ΚΟΣΜΟΣ

Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τον Μοχάμεντ Νταμπόνε: Αυτός είναι ο 12χρονος ύψους 2μ.08 που καταρρίπτει τη λογική

Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τον Μοχάμεντ Νταμπόνε: Αυτός είναι ο 12χρονος ύψους 2μ.08 που καταρρίπτει τη λογική

Έχει η Μπαρτσελόνα τον καλύτερο 12χρονο στον κόσμο; Τον έχει. Είναι ο Μοχάμεντ Νταμπόνε ένα παιδί που καταρρίπτει τη λογική; Είναι. Δείτε τον μπασκετμπολίστα για τον οποίο θα μιλάνε όλοι τα επόμενα (πολλά) χρόνια.

Αν δει κάποιος video με φάσεις του, θα πιστέψει ότι πρόκειται για ένα παιδί 18-20 ετών που προετοιμάζεται για το NBA. Και όμως, ο Μοχάμεντ Νταμπόνε είναι μόλις 12 (!) ετών και με ύψος 2μ.08 έχει ήδη γίνει το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης στους σκάουτ όλης της Γης.

Το ψηλόλιγνο παιδί που αγωνίζεται με τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και διαλύει τον ανταγωνισμό απέναντι σε αθλητές δύο και τρία χρόνια μεγαλύτερους, κατάγεται από τη Μπουρκίνα Φάσο και θυμίζει κάτι μεταξύ Γιάννη Αντετοκούνμπο και Βικτόρ Γουεμπανιαμά. Αλλά με ακόμη μεγαλύτερο potential από αυτούς τους δύο, καθώς σε αυτή την ηλικία, δείχνει πολύ πιο μπροστά σωματικά/αθλητικά.

Ο Νταμπόνε δεν έχει αντίπαλο ακόμη και όταν η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παραδοσιακά παρουσιάζει παιδιά με ύψος και αθλητικότητα. Είναι σπουδαίος μπλοκέρ, καρφώνει λες και έχει μπροστά του παιδική μπασκέτα, σουτάρει, πασάρει, σκρινάρει, τα κάνει όλα σε καλό βαθμό και είναι ακόμη στο ξεκίνημά του.

Στη Μπαρτσελόνα έχουν ήδη μία τέτοια περίπτωση στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας, τον Τζέιμς Νάτζι που έχει γίνει και draft από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Σίγουρα όμως ο Μοχάμεντ Νταμπόνε μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από εκείνον, αρκεί φυσικά να είναι υγιής, να δουλέψει και να συνειδητοποιήσει ότι με το ταλέντο του, ταβάνι είναι ο ουρανός.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ