EUROLEAGUE

Ο Λάνγκφορντ, ο Φορντ και το σκοράρισμα

Ο Λάνγκφορντ, ο Φορντ και το σκοράρισμα

H Euroleague κάνει "Focus on" στον Κιθ Λάνγκφορντ, και εξαιρετική... σχέση που έχει με το αντίπαλο καλάθι. Παρόμοια με εκείνη που είχε και ο αείμνηστος Αλφόνσο Φόρντ.

Η περασμένη σεζόν ήταν εξαιρετική για τον Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος σκόρερ της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και της Euroleague, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Αμέσως οι παρομοιώσεις με τον Αλφόνσο Φορντ δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Στο ξεκίνημα του βίντεο γίνεται μία... άτυπη σύγκριση του Αμερικανού με τον Αλφόνσο Φορντ, με τον άσο της Ούνικς Καζάν να δηλώνει: "Δέκα χρόνια πριν, όταν ήρθα από την Αμερική, ο ατζέντης μου μού είπε πολλά σχετικά με τον Αλφόνσο Φορντ, διότι εκπροσωπούσε παλαιότερα τον Αλφόνσο. Μου είπε πως είμαι ο καλύτερος σκόρερ που έχει δει, μετά τον Αλφόνσο".

Στην ηλικία των 33 ετών ο Φορντ "έχασε" τη ζωή του. Είχε διαγνωσθεί πως έπασχε από λευχαιμία, η οποία, εν τέλει, τον... νίκησε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2004. Έναν χρόνο αργότερα, το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Euroleague, μετονομάστηκε σε Alphonso Ford's trophy, προς τιμήν του. "Κάνοντας έρευνα διαπίστωσα από που προέρχεται το όνομα του τροπαίου. Έτσι, είπα στον ατζέντη μου πως κάποια μέρα θα το κατακτήσω κι εγώ", παραδέχτηκε. Όπερ και εγένετο τη σεζόν 2013-14, μια από τις πιο παραγωγικές αγωνιστικές περιόδους της καριέρας του, φορώντας τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Μπορεί, όμως, να ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός την περασμένη σεζόν, όμως δεν ήταν καθόλου εύκολη η κατάκτηση του τροπαίου για τον ίδιο. "Είχα κάποιες ευκαιρίες στο παρελθόν να κατακτήσω το συγκεκριμένο τρόπαιο, όμως η ομάδα που αγωνιζόμουν δεν προχώρησε μακριά στον θεσμό. Υπήρχε κι απογοήτευση από τις ήττες, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε ένας στόχος. Να κατακτήσω, μία φορά τουλάχιστον το τρόπαιο, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερη τιμή. Με το πέρασμα των χρόνων έμαθα πολύ καλά την ιστορία του συγκεκριμένου τροπαίου, που αποτελεί τιμή για μένα".

Ο Αμερικανός, έχοντας επίγνωση του κατορθώματος της περασμένης σεζόν παραμένει... ταπεινός. "Το καλύτερο πράγματα που μπορούσα να κάνω ήταν να τιμήσω τον ίδιο και την οικογένειά του. Όλα όσα μπορούσα να δώσω ήταν αυτά".

Μάλιστα, ο Λάνγκφορντ αντιγράφει αρκετές από τις κινήσεις του Φορντ και τις προσθέτει στο παιχνίδι του. "Ως παίκτης ήταν πάντα επιθετικός. Είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά ήταν πάντα ο εαυτός του. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να δίνει τα πάντα στο παρκέ".

Όσο για το γεγονός πως το βραβείο του πρώτου σκόρερ φέρει το όνομα του Φορντ, σχολιάζει: "Είναι σημαντικό γιατί εκείνος έπαιζε το παιχνίδι σωστά και έπαιζε στην καρδιά. Κέρδισε τον σεβασμό όλων και ήταν τεράστια τιμή αυτό".

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι "οι Αμερικανοί που έρχονται και παίζουν σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη καταφέρνουν και γίνονται πρώτα ονόματα. Το να κερδίζεις ένα τέτοιο βραβείο σε κατατάσσει αυτόματα στη λίστα με τους καλύτερους Αμερικανούς που αγωνίστηκαν ποτέ στην Ευρώπη".

TAGS EUROLEAGUE OΥΝΙΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ