ΕΥΡΩΠΗ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με την φανέλα της ΑΕΚ
Ο Κιθ Λάνγκφορντ με την φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Κιθ Λάνγκφορντ, ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ σε ηλικία 40 ετών, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μία γεμάτη καριέρα.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ κρέμασε τα παπούτσια του και δεν θα αγωνιστεί ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο (αλλά θα αγωνιστεί στο The Basketball Tournament). Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποδέσμευσή του από την ΑΕΚ, ο Αμερικανός γκαρντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του σε ηλικία 40 ετών.

Ο Λάνγκφορντ δεν είχε ομάδα από τότε που αποχώρησε από την ΑΕΚ, αφού ανάρρωνε από μία επέμβαση που υποβλήθηκε στον αχίλλειο τένοντα. Τελικά, πήρε απόφαση ότι δεν έχει τις δυνάμεις και το κουράγιο για να κάνει ακόμα μία προσπάθεια, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μία καριέρα γεμάτη πόντους.

Ο Λάνγκφορντ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πλέον προικισμένους σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Ο αριστερόχειρας γκαρντ έβρισκε πάντα τον τρόπο να βάλει την μπάλα στο καλάθι, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ της EuroLeague (2014 και 2017) και μία φορά πρώτος σκόρερ του EuroCup (2016).

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έλαμψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα, φορώντας τις φανέλες της Βίρτους Μπολόνια, της Μπιέλα, της Χίμκι, της Μακάμπι Τελ Αβίβ, της Αρμάνι Μιλάνο, της Ούνικς, της Μακάμπι Ρίσον, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενώ είχε και ένα πέρασμα από την Κίνα (Σέζεν Λέοναρντς).

Ο Λάνγκφορντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter, όπου έγραψε:

"Τον Μάιο του 2022 υποβλήθηκα σε επέμβαση για τενοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα, όπου πέρασα τους τελευταίους 10 μήνες προσπαθώντας να αποθεραπευτώ. Σε μία περίοδο που τελικά είχε πολλή δύσκολη, είχα συναισθήματα άρνησης, θυμού, κατάθλιψης και διαπραγμάτευσης.

Μετά από 17 χρόνια, σε ηλικία 38 ετών, αρνήθηκα εγωιστικά το τελευταίο στάδιο του πένθους, που ήξερα ότι έρχεται: Την αποδοχή. Λέγοντας αυτά, αναφέρω ταπεινά και με ενθουσιασμό ότι αποδέχθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στο The Basketball Tournament. Δεν θα μπορούσα να βρεθώ σε καλύτερη θέση για να ανακοινώση την απόσυρσή μου από το μπάσκετ και την ευκαιρία να κλείσει αυτόςο κύκλος παίζοντας στο Κάνσας.

Έδωσα ό,τι είχα σωματικά και πνευματικά σε αυτό το παιχνίδι. Έξι εγχειρίσεις στα γόνατα, μία κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, ένα σπασμένο πόδι, σπασμένη μύτη, σπασμένο δάκτυλο, θλάσεις σε δικέφαλο και προσαγωγό και να μην αναφέρω καν τα αμέτρητα διαστρέμματα, αλλά άξιζε κάθε ένα από αυτά!

Το ταξίδι ήταν το καλύτερο κομμάτι και αυτό που θα μου λείψει περισσότερο. Ανυπομονώ να παίξω για τελευταία φορά τον Ιούλιο και να πάω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ