ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Να σταματήσουμε να δημιουργούμε κλίμα πριν από τα ντέρμπι"

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Να σταματήσουμε να δημιουργούμε κλίμα πριν από τα ντέρμπι"

Ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Σπύρο Καβαλιεράτο για το SPORT24 αναφέρθηκε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Βιλερμπάν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 89-54 της Βιλερμπάν και έκανε το 9/9 στο γήπεδό του και έμεινε μόνος στην τρίτη θέση της κατάταξης της EuroLeague. Ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Σπύρο Καβαλιεράτο αναφέρθηκε στη νίκη κόντρα στους Γάλλους, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα πριν από τα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στη Βιλερμπάν: "Η Βιλερμπάν είναι επικίνδυνη ομάδα, με δυναμική, βάζει χέρια και κορμιά. Παίζει ξύλο, ήμασταν πιο έτοιμοι να αντιδράσουμε σ' αυτό και να ανταποδώσουμε. Το κάναμε σε καλύτερο βαθμό απ' ότι θα περίμεναν και έχει αποδειχθεί ότι όταν ξεκινάμε καλά στην έδρα μας αμυντικά, μας δίνει ρυθμό στην επίθεση, μας δίνει εύκολα καλάθια και δημιουργεί στον αντίπαλο μία δύσκολη κατάσταση και αυτό έρχεται υπέρ μας".

Για το αν έχει αλλάξει επίπεδο ο Ολυμπιακός: "Είναι και αυτό σχετικό. Τελειώνει ο α' γύρος και τα 2/3 τα έχουμε παίξει εντός έδρας, θα έχουμε δύσκολο β' γύρο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το μπάσκετ που παίζουμε και τη θέση που είμαστε. Για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πρέπει να τελειώσει η σεζόν να δούμε πού θα βρίσκεται η ομάδα και να δούμε πώς ανταπεξέλθει στη δύσκολη συνέχεια".

Για την ένταση που βγάζει ο Ολυμπιακός και για την εξέλιξή του: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και από τον τρόπο που παίζουμε και από την εικόνα μας και από τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η χρονιά μέχρι στιγμής. Είμαστε ταπεινοί γιατί πρέπει να είμαστε, αλλά η δουλειά γίνεται και αυτό που μετράει. Για να έχουμε όλη την εικόνα πρέπει να δούμε όλη τη χρονιά. Η Βιλερμπάν είχε δύσκολο ταξίδι με καθυστέρηση και αυτό παίζει το ρόλο του. Ήμασταν πιο διψασμένοι και πεινασμένοι για να πάρουμε τη νίκη".

Για το αν είναι διαφορετικό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό : "Το είπα και μετά την ήττα μας από τον Παναθηναϊκό, ότι ήταν μία ήττα από τον Νοέμβριο. Αν μένεις σε ένα αποτέλεσμα, ακόμη κι αν νικήσουμε μεθαύριο θα είναι σημαντική νίκη, αλλά θα είναι ακόμη Δεκέμβριος. Ούτε τίτλο σου δίνει ούτε κάνει τη χρονιά σου πετυχημένη. Αυτό είναι το μυστικό για να σταματήσουμε να δημιουργούμε κλίμα πριν από αυτά τα παιχνίδια παραπάνω απ' όσο πρέπει. Πρέπει να είναι χαρά και διασκέδαση και να κερδίσει ο καλύτερος. Έτσι πρέπει να τα αντιλαμβανόμαστε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ