ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Κώστας Παπανικολάου για τον Γιάννη Ιωαννίδη: "Όσο ζει στις μνήμες όλων, θα παραμένει ζωντανός"

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου INTIME

Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον σπουδαίο Γιάννη Ιωαννίδη και το αποτύπωμα που άφησε στο ελληνικό μπάσκετ, τονίζοντας ότι όσο ο κόσμος τον θυμάται, τότε θα παραμένει ζωντανός.

Ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη βύθισε στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας και είπε κάποια πράγματα στα ΜΜΕ για τον "Ξανθό", ο οποίος αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στην ιστορία του αθλητισμού στην χώρα μας.

Αναλυτικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη: "Τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψουν την συμβολή του κόουτς - έτσι όπως τον ξέραμε εμείς - στο ελληνικό μπάσκετ και στο πώς βοήθησε να μεγαλώσει το άθλημα.

Είναι από τους ανθρώπους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο μπασκετικό στερέωμα και όχι μόνο. Είναι σίγουρα μεγάλη απώλεια, αλλά όσο ζει στις μνήμες όλων θα παραμένει ζωντανός και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Για το αν του είχε δώσε ποτέ κάποια συμβουλή: "Η αλήθεια είναι ότι τον γνώρισα πάρα πολύ μικρός, στα Γρεβενά, όταν έπαιζα ακόμα στα παιδοεφηβικά του Ορφέα Γρεβενών. Βρέθηκε εκεί και είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω.

Θυμάμαι το πιο χαρακτηριστικό πράγμα που μου είπε ήταν "δουλειά μικρέ, μόνο δουλειά, μόνο έτσι πας μπροστά". Το είχα κρατήσει, το είχα φυλάξει και το είχα πάντα αυτό στο μυαλό μου, γιατί όταν ένας άνθρωπος αυτού του βεληνεκούς, με τις επιτυχίες που έχει κάνει, σου λέει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνεις ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ