NBA

Ο Κουίνσι Έισι έγινε προπονητής στην θυγατρική των Μάβερικς στην G-League

Ο Κουίνσι Έισι
Ο Κουίνσι Έισι EUROKINISSI SPORTS

Νέα καριέρα για τον Κουίνσι Έισι, αφού εφεξής θα εργάζεται ως προπονητής βελτίωσης παικτών στους Τέξας Λέτζεντς, την θυγατρική των Ντάλας Μάβερικς στην G-League.

Ο Κουίνσι Έισι αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει στροφή στην ζωή του και να ασχοληθεί με την προπονητική. Ο μέχρι πριν από μερικούς μήνες παίκτης του Ολυμπιακού θα ακολουθήσει έτσι τον δρόμο της προπονητικής, αφού οι Τέξας Λέτζεντς ανακοίνωσαν την πρόσληψή του στην θέση του προπονητή βελτίωσης παικτών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Λέτζνετς είναι η θυγατρική των Ντάλας Μάβερικς στην G-League. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού μάλιστα έχει κάνει δύο περάσματα από την συγκεκριμένη ομάδα της G-League (την σεζόν 2016/17 όπου σε 12 αγώνες είχε 17.3 πόντους και 8.2 ριμπάουντ μέσο όρο και την σεζόν 2018/19 όου είχε 21.7 πόντους και 7.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 3 αγώνες), κάτι που ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο σε αυτή την συνεργασία.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: "Ας με λέτε απλώς Coach Q. Αυτό το σπορ μ' έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο! Έχω ζήσει ορισμένες από τις ωραιότερες κουλτούρες, έχω παίξει με και απέναντι σε μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα που το παιχνίδι έχει δώσει, έχω χτίσει σχέσεις και μοιραστεί πραγματικά συναισθήματα με τόσες πολλές καταπληκτικές ψυχές σε κάθε σταθμό.

Ο Θεός με έχει ευλογήσει πραγματικά πάνω από τα πιο τρελά όνειρα μου και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το επόμενο κεφάλαιο! Σε όλους όσοι με έχουν βοηθήσει σε αυτήν την πορεία, οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο ευγνώμων τούς είμαι και απλά να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσω να το ξεπληρώνω με το ίδιο πάθος και αγάπη που μου δείξατε!

Είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία! Και στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου και σε όλο μου το χωριό, με κάνετε αυτό που είμαι, σας ευχαριστώ για την ατελείωτη αγάπη, τη θυσία και την υποστήριξη".

Την σεζόν 2021/22 ο Έισι αποκτήθηκε μεσούσης της χρονιάς από τον Ολυμπιακό, έχοντας τον ρόλο του 12ου, 13ου παίκτη, αριθμώντας 4.4 πόντους και 1.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 10 λεπτά συμμετοχής στους 14 αγώνες που πήρε μέρος στην Basket League.

Υπενθυμίζεται ότι στους Μάβερικς αγωνίζεται με two-way συμβόλαιο ο Τάιερ Ντόρσεϊ, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως οι δύο πρώην συμπαίκτες να έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κάποια στιγμή.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ