NBA

Ο Λάουρι Μάρκανεν μπαίνει φαντάρος

Ο Λάουρι Μάρκανεν μπαίνει φαντάρος
AP PHOTO/RICK BOWMER

Τη στρατιωτική του θητεία στη Φινλανδία αναμένεται να κάνει το προσεχές διάστημα ο Λάουρι Μάρκανεν, που δεν αποζητά κάποια ειδική μεταχείριση λόγω του status του.

Τη μαμά πατρίδα αναμένεται να υπηρετήσει πολύ σύντομα ο Λάουρι Μάρκανεν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ESPN. Για την ακρίβεια ο Φινλανδός σταρ των Γιούτα Τζαζ θα καταταγεί στο Defence Forces' Sports School (ένα ειδικό πρόγραμμα στράτευσης για επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές). είτε στα μέσα Απριλίου, αν η ομάδα του μείνει εκτός NBA playoffs, είτε τον Ιούλιο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η post-season.

"Είναι υποχρεωτικό, πρέπει να το κάνουμε, αλλά παράλληλα είμαστε περήφανοι που το κάνουμε. Δίνεις το καλό παράδειγμα υπηρετώντας και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να το κάνω με τέτοιο τρόπο που δεν θα επηρεάσει την προετοιμασία μου για την επόμενη σεζόν. Φυσικά θα προτιμούσα να γυμνάζομαι, όπως κάνω συνήθως στην off-season, αλλά έχω ακούσει ότι κάνουν καλή δουλειά συνδυάζοντας τα δύο. Μπορείς να κάνεις τις προπονήσεις σου ως αθλητής και τη βασική σου εκπαίδευση ταυτόχρονα", ανέφερε επί του θέματος ο 25χρονος ψηλός, ο οποίος θα δώσει το παρών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με την εθνική ομάδα της Φινλανδίας.

TAGS NBA ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ