Ο “Λάζος” για Μπουτάρη και GBA

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και αφού παρακολούθησε τη συνεδρίασή του έκανε παρέμβαση παραθέτοντας τις απόψεις του για το καθεστώς της χρήσης των δημόσιων, κλειστών γυμναστηρίων.
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μίλησε στο “Βήμα” για την Ακαδημία GBA την οποία διατηρεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Διαμαντίδη, Χατζηβρέττα και Χαραλαμπίδη, ενώ αναφέρθηκε στο Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.
Πρόσφατα, άλλωστε, παρακολούθησε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν έχουν σταματήσει να τον ενδιαφέρουν τα κοινά.
“Δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ Δημοτικό Συμβούλιο. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου. Στη Θεσσαλονίκη ζω και σε ομάδα της Θεσσαλονίκης παίζω. Ως κάτοικος της πόλης προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ενεργός πολίτης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, παρακολούθησα το συμβούλιο και για έναν επιπλέον λόγο”, σχολίασε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και συνέχισε:
“Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο, είναι πάρα πολύ σοβαρό και αφορά τον αθλητισμό και το καθεστώς λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου, τα οποία δυστυχώς βρίσκονται σε μονοπωλιακά καθεστώτα και τα εκμεταλλεύονται αποκλειστικά άνθρωποι των σωματείων σαν να πρόκειται για ιδιωτικές και όχι δημόσιες περιουσίες”.
Σχετικά, με την Ακαδημία Μπάσκετ GBA, η οποία στεγάζεται στο κλειστό της Τριανδρίας: “Τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρήκαμε το γήπεδο κλειστό με αποτέλεσμα παιδιά και συνοδοί να μείνουν έξω. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι διοργανώθηκαν στη χώρα μας Ολυμπιακοί Αγώνες, δημιουργήθηκαν εγκαταστάσεις, αλλά τα γήπεδα παραμένουν είτε παρατημένα, είτε κλειδωμένα για λόγους σκοπιμότητας.
Επίσης, αρκετές φορές, και έπειτα από συνεννόηση με τις ομάδες, επιδεικτικά την ώρα της προπόνησης των μικρών παιδιών, βλέπαμε άντρες να μπαίνουν στο γήπεδο και να ακυρώνουν τις προπονήσεις της Ακαδημίας μας. Με τη λύση που προτείνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης όλα αυτά τα προβλήματα θα είναι παρελθόν και τα γήπεδα θα ανήκουν στον Δήμο και τους Δημότες του και φυσικά θα είναι προσβάσιμα για όλες τις ομάδες της περιοχής”.