NBA

Ο Κίφερ Σάικς βρήκε συμβόλαιο στους Ιντιάνα Πέισερς

Ο Κίφερ Σάικς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ο Κίφερ Σάικς στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Λίγους μήνες μετά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Κίφερ Σάικς βρήκε συμβόλαιο στους Ιντιάνα Πέισερς. Πρώτη εμπειρία στο ΝΒΑ για τον 27χρονο γκαρντ.

Το πέρασμα του Κίφερ Σάικς από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στις αρχές της περσινής σεζόν δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ο 27χρονος γκαρντ προσέφερε 3.7 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ ανά 15'58'' συμμετοχής στην EuroLeague, πριν ένας τραυματισμός τον πάει πίσω και τον οδηγήσει, εν τέλει, στην Αυστραλία.

Λίγους μήνες αργότερα, ο βραχύσωμος πόιντ γκαρντ πέτυχε τον στόχο του: πήρε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, με τους Ιντιάνα Πέισερς να τον υπογράφουν -δεν είναι σαφές για τι ακριβώς συμφωνία πρόκειται. Όπως ανέφερε ο Σαμς Καράνια, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τον Κίφερ Σάικς να έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει να κερδίσει για πρώτη φορά μια θέση στο ΝΒΑ.

Μετά από μία τετραετία (2011-'15) στο NCAA με το Γκριν Μπέι, ο Κίφερ Σάικς έπαιξε για μία σεζόν στη G-League με τους Όστιν Σπερς, πριν αρχίσει το ταξίδι του ανά τον κόσμο, με πέρασμα από Κορέα, Τουρκία, Ιταλία, Κίνα, Ελλάδα και Αυστραλία.

Πριν κλείσει αυτή η συμφωνία πρόλαβε μάλιστα να βάλει το σουτ του ενός εκατομμυρίου. Το νικητήριο στο TBT, στον τελικό του καλοκαιρινού τουρνουά που αποτελεί must τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Παρεμπιπτόντως, πολυτιμότερος του TBT ήταν ένας άλλος πρώην πράσινος γκαρντ, ο Ταϊρίς Ράις.

TAGS NBA ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ