NBA

Ο Λάντσμπεργκερ στο sport24.gr

Ο Λάντσμπεργκερ στο sport24.gr
Λάντσμπεργκερ

Το Sport24.gr βρήκε τα ίχνη του θρυλικού Μαρκ Λάντσμπεργκερ με το απίστευτο ρεκόρ των 31 ριμπάουντ σε 1 ματς και διαπίστωσε πόσο αγαπά τους Έλληνες. Μύθος, η ιστορία με τη φανέλα

Ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης που αφηγούνται τα κατορθώματά του στη νεότερη γενιά. Ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς (1980, 1982) έγραψε ιστορία μαζεύοντας 31 ριμπάουντ σε μία αλήστου μνήμης αναμέτρηση κόντρα στη ΑΕΚ, η οποία κρίθηκε έπειτα από δύο παρατάσεις. Ένα ασύλληπτο ρεκόρ το οποίο παραμένει "στοιχειωμένο" και μάλλον δύσκολα θα καταρριφθεί στο εγγύς μέλλον.
Η αγάπη για τους Έλληνες και ο τρόμος με την ρίψη κερμάτων

Ο "άρχοντας των ριμπάουντ" όπως τον αποκάλεσαν μίλησε με μεγάλη χαρά στο Sport24.gr αποκαλύπτοντας πως δεν ξεχνάει ποτέ τους Έλληνες. Τι και αν πέρασαν 22 χρόνια; Ο Μάρκ Λάντσμπεργκερ θυμάται σαν χθες το πέρασμα του από τη Νέα Σμύρνη. Ονόματα μόνο μην του ζητήσετε.

O 54χρονος πρώην άσος του Πανιωνίου, παρά την βροχή κερμάτων που δεχόταν σε κάθε ματς, δεν έκρυψε τη συμπάθεια του για τη χώρα μας. " Θυμάμαι πως ένιωθα τρόμο όταν οι Έλληνες οπαδοί της αντίπαλης ομάδας μας πετούσαν στο τέλος κάθε αγώνα κέρματα.

Οι Έλληνες είναι τρελοί και παρορμητικοί. Η αλήθεια είναι πως πλέον δεν έχω επαφές με κάποιον από την Ελλάδα, όμως πρέπει να πω πως αγαπώ τους Έλληνες. Απολαμβάνουν τη ζωή και ξέρουν πώς να διασκεδάζουν".

"Λυπάμαι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε"

Ο ύψους 2.03 πρών NBAερ δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. " Λυπάμαι πολύ που αντιμετωπίζετε τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Διαβάζω εδώ για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα κάθε μέρα στις εφημερίδες. Είναι ωραίοι τύποι οι Έλληνες, μου φερθήκατε πολύ καλά και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ".

Τα απίστευτα ρεκόρ σε Ελλάδα και Ιταλία

Ο Λάντσμπεργκερ, ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ όλων των εποχών, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του προσθέτοντας, πως εκτός από τα 31 "σκουπίδια" που μάζεψε στην ελληνική Α1, κατέχει ανάλογο ρεκόρ και στην γειτονική Ιταλία με 34!

Επίσης, στις 28 Ιανουαρίου 1979 μάζεψε 29 ριμπάουντ με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς σε ματς απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς.

" Τα ριμπάουντ είναι δύσκολη δουλειά. Πάντα είχα μία ξεχωριστή αίσθηση ώστε να ακολουθώ την μπάλα όπου και αν καταλήγει. Δεν μπορείς να το διδάξεις αυτό, είναι χάρισμα. Δεν ήμουν αλτικός, αυτό όμως δεν είναι και τόσο σημαντικό όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση μου. Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν το γεγονός πως διατηρώ το ρεκόρ σε Ελλάδα και Ιταλία".

Οι παίκτες που θυμάται από Ελλάδα

Ο Λάντσμπεργκερ θυμάται χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού μπάσκετ από την εποχή που αγωνίστηκε, όμως ήταν δύσκολο να ανακαλέσει στη μνήμη του τα ονόματα του. Περιέγραψε πάντως, τους Γκάλη, Φασούλα και Φάνη Χριστοδούλου.

" Θυμάμαι κάποιους παίκτες αλλά όχι τα ονόματα τους. Για παράδειγμα υπήρχε ένας σπουδαίος σκόρερ, εκπληκτικός γκαρντ, περίπου 1.85 ύψος (σ.σ.Γκάλης). Επίσης στην άλλη ομάδα του Βορρά ήταν ένας εκπληκτικός μπλοκέρ πάνω από 2.10 (σ.σ.:Φασούλας).

Όμως και στον Πανιώνιο αγωνιζόταν ένας παίκτης ύψους 2.03 (σ.σ.: Φάνης Χριστοδούλου), ο οποίος ήταν εξαιρετικός χειριστής της μπάλας αλλά και πασέρ. Έπαιξε και στην εθνικής Ελλάδας".

Μύθος, η ιστορία με την λερωμένη φανέλα

Στο ΝΒΑ κυκλοφορεί ευρέως μία χιουμοριστική ιστορία που θέλει τον Μαρκ Λάντσμπεργκερ να αγωνίζεται με λερωμένη φανέλα σε αγώνα των Λος Άντζελες Λέικερς που μεταδόθηκε μάλιστα τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου είχε γευματίσει πριν από το παιχνίδι με δημοσιογράφους, όμως κατά την διάρκεια του φαγητού χύθηκε σοκολάτα στη φανέλα του!

Για κακή του τύχη δεν υπήρχε εφεδρική και αναγκάστηκε ν'αγωνιστεί κόντρα στο Φίνιξ με την ίδια αθλητική περιβολή.

Ο ίδιος αρνείται το περιστατικό. " Η ιστορία με την σοκολάτα ανήκει στη φαντασία εκείνων που την έγραψαν. Ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο, από το μυαλό τους τα έβγαλαν".






































TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ