NBA

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις δεν περνάει καλά στους Μάβερικς εξαιτίας του Λούκα Ντόντσιτς

Κρίσταπς Πορζίνγκις και Λούκα Ντόντσιτς σε φάση από αγώνα των Ντάλας Μάβερικς τον Δεκέμβριο του 2019
Κρίσταπς Πορζίνγκις και Λούκα Ντόντσιτς σε φάση από αγώνα των Ντάλας Μάβερικς τον Δεκέμβριο του 2019 2019 AP PHOTO/RICHARD W. RODRIGUEZ

Η πληθωρική παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς έχει επισκιάσει τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, που παραδέχθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά στους Ντάλας Μάβερικς, αλλά παραμένει επαγγελματίας.

Ο αποκλεισμός των Μάβερικς από τους Κλίπερς, το φινάλε της σεζόν 2020/21 στον πρώτο γύρο των playoffs, άφησε πικρή γεύση στο Ντάλας και απ' ότι φαίνεται, ίσως ανοίξει στόματα όπως αυτό του Κρίσταπς Πορζίνγκις που ήδη άνοιξε.

"Καλή ερώτηση" ήταν η απάντηση του Λετονού όταν του ζήτησαν ένα σχόλιο για το πώς βλέπει τον εαυτό του στο μέλλον της ομάδας. "Πώς αισθάνομαι ε; Καλά είμαι. Προσπαθώ να δουλεύω, κάνω αυτό που μπορώ, ακούω τους προπονητές μου και ακολουθώ τις εντολές τους. Αυτό. Δεν θέλω να σκέφτομαι περισσότερο απ' όσο χρειάζεται, προσπαθώ να δίνω έμφαση σε όσα μπορώ να ελέγξω. Θέλω να βελτιωθώ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης το καλοκαίρι και να συνεχίσω να δουλεύω πεινασμένος".

Λέγεται πως ο Πορζίνγκις είναι απογοητευμένος από τις ελάχιστες προσπάθειες που πήρε στη σειρά με τους Κλίπερς, την ώρα που ο Λούκα Ντόντσιτς σούταρε τρεις φορές περισσότερο και δεν τον θεωρούσε πρώτη επιλογή όταν αναζητούσε τη δημιουργία. Για την ακρίβεια, ο Λετονός είχε 10.3 σουτ ανά 33.3 λεπτά σε επτά αγώνες, ενώ ο Σλοβένος εκτελούσε 28 φορές ανά 40.1 λεπτά. Οι προσπάθειες του Πορζίνγκις μειώθηκαν κατά 5.6 σε σχέση με την κανονική περίοδο, ενώ εκείνες του Ντόντσιτς αυξήθηκαν κατά 7.5.

Η αλήθεια είναι πως οι δύο Ευρωπαίοι δεν ταιριάζουν ο ένας στον άλλο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι Μάβερικς θα ψάξουν την ανταλλαγή του Πορζίνγκις που θέλει να βρεθεί σε μια κατάσταση πιο ισορροπημένη, σε μια ομάδα που θα τον πιστέψει περισσότερο. Δεν είναι εύκολη η παραχώρησή του καθώς έχει λαμβάνειν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη τριετία, σίγουρα όμως δηλώσεις όπως το "έδωσα μια μεγάλη πνευματική μάχη για να ανταπεξέλθω σε έναν ρόλο στον οποίο δεν αισθάνομαι άνετα", δείχνουν την διάθεσή του για να κάνει μια νέα αρχή.

Στην πέμπτη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ ο Πορζίνγκις είχε 20.1 πόντους (53.6% στο δίποντο, 37.6% στο τρίποντο, 85.5% στις βολές), 8.9 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.3 μπλοκ ανά 30.9 λεπτά σε 43 αγώνες της regular season, ενώ στη σειρά με τους Κλίπερς μέτρησε μόλις 13.1 πόντους (57.8% στο δίποντο, 29.6% στο τρίποντο, 84.2% στις βολές), 5.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 33.3 λεπτά.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ