LIGA ENDESA

Ο Κασιμίρο έσταξε μέλι για τον Ρογκαβόπουλο και...φαρμάκι για το ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με τον Λούις Κασιμίρο
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με τον Λούις Κασιμίρο INTIME

Η εμπειρία του Λουίς Κασιμίρο στον Προμηθέα Πάτρας δεν του άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, το όνομα του οποίου είχε συνδεθεί με την Μπασκόνια.

Ο Λουίς Κασιμίρο συνεργάστηκε με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο μόλις για μερικούς μήνες τη σεζόν 2021-22, όταν και κάθισε στον πάγκο του Προμηθέα Πάτρας, όμως φαίνεται πως εκτιμάει ιδιαιτέρως τις δυνατότητες του νεαρού Έλληνα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα "noticiasdealava", με αφορμή τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Μπασκόνια για τον Ρογκαβόπουλο, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, αποκαλύπτοντας πως προσπάθησε να τον πάρει μαζί του στη Ρεάλ Μπέτις. Παράλληλα βέβαια, ο πολύπειρος προπονητής έψεξε όσα βίωσε στο σύντομο πέρασμά του από την Basket League.

"Θα ξεχώριζα το νεαρό της ηλικίας του, την επιθυμία για μάθηση και τη φιλοδοξία του. Είναι παίκτης που πρέπει να παίζει, με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα και στο ριμπάουντ. Δεν διαβάζει τόσο καλά το παιχνίδι ακόμα, γιατί είναι νέος, αλλά έχει πολύ μεγάλη θέληση για μάθηση, είναι σαν σφουγγάρι. Όταν του λες κάτι, κάνει ό,τι μπορεί για να το εφαρμόσει. Θέλαμε να τον υπογράψουμε στην Μπέτις, αλλά δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό κομμάτι. Έχει την ικανότητα να αγωνιστεί στην Ισπανία.

Η Μπασκόνια είναι μία ομάδα με απαιτήσεις, οπότε προφανώς θα πρέπει να κάνει step-up. Έπαιξε πολύ καλά μαζί μου και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στο EuroCup. Οι βετεράνοι στην Ελλάδα ποδοπατάνε όποιον μπαίνει στο δρόμο τους, ακόμα και τον προπονητή, ανεξάρτητα από το αν είσαι 2ος στο πρωτάθλημα και κάνεις εξαιρετική πορεία. Από τους έξι Έλληνες που παίζουν στο πρωτάθλημα, οι 3 ή 4 είναι πολύ μεγάλοι και οι δύο είναι νεαροί. Ο Νίκος ήταν από τους πιο μικρούς και αποτελούσε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Μου φαίνεται πως η Μπασκόνια έψαξε στην αγορά για να πάρει ένα πολύ καλό παίκτη και σε καλή τιμή. Είναι ιδανικός με το χαρακτήρα που έχει και έχει φιλοδοξία να κάνει το επόμενο βήμα σε ένα καλό επίπεδο.

Είναι τριάρι, αλλά και δύο. Αν μπορεί να παίξει στο τέσσερα; Ναι μπορεί. Ο τύπος είναι μακρύς, με καλό άνοιγμα χεριών, είναι καλός στα ριμπάουντ και έχει πολύ καλό σουτ από απόσταση, όπως όλα τα σύγχρονα "4άρια" σήμερα. Μπορεί να παίξει εκεί, αλλά θα έλεγα ότι είναι ένα τριάρι.

Είναι ένα πολύ ευγενικό και συναισθηματικό παιδί. Κάνει αυτό που του λες και σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω από εμάς (σσ. στην Ισπανία) από άποψη εργασιακής ηθικής, τεχνικής εκπαίδευσης, στάσης και φιλοσοφίας, από ό,τι είδα. Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν λειτουργούν τόσο αυστηρά όσο εμείς εδώ στο πρωτάθλημά μας", ανέφερε αναλυτικά ο Κασιμίρο.

TAGS LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ