ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ στο SPORT24 για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη: "Δεν τον ήξερα όταν τον κάναμε draft, όμως μου έχει αφήσει πολύ καλή εντύπωση"

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ στο SPORT24 για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη: "Δεν τον ήξερα όταν τον κάναμε draft, όμως μου έχει αφήσει πολύ καλή εντύπωση"
2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Ευχαριστημένος από την εικόνα του Γιώργου Καλαϊτζάκη δήλωσε στο SPORT24 ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ, που εξήγησε τι πρέπει να κάνει ο 22χρονος περιφερειακός για να γίνει μέλος του rotation της ομάδας του Μιλγουόκι.

Ήταν βράδυ της 29ης Ιουλίου όταν οι Μπακς επέλεξαν στο νούμερο 60 του NBA Draft 2021 τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, κυριολεκτικά από το πουθενά. Ουδείς γνώριζε το φλερτ που υπήρχε ανάμεσα στην ομάδα και στον 22χρονο περιφερειακό, που βρίσκεται με μη εγγυημένο συμβόλαιο στο Μιλγουόκι (θα πάρει 462.629 δολάρια αν κοπεί οποιαδήποτε στιγμή της σεζόν και 925.258 δολάρια εαν μείνει στο ρόστερ εως το τέλος της σεζόν) για να ζήσει το όνειρό του, να πάρει μερικές ευκαιρίες και να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει έναν ρόλο στο rotation του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Το SPORT24 μίλησε με τον προπονητή των Μπακς μετά από την προπόνηση της Κυριακής (18/10) και του ζήτησε ένα σχόλιο για την έως τώρα παρουσία του πρώην παίκτη του Άρη, της Νεβέζις και του Παναθηναϊκού. Εκείνος παραδέχθηκε πως η επιλογή του Καλαϊτζάκη ήταν επιλογή του GM Τζον Χορστ και δήλωσε ευχαριστημένος από την εικόνα του σε Summer League και training camp.

"Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει, στα δικά μου μάτια, είναι το IQ του, είναι ένας έξυπνος μπασκετμπολίστας. Εκτός από αυτό όμως είναι ένας μακρύς, αθλητικός παίκτης που πραγματικά παίζει με αυτοπεποίθηση. Παίζει με την ιδέα ότι πραγματικά αξίζει να βρίσκεται εδώ. Επιτίθεται προς το καλάθι, όταν περνάει από τα σημεία του και τελειώνει τις φάσεις στη ρακέτα, νομίζω ότι αυτό το κομμάτι είναι ένα από τα πιο δυνατά στο παιχνίδι του. Έχει αθλητικότητα και μακριά χέρια και μπορεί να είναι θετικός και στην άμυνα" ήταν τα λόγια του Μπουντενχόλζερ.

Ο Καλαϊτζάκης έπαιξε και στους πέντε αγώνες της pre season, κυρίως στη θέση του πλέι μέικερ. Με τους Γκρίζλις είχε δύο άστοχα τρίποντα, δύο ριμπάουντ και μία ασίστ σε 21 λεπτά, με τους Νετς ήταν πενταδάτος απέναντι σε Χάρντεν και Ντουράντ, είχε 6 πόντους (2/6 δίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 31 λεπτά, με τους Θάντερ είχε 4 πόντους (1/5 δίποντα, 2/2 βολές) και 3 ριμπάουντ σε 12 λεπτά και απέναντι σε Τζαζ (ένα άστοχο σουτ σε έξι λεπτά) και Μάβερικς (δύο πόντοι σε πέντε λεπτά) έπαιξε λίγο.

Ο Μπουντενχόλζερ δεν τον υπολογίζει για σημαντικό ρόλο σε αυτή τη φάση της περιόδου, τον ρωτήσαμε όμως τι θα πρέπει να κάνει ο Καλαϊτζάκης για να γίνει μέλος του rotation.

"Πραγματικά δεν τον γνώριζα όταν τον επιλέξαμε στο NBA Draft 2021, όμως μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση από όσα είδα στο Summer League και στη διάρκεια της προετοιμασίας" μας είπε ο coach του περσινού πρωταθλήματος και πρόσθεσε πως: "Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται, υπάρχουν τόσα θετικά στοιχεία για τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε αλλά και πολύς χώρος και χρόνος για να βελτιωθεί και να ωριμάσει. Πρέπει να συνεχίσει να μαθαίνει τις αποστάσεις μας, αυτά που κάνουμε στην επίθεση και να είναι πειθαρχημένος στην άμυνα. Πρέπει να χωρέσει στον ρόλο του και να κάνει αυτά που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει θέσεις. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει το σουτ, μέχρι στιγμής δουλεύει πραγματικά πολύ σκληρά".

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ