ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Μας ταρακούνησε αυτό που έγινε με τον Ντίνο, να πάρουμε παράδειγμα από τη δίψα του"

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου PRINTSCREEN

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο SPORT24 και τον Σπύρο Καβαλιεράτο για τη νικηφόρα πρεμιέρα της Ελλάδας στο MundoBasket 2023, τους στόχους της ομάδας και την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου, που πρέπει να καλυφθεί εκ των έσω.

Η Ελλάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο MundoBasket 2023 και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον Σπύρο Καβαλιεράτο για το τουρνουά, που η Εθνική Ανδρών μπορεί και πρέπει να κοιτάζει βήμα, βήμα, αλλά και για την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου, του καλύτερου, όπως είπε, παίκτη της ομάδας στην προετοιμασία για τη Μανίλα.

"Πρέπει κάθε βράδυ που τελειώνει ένα παιχνίδι, να νομίζουμε ότι την επόμενη ημέρα ξεκινάει το τουρνουά. Να επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος, το επόμενο παιχνίδι για εμάς. Αυτό μόνο μπορούμε να κοιτάμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε πιο πέρα. Δεν έχουμε το περιθώριο να κοιτάμε πιο πολλά. Είναι μια καλή αρχή, αλλά μέχρι σήμερα το βράδυ. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα.

Μας ταρακούνησε αυτό που έγινε με τον Ντίνο, αλλά δεν υπάρχουν επιλογές τώρα. Όλοι έχουμε παίξει σε ομάδες που έχουμε χάσει τελευταία στιγμή κάποιον σημαντικό παίκτη με τραυματισμό και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το καλύψουμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και για τον Ντίνο. όλοι ξέρουμε πόσο πολύ θα ήθελε να είναι μαζί μας και να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στην προετοιμασία μας. Όχι μόνο στα φιλικά, αλλά και σε κάθε προπόνηση. Έδειχνε τη θέλησή του να επιστρέψει και να δώσει αυτό που μπορεί. Αυτό πρέπει να είναι για εμάς ένα παράδειγμα. Να πάρουμε το παράδειγμα του Ντίνου και τη δίψα που είχε να προσφέρει και να την καλύψουμε όλοι μαζί με κάτι έξτρα παραπάνω.

Δεν έχουμε βάλει κανένα στόχο. Έχουμε έρθει εδώ να πολεμήσουμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε. Αν έχουμε βάλει κάποιο στόχο είναι όταν τελειώσουμε αυτό το τουρνουά να έχουμε κάνει περήφανους τους Έλληνες για την προσπάθεια και τη μαχητικότητά μας, ανεξαρτήτως από το που θα έχουμε φτάσει. Να είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει μέσα στο γήπεδο. Ακόμα κι όταν θα χάσει, θα πέσει μαχόμενη. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που έχουμε και με αυτόν θα πορευτούμε. Το έχουμε δει σε ένα παιχνίδι. Έχουμε ακόμα άλλα δύο παιχνίδια. Και να το δούμε μετά σε άλλα δύο ακόμα ελπίζω".

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ