GAME NIGHT

Ο Κώστας Μέξας στη Game Night: "Ξεκάθαρο φάουλ στον Παπαγιάννη στην τελευταία φάση"

Ο Μέξας στο SPORT24
Ο Μέξας στο SPORT24 PRINT SCREEN

Ο συνεργάτης του Χρήστου Σερέλη, Κώστας Μέξας, μίλησε στη Game Night και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τελευταία φάση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στην οποία ο Παναθηναϊκός ζητάει φάουλ.

Ο Κώστας Μέξας μίλησε στη τον Ολυμπιακό μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τελευταία φάση για την οποία οι πράσινοι διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον Γιώργο Παπαγιάννη. Παράλληλα αναφέρθηκε για το πώς έχει εξελιχθεί η ομάδα επί των ημερών του Χρήστου Σερέλη ενόψει των playoffs της Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μέξας στη Game Night: Για το αν πήγε το ματς όπως θα ήθελαν και σχεδίαζαν στον Παναθηναϊκό: "Το ματς πήγε εκεί που θέλαμε. Να το πάμε στην τελευταία κατοχή. Την είχαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι ή να το πάμε στην παράταση. Θα μπορούσαμε να είχαμε λίγο καλύτερη εκτέλεση, αλλά στο τελείωμά της υπάρχει ένα θέμα, ένα ξεκάθαρο φάουλ στον Παπαγιάννη, το οποίο θα μας έδινε το δικαίωμα, αν ο Γιώργος έβαζε τις βολές να πάμε το ματς στην παράταση.

Αυτό για την τελευταία φάση. Η εικόνα στο αμυντικό κομμάτι με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν κοντά σε αυτό που θέλαμε και σε αυτό που είχαμε πει με τα παιδιά στη μια προπόνηση που κάναμε και στα δύο VIDEO που δείξαμε. Στην επίθεση είναι σίγουρο ότι εναντίον των αλλαγών του Ολυμπιακού χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά και θα είχαμε θεματάκια. Είναι δύσκολο, αλλά από την ανάλυση που θα κάνουμε για το παιχνίδι να βρούμε λύσεις για το εγγύς μέλλον".

Για την τελευταία επίθεση και αν το σχέδιο ήταν να επιτεθεί ο Μπέικον: "Ήταν να γίνει πικ εν ρολ με το πεντάρι του Ολυμπιακού, τον Φαλ εν προκειμένω γιατί ο Βεζένκοβ ήταν ο πρώτος μας στόχος. Δεν εκτελέστηκε τόσο καλά σε πρώτο χρόνο η φάση, αλλά ο Μπέικον δημιούργησε το πλεονέκτημα, έγινε η επίθεση από τον Γουίλιαμς ωραία. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο τελείωμα, αλλά θα έπρεπε να σφυριχθεί το φάουλ. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι ξεκάθαρη φάση μπροστά στους διαιτητές. Έγινε, πρέπει να προχωρήσουμε".

Σε τι επίπεδο είναι η ομάδα ως προς το κομμάτι της εξέλιξής της για το πρωτάθλημα: "Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Με την ήττα μας στον ΠΑΟΚ το εξασφάλισε 100%. Εμείς θεωρώ ότι κάναμε βήματα μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο λόγω των πολλών συνεχόμενων αγώνων. Έχουμε βάλει στόχο στα playoffs να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τώρα αλλά και στη EuroLeague δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι. Μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για κανένα ματς, ακόμα και αν δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στην οκτάδα. Ούτε τα βλέπουμε σαν προπόνηση για κάτι. Μπαίνουμε για να παίξουμε με την τακτική μας και να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να το περάσουμε στους παίκτες αυτό, ότι δεν υπάρχει ματς χωρίς ενδιαφέρον για τη νίκη".

Για το διπλό ροτέισον σε EuroLeague και Basket League: "Είναι δύσκολο, το ξέραμε εξ αρχής αυτό το πράγμα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση με τον Ματ Τόμας, είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας που δίνει πράγματα στην ομάδα που δεν μπορούν να δώσουν άλλα παιδιά με τα χαρακτηριστικά που έχει. Αλλά με αυτό που έγινε με την αλλαγή στο Κύπελλο, τα χέρια μας ήταν δεμένα. Με τον τραυματισμό του Πονίτκα, η επιλογή του Γκριγκόνις ήταν μονόδρομος. Σίγουρα ο Τόμας θα έχει τον ρόλο του στα ματς της EuroLeague, γιατί το αξίζει και αξίζει να παίζει. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την ομάδα καλύτερη και με τον Τόμας και χωρίς τον Τόμας.

Δεν θέλουμε να μείνουμε στη δικαιολογία άλλο ρόστερ στη EuroLeague άλλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί μόνο ο Τόμας είναι εκτός ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορούμε να εστιάσουμε λίγο παραπάνω στο τι να περιμένουμε από την ομάδα και τι έχουμε στα χέρια μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού έγινε ό,τι έγινε με τον τραυματισμό του Πονίτκα, στο πώς θα βλετιώσουμε την ομάδα στις συνεργασίες και τους αυτοματισμούς. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά από εμάς σε αυτό είναι ομάδα τριών ετών. Στην άμυνα ήμασταν καλοί και φτάσαμε στο να διεκδικούμε το παιχνίδι στην τελευταία φάση".

Δείτε τις δηλώσεις του Κώστα Μέξα από το 32:08:

TAGS GAME NIGHT ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ