ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο Κάρσεν Έντουαρντς στο SPORT24: "Ο κόουτς Λάσο είναι πιο επικοινωνιακός μαζί μου απ' ό,τι ήταν ο Ιτούδης"

Ο Κάρσεν Έντουαρντς στο SPORT24: "Ο κόουτς Λάσο είναι πιο επικοινωνιακός μαζί μου απ' ό,τι ήταν ο Ιτούδης"
INTIME SPORTS

Ο Κάρσεν Έντουαρντς ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στην EuroLeague, έχοντας μετακομίσει από τη Φενέρμπαχτσε στην Μπάγερν. Τι έμαθε από την rookie χρονιά του στην Ευρώπη; Ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε Δημήτρη Ιτούδη και Πάμπλο Λάσο; Ο Αμερικανός γκαρντ απάντησε στο SPORT24 μετά τη συμμετοχή της ομάδας του στο 5ο τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος.

Βρισκόμαστε δέκα ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν 2023/24 στην EuroLeague. Οι ομάδες ολοκληρώνουν σιγά σιγά την προετοιμασία τους και ετοιμάζονται για τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία μπήκε σε μία νέα εποχή με την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Πάμπλο Λάσο, αλλά και με τις μεταγραφές που έκανε το φετινό καλοκαίρι.

Μία από αυτές τις μεταγραφές είναι και ο Κάρσεν Έντουαρντς. Ο βραχύσωμος Αμερικανός γκαρντ που συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε και φέτος θα παίζει για την γερμανική ομάδα, έχοντας σίγουρα πολύ μεγαλύτερη εξοικείωση με τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και αυξημένες αρμοδιότητες, όπως φάνηκε στα τελευταία φιλίκά τον Βαυαρών απέναντι σε Παναθηναϊκό και Παρτίζαν, στο πλαίσιο του 5ου τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος στο ΟΑΚΑ. Εκεί ο Έντουαρντς είχε 22 και και 20 πόντους αντίστοιχα, αλλά και μεγάλη ελευθερία κινήσεων από τον προπονητή του.

Μετά το πέρας του τουρνουά ο Κάρσεν Έντουαρντς μίλησε στο SPORT24 για τις πρώτες του παραστάσεις στην Ευρώπη, τις διαφορές στη συνεργασία με τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Πάμπλο Λάσο, αλλά και για τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ποιο ήταν το σημαντικότερο πράγμα που έμαθες στην rookie σεζόν στην EuroLeague;

"Νομίζω το παιχνίδι γενικά. Έπρεπε να βρω τρόπους να είμαι αποδοτικός, να μάθω που πρέπει να βρίσκομαι στην επίθεση και στην άμυνα, να μάθω να εκτιμώ κάθε κατοχή. Κατά μία έννοια υπάρχουν πολλές διαφορές στον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ εδώ σε σχέση με το NBA, ιδίως στο spacing. Εξακολουθώ να μαθαίνω όμως".

Με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής φαίνεται πως θα έχεις διαφορετικό ρόλο φέτος. Περισσότερες μπάλες θα περνάνε από τα χέρια σου, θα παίρνεις περισσότερες αποφάσεις. Νιώθεις πιο άνετα έτσι;

"Ειλικρινά προσπαθώ να απλά να είμαι όσο καλύτερος γίνεται σε ό,τι ρόλο μου ανατίθεται. Τώρα τελευταία όντως έχουν σχεδιαστεί κάποια plays για εμένα, για να παίρνω κάποια σουτ, αλλά επί της ουσίας θέλω απλά να βοηθήσω να κερδίζουμε. Αν αυτός θα είναι ο ρόλος μου φέτος, θα προσπαθήσω να αποδίδω στο μέγιστο βαθμό".

Πέρσι στη Φενέρμπαχτσε συνεργάστηκες με τον κόουτς Ιτούδη. Τι αποκόμισες από εκείνον;

"Πήρα εμπειρίες από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όχι μόνο από τον κόουτς Ιτούδη, γενικά από όλο το επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Όπως είπα και πριν όμως, συνεχίζω να μαθαίνω, είναι μια διαρκής διαδικασία".

Ποιες είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσει μέχρι στιγμής ανάμεσα στον κόουτς Ιτούδη και τον νέο σου προπονητή, τον Πάμπλο Λάσο;

"Υπάρχουν διαφορές ναι. Ο κόουτς Λάσο είναι πιο επικοινωνιακός, μιλάει πολύ περισσότερο μαζί μου, προσπαθεί να με διδάξει και να με καθοδηγήσει μέσα από τα λάθη μου, ώστε να μην τα επαναλάβω. Είναι διαφορετική η δυναμική, μπορώ να επικοινωνήσω περισσότερο μαζί του. Είναι καλό αυτό, το απολαμβάνω".

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει για αυτή τη σεζόν, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο;

"Προσωπικά θέλω να είμαι συνεπής, να είμαι όλο και καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι και να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί. Και ως ομάδα νομίζω είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Θέλουμε να εξελιχθούμε όσο θα περνάει ο καιρός και να μαζεύουμε νίκες.

Ναι μακροπρόθεσμα μπορεί να βλέπουμε τα playoffs της EuroLeague και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γερμανία, αλλά πρέπει να πάμε μέρα με την ημέρα, να μάθουμε πρώτα ο ένας τον άλλο, γιατί είμαστε μια καινούργια ομάδα. Θα το πάμε προπόνηση - προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι, εβδομάδα με την εβδομάδα.

Έχουμε φτιάξει μία ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες που θέλουν να κερδίσουν και αυτό είναι συναρπαστικό. Γενικά η EuroLeague ήταν και είναι όμως πολύ ανταγωνιστική".

Το φετινό καλοκαίρι προέκυψαν και αρκετές μεταγραφές από το NBA. Πιστεύεις αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της δημοφιλίας της EuroLeague;

"Ναι, έτσι νομίζω. Υπήρχαν ήδη πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου εδώ, όμως έρχονται όλο και περισσότεροι. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ υψηλός".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ