ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο SPORT24: "Καμία φορά η επιτυχία και η αποτυχία κρίνονται και στην τύχη"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο SPORT24: "Καμία φορά η επιτυχία και η αποτυχία κρίνονται και στην τύχη"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Η Εθνική Ανδρών έχει μπροστά της σε λιγότερο από έναν μήνα το Mundobasket 2023 και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο SPORT24 για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το Mundobasket 2023 κάνει τζάμπολ σε λιγότερο από έναν μήνα και η Εθνική Ανδρών βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας εν όψει μίας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε στο SPORT24 στο πλαίσιο της Media Day στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, μιλώντας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, χωρίς να κρύβει τους υψηλούς στόχους που υπάρχουν όπως κάθε χρόνο, τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό, διότι αυτό που έχει σημασία είναι να προετοιμαστεί η ομάδα για να είναι έτοιμη όταν έρθει η ώρα.

Χαρακτηριστική ήταν και η ατάκα του πως "καμιά φορά η επιτυχία και η αποτυχία κρίνονται και στην τύχη", φέρνοντας ως παράδειγμα τον αποκλεισμό της Εθνικής από την Γερμανία στο EuroBasket 2022, δηλώνοντας πως η ομάδα πρέπει να μείνει προσγειωμένη και να δείξει μία εικόνα η οποία θα αντιπροσωπεύει κάθε Έλληνα.

"Ίδια δίψα, ίδια χαρά, ίδια ανυπομονησία"

Ο διεθνής φόργουορντ βλέπει την ίδια δίψα, την ίδια χαρά και την ίδια ανυπομονησία, χωρίς να παρατηρεί κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ ακόμα ένα καλοκαίρι. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Πιστεύω ότι κάθε φορά ξεκινάμε με την ίδια δίψα, με την ίδια χαρά, με την ίδια ανυπομονησία για αυτό που έρχεται. Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά που είναι εδώ και για όσους έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα φέτος. Χωρίς πολλά λόγια και χωρίς πολλές προσδοκίες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο".

Όσον αφορά τους στόχους, όπως ο ίδιος ανέφερε είναι υψηλοί, χωρίς να θέλει να επικεντρωθούμε σε αυτό λέγοντας: "Νομίζω ότι κάθε χρόνο οι στόχοι είναι υψηλοί, καλό είναι να μην επικεντρωθούμε σε αυτό, δεν έχει κανένα νόημα γιατί το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε και να δουλεύουμε κάθε μέρα για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Αν πάνε καλά τα πράγματα και φτάσουμε στο τουρνουά, τότε θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και θα δώσουμε σίγουρα τον καλύτερό μας εαυτό".

Για το μετάλλιο που λείπει χρόνια από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε επίπεδο ανδρών: "Σίγουρα, κάθε χρόνο το ίδιο, όπως προείπα, αλλά δεν θέλουμε να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους. Νομίζω ότι καμιά φορά η επιτυχία και η αποτυχία κρίνονται και στην τύχη, ειδικά σε τέτοια τουρνουά που φτάνεις σε μία νοκ άουτ φάση και μπορεί να αποκλειστείς.

Είδαμε τι έγινε πέρυσι με την Γερμανία, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πάνω από όλα να αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα και να δείξουμε μία εικόνα η οποία θα αντιπροσωπεύει κάθε Έλληνα".

"Τι να πούμε εμείς για τον Νίκο Γκάλη... Πολύ συγκινητική στιγμή"

Ο Παπαπέτρου δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Νίκο Γκάλη, ο οποίος τιμήθηκε στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Εθνικής με την Σλοβενία... "Απίστευτο. Τι να πούμε εμείς για τον Νίκο Γκάλη... Είναι μία πολύ συγκινητική στιγμή, ένας άνθρωπος ο οποίος όλοι ξέρουμε τι έχει καταφέρει στον χώρο του μπάσκετ. Είναι μοναδική και πολύ ιδιαίτερη στιγμή".

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην στήριξη του κόσμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ομάδα νιώθει την αγάπη του: "Είναι πάρα πολύ όμορφο να παίζεις και να νιώθεις ότι έχεις μία χώρα πίσω σου. Είναι εντελώς ξεχωριστό συναίσθημα από οποινδήποτε σύλλογο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος στηρίζει την Εθνική Ομάδα και είναι μαζί μας. Νιώθουμε την αγάπη του, νιώθουμε την στήριξή τους και ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να τους κάνουμε περήφανους".

Το SPORT24 με την υποστήριξη της Stoiximan, ακολουθεί την Εθνική μας στα φιλικά της σε Λιουμπλιάνα, Αθήνα και Άμπου Ντάμπι λίγο πριν το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ.

Δείτε τη συνέντευξη - σταθμό του Νίκου Γκάλη αποκλειστικά στο SPORT24: "Κανείς στη γη δεν μπορεί να με μαρκάρει"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ MUNDOBASKET 2023 ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ