ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς στο SPORT24: "Θα είναι μεγάλη νύχτα για εμάς, θυμάμαι τα πάντα από το πέρασμά μου από την Ελλάδα"

Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς
Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς FIBA

Ο προπονητής της Πολωνίας, Ιγκόρ Μίλιτσιτς, μίλησε στο SPORT24 για την τεράστια πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του EuroBasket 2022, ενώ θυμήθηκε και το βραχύβιο πέρασμά του από τα μέρη μας με την φανέλα του Ηρακλείου πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Ήταν η σεζόν 2003/04 όταν ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς αγωνιζόταν στο Ηράκλειο είχε χάσει τον ύπνο του. Η είδηση ότι είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία ήταν ο λόγος, με τον Κροάτη γκαρντ να τιμωρείται τότε. 19 χρόνια αργότερα, είναι ο προπονητής της Πολωνίας, την οποία οδήγησε στην πρόκριση στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 χάρη στην νίκη της επί της Ουκρανίας (86-94). Και απέκτησε έναν διαφορετικό λόγο για να χάσει τον ύπνο του.

"Αυτή η πρόκριση και το συναπάντημά μας με την Σλοβενία στα προημιτελικά είναι η ανταμοιβή μας" δήλωσε στο SPORT24 ο Κροάτης τεχνικός, για να προσθέσει στην συνέχεια αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Πολωνία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην 8αδα EuroBasket έπειτα από 25 χρόνια και το μακρινό 1997: "Γράψαμε ιστορία. Είμαστε χαρούμενοι. Θα είναι μία μεγάλη νύχτα για εμάς και μετά θα σκεφτούμε την Σλοβενία".

"Έχω τα καλύτερα συναισθήματα από την Ελλάδα"

Η συζήτηση δεν γινόταν να μην πάει και στο πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα. Την σεζόν 2003/04 ο 27χροονς τότε Μίλιτστις συμφώνησε με το Ηράκλειο. Πρόλαβε να αγωνιστεί όμως μόλις σε 3 παιχνίδια, έχοντας 9.3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2.6 ασιστ μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής πριν αποχωρήσει. Ο λόγος; Βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, με αποτέλεσμα να κλείσει άδοξα εκείνος ο κύκλος για αυτόν. Πλέον όμως τα έχει αφήσει όλα πίσω του.

Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς με την φανέλα του Ηρακλείου και αντίπαλο τον Γιάννη Σιούτη
Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς με την φανέλα του Ηρακλείου και αντίπαλο τον Γιάννη Σιούτη EUROKINISSI

"Τα θυμάμαι όλα από όταν έμεινα στην Ελλάδα. Όποτε παίζω με ομάδα μου κόντρα στην Ελλάδα ή ελληνικές ομάδες τα σκέφτομαι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίλιτσιτς, για να προσθέσει: "Όταν ήμουν παίκτης υπέγραψα στο Ηράκλειο. Δεν τελείωσε καλά όμως εκείνος ο κύκλος για εμένα, επειδή βρέθηκα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Αυτό οφειλόταν σε έναν τραυματισμό που είχα τότε. Η Ολυμπιακή επιτροπή είχε μόλις θέσει νέους κανονισμούς και τέθηκα εκτός ομάδας".

Κλείνοντας, ο Μίλιτσιτς τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει μόνο καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα: "Ήταν άτυχη κατάσταση, αλλά έχω τα καλύτερα συναισθήματα και αναμνήσεις από την Ελλάδα. Θυμάμαι τον κύριο Παπακαλιάτη (σ.σ Πρόεδρος), αλλά και τον Μάριο (σ.σ Μπατή), που ήμασταν συμπαίκτες και τώρα είναι στο τεχνικό επιτελείο της Ελλάδας. Όλα αυτά έγιναν πολύ καιρό πριν, αλλά έχω μόνο καλές σκέψεις και αναμνήσεις από την Ελλάδα".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Eurobasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ