ΕΥΡΩΠΗ

Ο Κρις Τζόουνς θυμήθηκε την εποχή που έπαιζε μπάσκετ στη Μογγολία: "Τρία άτομα σε ένα διαμέρισμα με ένα μπάνιο"

Ο Κρις Τζόουνς θυμήθηκε την εποχή που έπαιζε μπάσκετ στη Μογγολία: "Τρία άτομα σε ένα διαμέρισμα με ένα μπάνιο"
MIGUEL ANGEL POLO / VALENCIA BASKET

Μογγολία, Ελβετία, Βέλγιο, Τουρκία. Το μονοπάτι που περπάτησε ο Κρις Τζόουνς δεν ήταν εύκολο. Ο ίδιος όμως δήλωσε στο basketnews ότι δεν θα άλλαζε τίποτα από την πορεία του.

Σε λίγες ημέρες, στις 10 Απριλίου για την ακρίβεια, θα γιορτάσει τα 30α του γενέθλια. Ο Κρις Τζόουνς είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς κόμπο γκαρντ της EuroLeague, έχει φέτος 13.7 πόντους, 2.2 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ και 15.7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα, ωστόσο η καθημερινότητά του δεν ήταν πάντα εύκολη. Ο Αμερικανός μίλησε στο basketnews.com και θυμήθηκε την εποχή που ξεκινούσε την επαγγελματική του καριέρα. Στη Μογγολία.

Ήταν η σεζόν 2015/16 όταν ο Τζόουνς έπρεπε να περάσει τον Ατλαντικό, μετά από τη θητεία του στα πανεπιστήμια Νορθ Τέξας και Άντζελο Στέιτ. Ο δρόμος τον έβγαλε στη Μογγολία, σε μία ομάδα που ονομάζεται Τουβ Άτζμαγκ, στη μέση του πουθενά. Εκεί που ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα παίξει μπάσκετ. "Όταν παίζεις back-to-back σε γήπεδα τα οποία δεν σκουπίζονται καν, μαθαίνεις να εκτιμάς τα πάντα. Το διαμέρισμά μου δεν ήταν και τόσο μεγάλο, μέναμε τρία άτομα και είχαμε ένα μπάνιο. Πλέναμε τα ρούχα μας στο χέρι και τα απλώναμε για να στεγνώσουν. Ήταν ζόρικα. Εδώ στη Βαλένθια είναι σαν να βρίσκομαι στο NBA" είπε ο Τζόουνς στον Ντονάτας Ουρμπόνας.

"Δεν θα άλλαζα τίποτα, όλα αυτά με έκαναν το άτομο που είμαι σήμερα" πρόσθεσε ο Αμερικανός, που μετά από τη Μογγολία βρήκε μπασκετική στέγη στην Ελβετία, στο Βέλγιο, στην Τουρκία και στη συνέχεια έγινε μέλος της EuroLeague με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βιλερμπάν πριν μετακομίσει στη Βαλένθια και υπογράψει πρόσφατα επέκταση συμβολαίου μαζί της.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ