ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης στο SPORT24: "Θέλω να κοιτάξω το καλό μου, μετράει πολύ η γνώμη των Αλβέρτη - Διαμαντίδη"

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με τη φανέλα της Λάρισας
Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με τη φανέλα της Λάρισας EUROKINISSI

Ο ρόλος που του δόθηκε στη Λάρισα, η επιρροή του κόουτς Λιμνιάτη, η κλήση στην Εθνική ανδρών και η πιθανή επιστροφή στον Παναθηναϊκό. Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης μίλησε στο SPORT24 μετά από μία γεμάτη χρονιά με την ομάδα της Λάρισας.

Ο Κωσταντίνος Παπαδάκης δεν πρέπει πια να θεωρείται από τους "μικρούς" του ελληνικού μπάσκετ καθώς σιγά-σιγά ξεχωρίζει με το δικό του τρόπο και συστήνεται στο μπασκετικό κοινό με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο, την μαχητικότητά του εντός παρκέ.

Είναι ένας από τους παίκτες που τη φετινή σεζόν έκαναν τη διαφορά για τη Λάρισα. Με το καλό του περιφερειακό σουτ και το αγωνιστικό του "θράσος", βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να παραμείνει στην Stoiximan Basket League, ενώ κλήθηκε και για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική ανδρών.

Ο 23χρονος γκαρντ της Λάρισας, μίλησε στο SPORT24 για την φετινή σεζόν που σώθηκε στο παρά τσακ, την πιθανή επιστροφή του στον Παναθηναϊκό των Διαμαντίδη και Αλβέρτη αλλά και τον ρόλο του κόουτς Λιμνιάτη στην εξέλιξή του στο σουτ.

"ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΟΝΙΑ"

Έχοντας σαφώς περισσότερα λεπτά στο παρκέ καθώς και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, ο Παπαδάκης παραδέχτηκε πως αυτά τα δύο του έδωσαν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

"Σίγουρα ο χρόνος συμμετοχής βοηθάει πάρα πολύ οποιονδήποτε παίκτη. Πήρα αρκετά λεπτά συμμετοχής φέτος με την ομάδα της Λάρισας, τα οποία κατάφερα να αξιοποιήσω στο έπακρο. Έκανα μία καλή και γεμάτη χρονιά φέτος".

Στις μικρές Εθνικές ομάδες έπεσε πάνω σε παιδιά με περισσότερα ματς στα πόδια τους και δεν πήρε τόση "δημοσιότητα" όσο εκείνοι. Απ' ότι φαίνεται όμως του βγήκε σε καλό.

"Κάθε κλήση για μένα στις μικρές Εθνικές ήταν σημαντική. Κάποιες φορές κατάφερα να βρίσκομαι στην τελική δωδεκάδα, κάποιες άλλες όχι. Με τα παιδιά είμαι φίλος και τους γνωρίζω. Τώρα δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν μου έκανε καλό ή κακό. Κοιτάω κάθε ματς και κάθε προπόνηση ξεχωριστά, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου σωστά και από εκεί και πέρα έχει ο Θεός, βήμα-βήμα βλέπουμε την πορεία μας. Πήρα πράγματα από τα παιδιά. Κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις μέσα από τις προπονήσεις και αυτό σε βοηθάει να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι καλύτερος".

Το καλό μακρινό του σουτ και το "αγωνιστικό του θράσος" τον έχουν κάνει ειδικά φέτος να ξεχωρίσει. Όταν ρωτήθηκε αν είναι θέμα ταλέντου ή σκληρής δουλειάς, ο Παπαδάκης παραδέχτηκε πως πρόκειται για συνδυασμό.

"Νομίζω είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Είναι και θέμα δουλειάς και ταλέντου. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Αν δουλεύεις και προπονείσαι καθημερινά, είτε αυτό λέγεται σουτ, είτε ντρίμπλα, είτε πάσα, αργά ή γρήγορα πιστεύω θα βγει στο γήπεδο είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο".

"ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΚΤΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΩ ΕΞΩ"

Η ικανότητά του τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία τη φετινή σεζόν είναι κάτι που εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο στη Λάρισα, ενώ ο κόουτς Λιμνιάτης έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό.

"Όταν ήμουν μικρός η αλήθεια είναι ότι δεν σούταρα καθόλου, απλά πάσαρα την μπάλα. Ο κόουτς Λιμνιάτης αν θυμάμαι καλά, σε έναν αγώνα με τις μικρές Εθνικές, μου είχε πει χαρακτηριστικά "αν δεν πάρεις οκτώ προσπάθειες σε αυτό το παιχνίδι, θα σε βγάλω έξω". Απλά μου άρεσε πολύ να πασάρω την μπάλα.

Σιγά- σιγά ξεκίνησα και εγώ να κοιτάω το καλάθι. Η Ρόδος και ο Κολοσσός σίγουρα με βοήθησαν με το να κάνω πρωινές προπονήσεις μόνος μου και να σουτάρω πολύ έτσι ώστε να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σουτ μου και να μπορώ να συνδυάσω και τα δύο".

Ενώ στο δίλημμα ανάμεσα σε μία πολύ παραγωγική εμφάνιση από άποψη πόντων ή μία εμφάνιση με 7 πόντους και 10 ασίστ, ο Παπαδάκης προτίμησε να κάνει ένα συμπαίκτη του χαρούμενο.

"Νομίζω θα επιλέξω τους 7 πόντους με τις 10 ασίστ γιατί έτσι κάνεις ευτυχισμένο και ένα συμπαίκτη σου οπότε η χαρά είναι διπλή".

Πως όμως χτίστηκε ο παίκτης Παπαδάκης των πολλών και κρίσιμων σουτ;

"Στη Ρόδο, στον Κολοσσό χτίστηκε όλο αυτό. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η καθημερινή δουλειά που κάνεις. Πρέπει να είσαι πνευματικά και ψυχολογικά έτοιμος, να έχεις το mental toughness που λέμε και να είσαι έτοιμος να αρπάξεις και να αξιοποιήσεις την οποιαδήποτε ευκαιρία εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες ζουν για τα τελευταία λεπτά και θέλουν τη μπάλα στα χέρια τους στο τέλος του αγώνα όταν καίει η μπάλα. Σε αυτό το σημείο δεν σκέφτεσαι και πολλά. Εξετάζεις τις επιλογές σου, αν είσαι ελεύθερος να σουτάρεις, αν σε μαρκάρουν να βρεις τον ελεύθερο παίκτη που θα βάλει το καλάθι για να κερδίσει η ομάδα".

Μετά την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ανδρών, ο Παπαδάκης παρουσιάστηκε προσγειωμένος εστιάζοντας στον κύριο στόχο του, τη βελτίωση.

"Δεν κοιτάω πολύ μακριά είναι η αλήθεια. ήταν πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα όλο αυτό που έγινε. Νομίζω όταν εκπροσωπείς την Εθνική Ελλάδος είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητή. Από εκεί και πέρα δεν είμαι άνθρωπος που λέει πολλά λόγια και κοιτάει πολύ μακριά. Προσπαθώ να κοιτάω την κάθε μέρα ξεχωριστά.

Έχω μπροστά μου την off-season, προσπαθώ να γίνω καλύτερος σωματικά και μπασκετικά και να παρουσιαστώ καλύτερος την επόμενη χρονιά. Τώρα το τι θα γίνει στο προ ολυμπιακό τουρνουά, νομίζω δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω, αυτά είναι του κόουτς και όπως είπα δεν θέλω να κοιτάω και πολύ μακριά".

"Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΒΕΡΤΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ"

Το εξωτερικό υπάρχει στο μυαλό του, όπως και σε κάθε παίκτη. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο για την συνέχεια του παίκτη.

"Όλα είναι ανοιχτά, όλα τα βλέπω. Αυτή τη στιγμή δεσμεύομαι με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό οπότε ό,τι και να σου πω θα είναι ψέμα. Ο κάθε αθλητής κοιτάει όλες τις προτάσεις που έχει και όλους τους παράγοντες και ευελπιστώ να κάνω την καλύτερη επιλογή για εμένα. Για την ώρα έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό".

Κατά την άποψη του, κάθε παίκτης θα ήθελε να παίξει στον Παναθηναϊκό. Το θέμα της επιστροφής του εκεί όμως είναι πολλά παραπάνω από απλή θέληση, ενώ η παρουσία των Διαμαντίδη και Αλβέρτη θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στην απόφασή του. Πάνω απ' όλα όμως το καλό του.

"Νομίζω όποιον παίκτη και να ρωτήσεις αν θέλει να παίξει στον Παναθηναϊκό θα σου πει ναι. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τι θα γίνει, θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας το καλοκαίρι, έχω συμβόλαιο με την ομάδα και από εκεί και πέρα ό,τι είναι καλύτερο για την ομάδα θα το πράξουμε μαζί.

Τι να πω γι αυτούς τους δύο ανθρώπους; Δεν μπορώ καν να μιλήσω για τους Διαμαντίδη και Αλβέρτη, έχουν κάνει τόσα στην καριέρα τους. Εγώ σίγουρα θέλω να κοιτάξω και το καλό μου. Μακάρι αυτό να είναι ο Παναθηναϊκός και να προχωρήσουμε μαζί. Από ΄κει και πέρα, δεν το ξέρω, σίγουρα θα τους ακούσω, η γνώμη τους μετράει πάρα πολύ για εμένα, θα μιλήσω μαζί του και ό,τι είναι καλύτερο και για τους δύο αυτό και θα κάνουμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ