NBA

Ο Λούκα Ντόντσιτς κινδυνεύει να ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στις 9 Απριλίου

Ο Λούκα Ντόντσιτς κινδυνεύει να ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στις 9 Απριλίου
2023 AP PHOTO/NELL REDMOND

Τεράστια η πίεση που δέχονται οι Ντάλας Μάβερικς, για να προλάβουν το τρένο του Play-In Tournament και να μην ολοκληρωθεί η σεζόν τους δύο μήνες πριν από το καλοκαίρι.

Έντεκα ημέρες πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, οι Μάβερικς βρίσκονται κυριολεκτικά με την πλάτη στα σχοινιά. Η ομάδα του Ντάλας κάθεται στην 11η θέση της Δύσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει όχι μόνο να μείνει εκτός playoffs, αλλά ακόμη και εκτός Play-In Tournament! Το 37-40 είναι αποκαρδιωτικό, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πέντε αγώνες για να διεκδικήσει η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς το καλύτερο δυνατό ρεκόρ για να αφήσει μία εκ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Λος Άντζελες Λέικερς, Νιου Ορλίανς Πέλικανς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ εκτός δεκάδας.

Οι Μάβερικς μετρούν πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια, λύγισαν στο Μέμφις, στη Σάρλοτ και στη Φιλαντέλφια και εντός έδρας από Γουόριορς και Χόρνετς, οπότε ουδείς μπορεί να θεωρήσει ότι το πρόγραμμά τους έως το τέλος της regular season είναι βατό. Θα παίξουν με τους Χιτ στο Μαϊάμι και με τους Χοκς στην Ατλάντα, πριν γυρίσουν στη βάση τους για να αντιμετωπίσουν τους Σακραμέντο Κινγκς, τους Σικάγο Μπουλς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Εκτός από τους τελευταίους, που θέλουν να χάνουν, οι υπόλοιποι καίγονται για αποτελέσματα είτε για να μείνουν σε θέσεις Play-In, είτε να διεκδικήσουν την εξάδα κάθε περιφέρειας.

Με απλά λόγια, ο Λούκα Ντόντσιτς κινδυνεύει να ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές από τις 9 Απριλίου, όταν ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος. Αυτό θα είναι σίγουρα καλό για την εθνική ομάδα της Σλοβενίας, θα είναι όμως σίγουρα κακό για τους Μάβερικς που πιέζονται για να γυρίσουν στην ελίτ του NBA, τα έχουν κάνει... μαντάρα τους τελευταίους μήνες και έχουν πάρει πολλές κακές αποφάσεις που έμοιαζαν εξ αρχής καταδικασμένες να αποτύχουν. Όπως η απόκτηση του Καϊρί Ίρβινγκ, έστω και αν επρόκειτο για "μπάλωμα" και όχι για επένδυση.

Για την ιστορία, ο Ντόντσιτς έχει φέτος 32.8 πόντους (58.2% στο δίποντο, 34.9% στο τρίποντο, 74% στις βολές), 8.7 ριμπάουντ, 8.1 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 3.7 λάθη ανά 36.3 λεπτά σε 62 αγώνες από τους 77 της περιόδου.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ