ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κώστας Παπανικολάου στη Game Night: "Ο Αϊζέια Κάναν έχει τεράστιο κίνητρο"

Ο Κώστας Παπανικολάου στη Game Night: "Ο Αϊζέια Κάναν έχει τεράστιο κίνητρο"

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα της Game Night και τον Παντελή Διαμαντόπουλο για την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε τη Game Night και τον Παντελή Διαμαντόπουλο λίγη ώρα μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, στο εναρκτήριο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς της EuroLeague. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων στάθηκε στην αντίδραση της ομάδας του, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, αλλά και στον Αϊζέια Κάναν, ο οποίος άναψε την σπίθα στο ΣΕΦ στη διάρκεια της τρίτης περιόδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη στο Game 1: "Το παιχνίδι ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ και εξαιρετικό προπονητικό τιμ. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολη η δουλειά μας, απλά ανταπεξήλθαμε στα challenges. Στα αρνητικά, όπως το λέμε στο χωριό μου, που είχε το παιχνίδι σήμερα. Καταφέραμε απλά να κάνουμε το 1-0 στη σειρά. Σήμερα κατάλαβαν όλοι ότι θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη σειρά κι ότι οι δύο ομάδες θα πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ για να φανεί ποιος θα καταφέρει στο τέλος να είναι από πάνω.

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε (σ.σ.: ότι η Φενέρμπαχτσε θα είναι διαφορετική σε σχέση με τη regular season). Στο πρώτο παιχνίδι είχαν κάποιες σημαντικές απουσίες, κυρίως του Σκότι Γουίλμπεκιν και του Τζόναθαν Μότλεϊ, που τους έδιναν καλό ρυθμό στην επίθεση. Στο δεύτερο πάλι είχαν κάποιες απουσίες, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς ποια παιδιά έλειπαν. Απουσίες είχαμε κι εμείς βέβαια τότε. Αλλά, ξέρεις τι γίνεται; Όταν έχεις βασικά κομμάτια έξω για καιρό κι η ομάδα δεν μπορεί να δουλέψει και να αφομοιώσει αυτό που θέλει να βγάλει στο παρκέ, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί ρυθμός. Τώρα, αυτή την στιγμή που μιλάμε νομίζω ότι όλοι πατάνε καλά. Θα είναι μια δύσκολη σειρά.

Για το Game 2: "Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Απλά νομίζω πως όσο προχωράει η σειρά, οι ομάδες σιγά - σιγά δεν θα έχουν νέα πράγματα να βγάλουν στο παρκέ. Εκεί θα πρέπει να μιλήσουν οι προσωπικότητες, το τσαγανό, η δύναμη, η θέληση, το πάθος. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα που μπορούν να σε ωθήσουν στη νίκη".

Για τον Αϊζέια Κάναν: "Έχει τεράστιο κίνητρο να βρεθεί σε Final Four και να διεκδικήσει κάτι με την ομάδα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ επαγγελματίας, πολύ προσηλωμένος στον στόχο. Θέλει να τα καταφέρουμε, να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Μπορεί να μην του έχει βγει η καλύτερη σεζόν. Τον πιστεύουμε όμως. Ξέρουμε ότι μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα. Ευελπιστούμε πως θα είναι καλά σε όλη τη σειρά για να μας ξεκλειδώνει τα παιχνίδια".

Γι' αυτά που δεν του άρεσαν στο παιχνίδι: "Ίσως σε κάποια σημεία χάναμε τη συγκέντρωσή μας, στα ματσαρίσματα. Κάναμε τακτικά λάθη στην άμυνα, δίναμε την ευκαιρία στη Φενέρμπαχτσε να χτυπήσει πιο εύκολα. Είναι μικρές λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πω κάτι τρανταχτό που κάναμε λάθος. Δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχει ταλέντο κι από την άλλη πλευρά. Έτσι είναι όμως. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ίσως το καθαρό μυαλό να αναλύσω περισσότερο το παιχνίδι κι ούτε θα προσπαθήσω. Προχωράμε για την Παρασκευή".

Για το γεγονός πως στη Φενέρμπαχτσε είναι πολλά γνώριμα πρόσωπα από την Εθνική: "Δεν υπάρχει θέμα δυσκολίας, γιατί ο καθένας κοιτάζει το καλύτερο για τη δική του πλευρά. Νομίζω ότι σαν ένδειξη σεβασμού, αυτό είναι το πιο σωστό να γίνεται. Αν χρειαστεί, θα παίξουμε physical και θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει μέσα στο παιχνίδι, γιατί γνωρίζουμε μεταξύ μας ότι εδώ παλεύουμε για κάτι σημαντικό, για τη δική μας επιτυχία".

Για τα παιχνίδια της πρώτης ημέρας των playoffs, σε Μονακό και Μαδρίτη: "Για να πω την αλήθεια ότι η σειρά της Μονακό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι -μαζί με τη δική μας- η πιο αμφίρροπη. Όσον αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι θέμα η κατάσταση του Έντι Ταβάρες γιατί μπορεί να επηρεάσει την πορεία της σειράς".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE GAME NIGHT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ