THE SHOW MUST GO ON LIVE

Ο Κώστας Σλούκας αποκλειστικά στο SPORT24 και στο Show Must Go On: "Είμαι πολύ πιο Έλληνας απ' όλους αυτούς που μου είπαν για τη σημαία"

Ο Κώστας Σλούκας στο Show Must Go on
Ο Κώστας Σλούκας στο Show Must Go on ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην εκπομπή "Show Must Go On" και τον Παντελή Διαμαντόπουλο, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιο Έλληνας από αυτούς που τον κατηγόρησαν μετά την κατάκτηση της EuroLeague με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη ότι δεν σήκωσε την ελληνική σημεία μέσα στο γήπεδο ανάμεσα σε 20.000 Τούρκους φιλάθλους.

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην εκπομπή "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και αναφέρθηκε στον φετινό Ολυμπιακό, τους στόχους του, αλλά και το παράπονό του: Την αντιμετώπιση που είχε από κάποιους ανθρώπους μετά την κατάκτηση της EuroLeague στο Final Four του 2017 στην Κωνσταντινούπολη, όταν του ασκήθηκε κριτική επειδή δεν σήκωσε την ελληνική σημαία μέσα στο "Σινάν Ερντέμ Ντομ" όταν πανηγύριζε.

"Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν προκαλεί. Σέβομαι και ας έχουν ειπωθεί διάφορα, όπως το 2017 όταν κατακτήσαμε την EuroLeague με την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη" ανέφερε αρχικά ο γκαρντ των "ερυθρόλευκων" έπειτα από την επισήμανση όταν τον συμπαθούν το ίδιο στην Ελλάδα και στην Τουρκία, για να προσθέσει: "Βγήκανε τότε κάποιοι έξυπνοι και είπαν για ποιον λόγο δεν σήκωσα ελληνική σημαία μέσα σε 20.000 Τούρκους όταν το έκαναν οι Σέρβοι με δική τους σημαία. Δεν προκάλεσα, ποτέ δεν προκαλώ. Είμαι πιο πολύ Έλληνας από όλους αυτούς που θα σχολιάσουν ότι δεν σήκωσα ελληνική σημαία μέσα σε 20.000 κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εγώ υπηρετώ την εθνική από τα 10 μου και έχω παίξει και τραυματίας. Ήταν πιο όμορφο όταν γυρίσαμε στο γήπεδο της Φενέρ και σηκώθηκαν 20 ελληνικές σημαίες μέσα σε 20.00 κόσμο. Απλώς εδώ είμαστε της ίντριγκας. Κάποιοι μου επιτέθηκαν τότε. Το λέμε τώρα, αν και δεν το έχω πει ποτέ. Θέλω να πω ότι δεν προκαλώ γενικότερα, είμαι σκεπτόμενος και είχα μία αρμονική συνύπαρξη στην Φενέρμπαχτσε".

Από εκεί και πέρα ο Κώστας Σλούκας είπε ακόμα:

Για το πόσο χαρούμενος είναι που ξεκινάει η EuroLeague: "Έχω την ίδια ανυπομονησία όπως όταν ήμουν 18 χρονών. Είναι ιδιαίτερη στιγμή γιατί γυρνάμε μπροστά στον κόσμο μας. Είναι κατι που περιμέναμε χρόνια. Ανυπομονώ ιδιαίτερα. Γυρνάμε στις κανονικές συνθήκες. Ο κόσμος θα έρθει να απολαύσει μπάσκετ και εμείς με την βοήθειά του θα παλέψουμε για το καλύτερο".

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού: χουμε προετοιμαστεί καλά. Έχουμε ανυπομονησία και θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί με τον κόσμο μας".

Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξή του στο SPORT24 Photo by: Andreas Papakonstantinou
Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξή του στο SPORT24 Photo by: Andreas Papakonstantinou TOURETTE PHOTOGRAPHY


Για το τι μπορεί να υποσχεθεί στον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν: "Ο Ολυμπιακός πηγαίνει βήμα-βήμα και παλεύει το κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι η υπόσχεση, ότι θα παλέψει η ομάδα κάθε παιχνίδι. Υπόσχομαι ότι δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα που είχαμε πέρυσι στο ΣΕΦ, όταν γνωρίσαμε πάνω από 8 ήττες, κάτι πολύ αρνητικό για εμάς".

Για το ποια είναι τα στοιχεία κάνουν μία ομάδα να ξεχωρίζει: "Να έχει ρόλους, ομοιογένεια, πλάνο, στυλ παιχνιδιού. Να χάνει και να κερδίζει με το δικό της τρόπο, παίζοντας το μπάσκετ της. Για να μπει στο Top-8 πρέπει να έχει όμως και τον κόσμο δίπλα της".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για το αν πέρυσι ο Ολυμπιακός έχανε με τον δικό του τρόπο: "Η έλλειψη ρυθμού ήταν σημαντικός παράγοντας. Το είδα και σε εμένα. Τον Ιανουάριο οι άλλες ομάδες είχαν παίξει 60 παιχνίδια και εμείς 25. Ήταν θεμα ομοιογένειας και ρόλων. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι την εβδομάδα και απλώς κάνεις προπόνηση δεν είναι εύκολο για όλους να βρουν τον ρόλο τους".

Για το αν είναι καλύτερα τελικά τα δύο παιχνίδια αντί για ένα: "Ο καθένας μπορεί να το δει από την δική του οπτική γωνία. Η ομάδα επέλεξε κάτι και πλέον ξέρουμε γιατί το επέλεξε. Επέλεξε να θυσιάσει έναν αγώνα την εβδομάδα για την ομάδα για κάτι καλό".

Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στην 8αδα, είτε ως 1οι είτε ως 8οι. Από εκεί και πέρα βλέπουμε

Για το αν ο κόσμος θα βαρεθεί να βλέπει συνέχεια τις ίδιες ομάδες να πρωταγωνιστούν στην EuroLeague: "Δεν νομίζω να το βαρεθεί ο κόσμος, γιατί κάθε χρόνο υπάρχει μία έκπληξη. Πέρυσι ήταν η Μπάγερν που παραλίγο να πάει στο Final Four. Υπάρχουν εκπλήξεις και ελπίζουμε και εμείς σε κάτι τέτοιο φέτος. Τα μπάτζετ έχουν ξεφύγει, αλλά ο Ολυμπιακός ψώνισε από το πρώτο ράφι και κοιτάμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. "Πρώτος στόχος είναι να μπουμε στην 8αδα είτε 1οι, είτε ως 8οι. Από εκεί και πέρα βλέπουμε"

Για το πώς νιώθει που επιστρέφει στην Α1: "Μου έχουν λείψει τα τοπικά ντέρμπι. Το κατάλαβα και όταν παίξαμε με τον Ηρακλή εκτός έδρας. Ο κόσμος θέλει να δει τον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε όμως, γιατί ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνο στην Αθήνα".

Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξή του στο SPORT24 Photo by: Andreas Papakonstantinou
Ο Κώστας Σλούκας σε συνέντευξή του στο SPORT24 Photo by: Andreas Papakonstantinou TOURETTE PHOTOGRAPHY


Για το αν έχει αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι του: "Προσπαθώ να βελτιώνομαι. Θεωρώ ότι έχω περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω ότι είμαι καλυτερα από πέρυσι σωματικα, όπως και η ομάδα".

Για το αν πέρυσι ένιωσε ότι είχε μεγάλο βάρος και πίεση στην επιστροφή του, αλλά και την σχέση του με τους αδελφούς Αγγελόπουλους: "Εγώ προετοιμάζομαι για το κάθε παιχνίδι σωματικά και πνευματικά όσο καλύτερα μπορώ για να κάνω συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο. Το ότι είμαι στον Ολυμπιακό ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Δεν ήταν εύκολο, αλλά επειδή μιλάμε για ανθρώπους που σέβομαι, τα βάλαμε κάτω, λύσαμε παρεξηγήσεις και καταλήξαμε να συνεργαστούμε. Αυτό είναι κάτι που θέλαμε και οι δύο πλευρές.

Δεν έχω νιώσει καμία πίεση. Σαν αθλητές έχουμε πίεση και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή

Δεν έχω νιώσει καμία πίεση. Σαν αθλητές έχουμε πίεση και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή. Έχω μάθει να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Το βασικό είναι ότι αν η ομάδα πετύχει τους στόχους τους όλοι θα είμαστε πετυχημένοι".

Για το αν φοβάται να έχει την μπάλα στα χέρια: "Δεν φοβάμαι να έχω την μπάλα στα χέρια. Έχω βάλει καλάθια, έχω κάνει λαθη, έχω χάσει σουτ. Αυτό είναι το μπάσκετ. Απλώς θέλω την εμπιστοσύνη των συμπαικτών και των προπονητών μου. Χρειάζεται να είμαστε ομάδα. Δεν θα πω ότι είμαι ηγέτης. Η ομάδα έχει ηγέτες. Όλοι κρινόμαστε στο γηπεδο".

Για τον ποιον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό να προσέξουμε φέτος: "Νομίζω τα τρία παιδιά που πήραμε θα βοηθήσουν. Και ο Φαλ που ξέρει πολύ μπάσκετ, ο Ντόρσεϊ που είναι killer και ο Γουόκαπ που είναι εξαιρετικός πλέι-μέικερ και συννενοούμαστε εξαιρετικά".

Ο Ντόρσεϊ είναι killer, ο Γουόκαπ είναι εξαιρετικός πλέι-μέικερ

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, το πώς αρχικά δυσκολεύτηκε μέχρι να τον "κερδίσει" και πάρει χρόνο συμμετοχής το 2012 και πώς το βίωσε τότε: "Λίγοι προπονητές με πιστέψανε στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Ο Ίβκοβιτς είναι μία τεράστια μορφή του Παγκόσμιου μπάσκετ, εξαιρετικός προπονητής και ψυχολόγος. Οι επιτυχίες του μιλάνε για αυτό. Όλοι οι προπονητές έχουν τις δικές τους επιλογές και κολλήματα. Δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά του βγάζω το καπέλο σαν προπονητή. Εγώ έπαιξα λόγω συγκυριών γιατί τραυματίστηκαν 4 παίκτες σε ένα παιχνίδι και από τότε μπήκα στο ροτέισον. Είναι στενάχωρο να φεύγει ένας άνθρωπος που έχει δώσει πολλά και έχει δεθεί με τον Ολυμπιακό. Είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό".

Για το αν θα ήθελε να έχει το ίδιο τέλος με τον Σπανούλη και αν ζήλεψε λίγο: "Δεν ζήλεψα. Τι να ζηλέψω. Ο Βασίλης είναι μία τεράστια προσωπικότητα και θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κανείς άλλος δεν θα καταφέρει τέτοιες διακρίσεις. Ήταν συγκινητική εκδήλωση. Του εύχομαι ολόψυχα, όπως του έχω πει, να απολαύσει την ζωή του πλέον. Σίγουρα θα είναι στο μπάσκετ και πρέπει να μείνει για να βοηθάει το άθλημα που αγαπάμε όλοι. Μπροστά μου έχω 4-5 χρόνια, μου φαίνεται μακρινό αυτό ακόμη, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, πάντως όλο το σκηνικό ήταν συγκινητικό και όμορφο και συγχαρητήρια σε όσους το οργάνωσαν.

Για την Εθνική Ανδρών και τι σκέφτεται: "Όσο βαστάνε τα πόδια μου θα βρίσκομαι στην Εθνική, το θεωρώ ύψιστη τιμή. Οι ιθύνοντες θα αποφασίσουν. Είμαι υπέρ να βρουν μία λύση και θα ακολουθήσω σε ό,τι πουν προπονητές και διοίκηση. Θα είμαι εκεί. Στρατιώτης".

Δείτε την συνέντευξη του Κώστα Σλούκα στην εκπομπή "Show Must Go On":

TAGS THE SHOW MUST GO ON LIVE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ