ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κώστας Σλούκας στο SPORT24: "Ο Ολυμπιακός είναι χρόνια στην ελίτ της Ευρώπης, είμαστε εδώ για να το αμφισβητήσουμε"

Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στους Βασίλη Σκουντή και Βασιλική Καραμούζα | 26 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στους Βασίλη Σκουντή και Βασιλική Καραμούζα | 26 Σεπτεμβρίου 2023 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε LIVE στο SPORT24, στον Βασίλη Σκουντή και στην Βασιλική Καραμούζα, στο πλαίσιο της Media Day του Παναθηναϊκού και δήλωσε έτοιμος και αισιόδοξος για τη νέα σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την Media Day εν όψει της νέας σεζόν και ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο SPORT24 και στον Βασίλη Σκουντή και την Βασιλική Καραμούζα για την χρονιά που έρχεται με τα πράσινα.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο SPORT24:

Τόση δημοσιότητα, τόσα μικρόφωνα, τόσες συνεντεύξεις ούτε ο Κασσελάκης να ήσουν. Όχι ο Λεωνίδας, αυτός που γράφεται με δύο "σ", ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ... "Παρατηρώ λίγο τα πολιτικά, μου αρέσει να ενημερώνομαι. Βλέπω μία ιδιαίτερη σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχω πει πολλές φορές η αντιπολίτευση πρέπει να είναι δυνατή για να ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση.

Αναφορικά με το πως λειτουργεί ο Παναθηναϊκός ως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός πέρυσι: "Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Είναι στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων, όπως μονοπολεί το ενδιαφέρον και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είμαστε εδώ να αμφισβητήσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει καλά υλικά, το θέμα είναι πως θα δέσουμε. Γενικότερα είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος, πιστεύω στην ομάδα μου, πιστεύω στον προπονητή και με την βοήθεια του κόσμου στο τέλος πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Για την ατμόσφαιρα στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος": "Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αναγνωρίζει και έχει καταλάβει ότι φέτος γίνεται μία πολύ δυνατή προσπάθεια να έχει γυρίσει εκεί που είχε συνηθίσει τον κόσμο του τα τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια ότι η εικόνα του και η ομάδα που παρουσίασε δεν ήταν αυτό που περίμενε ο φίλαθλος κόσμος. Πέρα από το ότι ο πρόεδρος και γενικότερα η διοίκηση έχει βάλει κάποια παραπάνω χρήματα έχει φέρει παίκτες οι οποίοι είναι φιλόδοξοι, έχουν όρεξη να δουλέψουν, έχουν υψηλό κίνητρο και φυσικά έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης.

Οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών που έχουμε δημιουργήσει από μόνοι μας και με την βοήθεια του κόσμου να τα καταφέρουμε".

Για το καλάθι που σκόραρε κόντρα στην Εφές: "Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για ένα φιλικό και η εικόνα μου δεν ήταν καλή όσον αφορά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά ο προπονητής με εμπιστεύτηκε στο τέλος. Δεν φοβάμαι να πάρω τις ευθύνες των τελευταίων αποφάσεων. Άλλες φορές θα πετύχω, άλλες όχι. Προχθές κατάφερα να πετύχω ένα καλάθι να πάρουμε το τουρνουά. Για την οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά μιλάμε για φιλικά παιχνίδια. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να κερδίζει πιο εύκολα τα παιχνίδια και όχι στο τελευταίο σουτ.

Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή θα έπαιζα με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια συναντιούνται αρκετά συχνά λόγω της EuroLeague, των playoffs και όλων αυτών των παιχνιδιών. Γνωρίζουμε ότι είναι παιχνίδι ιδιαίτερων συνθηκών. Είναι από τα καλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης αν όχι το καλύτερο. Υπάρχει μία αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός λόγω των μεταγραφών που έχει κάνει, αυτό που έχει δημιουργήσει, θα είναι ανταγωνιστικός, οφείλουμε να το δείξουμε στο γήπεδο".

Για το αν του λείπουν οι πρώην συμπαίκτες του: "Είχαμε μία πολύ καλή σχέση με όλους, η οποία μπορεί να διατηρηθεί και εκτός γηπέδων. Οι ανθρώπινες σχέσεις παραμένουν ανθρώπινες σχέσεις, τώρα ότι είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά είναι κάτι άλλο. Εκτιμώ πολύ και τον Σάσα και τον Λάρι και όλα τα παιδιά και τον 'Παπ'. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, αλλά θέλω να ζήσω ανάλογες στιγμές και με τους δικούς μου φετινούς συμπαίκτες που χύνουμε καντάρια ιδρώτα κάθε μέρα".

Για το αν βιάστηκαν εκείνοι που είπαν ότι ο Παναθηναϊκός θα ζήσει καταστάσεις pick and roll το connection Διαμαντίδη - Μπατίστ: "Εσύ τώρα μιλάς για τοτέμ παικτών. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο, είμαι αρκετά καλός παίκτης στο pick and roll όταν το μυαλό μου είναι καθαρό, γιατί κάποιες φορές κάνω λάθη και ο κόουτς βρίζει (γέλια). Ο Ματίας (σ.σ. Λεσόρ) είναι εξαιρετικός παίκτης, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τον Κώστα και με τον Μπαλτσερόφσκι.

Η καθημερινή προπόνηση που κάνουμε είναι ένα βήμα περισσότερο για να βγάλουμε αυτό που θέλουμε. Οι απαιτήσεις είναι πολύ ψηλές για τον Παναθηναϊκό".

Για τους παίκτες με τους οποίους έχει έρθει πιο κοντά: "Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Όλα τα παιδιά έχουν το υψηλότερο δυνατό κίνητρο. Είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος, μακάρι στο τέλος της χρονιάς να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Για τον ρόλο του και τον χρόνο του: "Δεν μπορείς να συζητήσεις από πριν ένα και δύο λεπτά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ούτε ειπώθηκε ποτέ στον Ολυμπιακό, ούτε τώρα. Αν είσαι καλός θα αγωνιστείς. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να φέρω εις πέρας την αποστολή που θα μου αναθέσει και ο προπονητής και η ομάδα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ