ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Λάσο δεν είπε τίποτα για το μέλλον του, μόνο για το παρόν του

Ο Λάσο δεν είπε τίποτα για το μέλλον του, μόνο για το παρόν του

Καλεσμένος σε μπασκετική εκπομπή ο πολυσυζητημένος Πάμπλο Λάσο, απέφυγε τις απαντήσεις για το προπονητικό μέλλον, λέγοντας πάντως ότι παρακολουθεί παιχνίδια που δεν μπορούσε προηγουμένως.

Το τι κάνει τώρα και πώς ξοδεύει την ώρα του μακριά από την καθημερινότητα ενός προπονητή εξήγησε ο Πάμπλο Λάσο σε μπασκετική εκπομπή με Ιταλούς οικοδεσπότες. Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό, προτίμησε να μιλήσει για το παρόν του εκτός πάγκων παρά να σχολιάσει οποιαδήποτε κουβέντα για την επόμενη χρονιά.

Ακόμη κι όταν η συζήτηση, μετά από ερώτηση θεατή, έφτασε στο ενδεχόμενο να δουλέψει είτε την Αρμάνι Μιλάνο είτε τη Βίρτους Μπολόνια, ο Ισπανός κόουτς επέλεξε μια απάντηση άκρως διπλωματική, απαντώντας ότι ναι μεν "τα ιταλικά μου είναι, όπως είπατε, τέλεια", αλλά "δεν ξέρω, παρά τον σεβασμό που τρέφω στο ιταλικό πρωτάθλημα". Ούτως ή άλλως, όπως κατέληξε, "τις δύο ομάδες τις τρέχουν δύο σπουδαίοι προπονητές".

Πάντως ο Λάσο δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί επιλεκτικά παιχνίδια "από διαφορετικές λίγκες, όπως η ιταλική, η γερμανική και η ελληνική", διότι προηγουμένως "δεν είχα χρόνο να βλέπω τέτοια ματς". Άρα έχει τη δυνατότητα να παίρνει ιδέες και να τις εξελίσσει στο μυαλό του, μια και, όπως σημείωσε "γίνεσαι προπονητής με τις δικές του ιδέες και τη δική σου φιλοσοφία, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσαρμοστείς".

Προκειμένου στη διάρκεια των αγώνων να είσαι προετοιμασμένος για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Άλλωστε "οι περισσότεροι προπονητές έχουμε ένα plan a, αλλά όταν αυτό δεν εφαρμόζεται, χρειάζεται να έχεις δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και είσαι τυχερός αν δεν χρειαστείς το πέμπτο".

Ο Λάσο εξήγησε, άλλωστε, κλείνοντας πως το πιο δύσκολο στην προπονητική είναι "το να κερδίζει". "Οι προπονητές λέμε πάντα ότι θέλουμε χρόνο για να γίνουμε καλύτεροι, αλλά αν δεν κερδίζεις, δεν έχεις χρόνο. Οι νίκες σε βοηθούν, δίνουν αυτοπεποίθηση", εξήγησε σχετικά.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ EUROLEAGUE ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ