ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γουίλιαμς-Γκος στο SPORT24: "Ο Μπαρτζώκας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε εμένα, θα γίνει πόλεμος στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό"

Ο Γουίλιαμς-Γκος στο SPORT24: "Ο Μπαρτζώκας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε εμένα, θα γίνει πόλεμος στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό"
GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος επέστρεψε στον Ολυμπιακό και άνοιξε τα χαρτιά του στο SPORT24. Οι επιλογές που έκανε, η πίστη στο Θεό, η οικογένειά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, η όλο και πιο ανταγωνιστική EuroLeague και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τέθηκαν επί τάπητος.

Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος επέστρεψε στον Ολυμπιακό γιατί είχε αφήσει ανοιχτές υποθέσεις.

Ο 29χρονος γκαρντ είχε φύγει πρόωρα την πρώτη φορά που αγωνίστηκε στο ΣΕΦ, πληρώνοντας buy-out για να μετακομίσει στη Γιούτα και να αγωνιστεί στο NBA. Εκεί κατέγραψε όμως μόλις 10 εμφανίσεις. Βέβαια, ο ίδιος δεν μετανιώνει ούτε στιγμή για την απόφαση του και την τροπή που πήρε η καριέρα του, όπως δήλωσε στο SPORT24 μετά την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων των ερυθρολεύκων στο ΣΕΦ.

Ο πρωταθλητής της EuroLeague με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μίλησε ακόμα για τους παράγοντες που έκαναν τον Ολυμπιακό θελκτικό προορισμό για αυτόν φέτος το καλοκαίρι, αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ενώ σχολίασε και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της EuroLeague.

Πρώτα από όλα, πώς αισθάνεσαι μετά το πρόβλημα τραυματισμού που είχες;

"Αισθάνομαι καλύτερα. Ήταν ωραίο που έπαιξα στην Κύπρο. Έχω κάνει λίγες προπονήσει, οπότε ήταν καλό που βγήκα στο παρκέ. Αισθάνομαι καλύτερα μέρα με την ημέρα".

Αυτή είναι η δεύτερη θητεία σου στον Ολυμπιακό. Μετανιώνεις που έφυγε τόσο σύντομα την πρώτη φορά για να κυνηγήσεις μια ευκαιρία στο NBA, με βάση το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα;

"Όχι καθόλου. Έχω μεγάλη πίστη στον Θεό και πιστεύω ότι αυτός με καθοδηγεί σε όλη τη διαδρομή. Είμαι υπερβολικά ευλογημένος με το που βρίσκομαι σήμερα. Δεν θα ήμουν εδώ τώρα, αν δεν είχα κάνει όλα αυτά τα βήματα. Ήταν όνειρό μου να βρεθώ στο NBA. Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα που το κατάφερα αυτό. Και τώρα είμαι πίσω (σσ. στον Ολυμπιακό)".

Με τον Ολυμπιακό υπέγραψες πολύ νωρίς μέσα στο καλοκαίρι, κάνοντας μάλιστα πίσω στα οικονομικά σου θέλω, αν δεν κάνω λάθος. Αυτό σημαίνει ότι ήθελες πολύ να βρεθείς στην ομάδα. Τι ήταν αυτό που σου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον;

"Ήταν όλο το πακέτο της επιστροφής. Ήρθα σε ένα μέρος που έχω εξοικείωση. Πλέον είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχω μία σύζυγο και έναν γιο, ενώ πλησιάζει η γέννηση της κόρης μου. Δεν έχει να κάνει μόνο με έμενα πια. Θεώρησα, λοιπόν, ότι ήταν μια καλή επιλογή για όλη την οικογένεια.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε προσπαθήσει να με υπογράψει και πριν από δύο χρόνια, πριν πάω στη Ρεάλ και λέει πολλά το γεγονός ότι με προσέγγισε ξανά, για δεύτερη φορά.

Αυτό με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα. Φυσικά (σσ. έπαιξε ρόλο) και η επιτυχία που είχε η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Φεύγοντας από την ομάδα που κατέκτησε την EuroLeague, τη Ρεάλ Μαδρίτη, επόμενη καλύτερη επιλογή ήταν ο Ολυμπιακός. Είναι από τα πιο σπουδαία κλαμπ. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω (σσ. το να επιστρέψω)".

Στο πέρασμα των ετών προσαρμόστηκες σε διαφορετικούς ρόλους. Για παράδειγμα, όταν έπαιζες στην Παρτίζαν ή τη Λοκομοτίβ Κουμπάν σκόραρες πολύ περισσότερο σε σχέση με τη θητεία σου στη Ρεάλ. Φέτος ποιος θα είναι ο ρόλος σου; Τι σου έχει ζητήσει ο κόουτς Μπαρτζώκας;

"Αυτό δείχνει τις διάφορες πτυχές του παιχνιδιού μου και την ικανότητα μου να καταλαβαίνω τι χρειάζεται από εμένα η ομάδα. Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπορώ να το αντιληφθώ αυτό. Σε άλλα παιχνίδια θα σκοράρω περισσότερο, σε άλλα λειτουργώ περισσότερο ως facilitator ή ως αμυντικός. Για εμένα έχει σημασία η προσπάθεια για την νίκη. Δεν με νοιάζει αν θα έρθει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το τελικό σκορ είναι το μόνο που μετράει.

Ευελπιστώ ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μας βοηθήσω να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια. Ξέρω όμως ότι ο κόουτς έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε εμένα".

Πριν από μερικούς μήνες ήσουν στην πλευρά των νικητών στον τελικό της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός έχει πάει σε δύο διαδοχικά Final Four, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει την κούπα. Πιστεύεις ότι είναι πιθανό να βρεθεί εκεί για τρίτη συνεχόμενη φορά και να σταθεί τυχερός αυτή τη φορά;

"Φυσικά και είναι πιθανό, με το σύστημα που λειτουργεί η ομάδα και τον τρόπο που κοουτσάρει ο Μπαρτζώκας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος προπονητής της EuroLeague, είναι απίθανος προπονητής και είναι μία απίθανη ομάδα.

Είναι πιθανό ναι, αν και η EuroLeague θα είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ και υπάρχουν πολλές ομάδες που μάχονται για τον ίδιο στόχο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μέσα στη διάρκεια όλης της σεζόν, να αντέξουμε στις δύσκολες στιγμές και να επιστρέψουμε στο Final Four".

Είναι πολύ νωρίς, αλλά υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι πιο επικίνδυνες κατά τη γνώμη σου;

"Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ότι όλες οι ομάδες έγιναν καλύτερες. Κοιτάζοντας γύρω γύρω στην EuroLeague, όλοι κράτησαν το βασικό τους κορμό, πολλοί παίκτες ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους, οπότε νομίζω ότι όλες οι ομάδες θα έχουν λίγο καλύτερη χημεία και περισσότερο ταλέντο. Νιώθω ότι όλες οι ομάδες έκαναν step-up. Θα είναι υπερβολικά ανταγωνιστική χρονιά, αλλά και απολαυστική ταυτόχρονα".

Σε εξέπληξε περισσότερο κάποια μεταγραφή;

"Όχι απαραίτητα. Ξέρω ότι όλοι μιλάνε για τους παίκτες που ήρθαν από το NBA, αλλά εκεί υπάρχουν μόνο 30 ομάδες και συγκεκριμένες θέσεις στα ρόστερ. Στο τέλος της ημέρας όλοι ψάχνουν κάτι διαφορετικό.

Κάποιος θέλει να έρθει στην Ευρώπη για να έχει μεγαλύτερο ρόλο και να παίζει περισσότερο. Κάποιες φορές μπορεί τα λεφτά να είναι καλύτερα εδώ. Μπορεί να ισχύει οποιοδήποτε σενάριο. Νομίζω ότι θα το βλέπουμε όλο και περισσότερο από εδώ και στο εξής. Το επίπεδο είναι τόσο καλό, που οι παίκτες θέλουν να έρθουν εδώ και να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία".

Η σεζόν του Ολυμπιακού στην EuroLeague ξεκινάει με ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είμαι σίγουρη ότι οι νέοι σου συμπαίκτες σου έχουν ήδη μιλήσει για αυτό. Τι περιμένεις από αυτό το ματς;

"Σίγουρα θα γίνει πόλεμος, ιδίως παίζοντας εκτός έδρας, στο ΟΑΚΑ, το πρώτο ματς. Υπάρχουν νέα κομμάτια στο ρόστερ μας και ακόμα προσπαθούμε να βρεθούμε μεταξύ μας. Ένα ντέρμπι είναι ντέρμι όμως. Προφανώς και θέλεις να κερδίζεις κάθε φορά που πατάς στο παρκέ.

Στο φινάλε όμως είναι απλά το πρώτο ματς της σεζόν. Προφανώς και θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά οι στόχοι μας είναι οι τίτλοι κι αυτοί δεν κατακτηθούν στο πρώτο παιχνίδι, οπότε θα δούμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ