ΒΕΖΕΝΚΟΒ

O GM των Κινγκς για τον Βεζένκοβ: "Αναρωτηθήκαμε αν ήθελε να μείνει μετά την απώλεια της EuroLeague"

Ο Σάσα Βεζένκοβ με έκδηλη την απογοήτευση σε πρόσωπο και κορμί
Ο Σάσα Βεζένκοβ με έκδηλη την απογοήτευση σε πρόσωπο και κορμί EUROKINISSI

O GM της ομάδας του Σακραμέντο, Μόντε ΜακΝέρ, μίλησε στο "Athletic" για την υπόθεση του Βεζένκοβ, το τι μεσολάβησε μέχρι να ολοκληρωθεί το deal, αλλά και τις αμφιβολίες μετά την απώλεια της EuroLeague για τον Ολυμπιακό.

Επίσημη μορφή πήρε η μετακόμιση του Σάσα Βεζένκοβ στο Σακραμέντο, με τους Κινγκς να ανακοινώνουν την απόκτηση του MVP της περσινής EuroLeague.

Η είδηση ήταν γνωστή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ωστόσο ολοκληρώθηκαν όλα τα διαδικαστικά και πλέον ο Σάσα Βεζένκοβ θα αγωνίζεται στο NBA χωρίς καμία εκκρεμότητα να απομένει.

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, πέρυσι είχε μία άκρως παραγωγική χρονιά με τα ερυθρόλευκα κατακτώντας όλους τους εγχώριους τίτλους, αλλά και φτάνοντας μέχρι τον τελικό της EuroLeague.

O GM της ομάδας του Σακραμέντο, Μόντε ΜακΝέρ, μίλησε στο "Athletic" για την υπόθεση του Βεζένκοβ, το τι μεσολάβησε μέχρι να ολοκληρωθεί το deal, αλλά και τις αμφιβολίες μετά την απώλεια της EuroLeague για τον Ολυμπιακό.

"Αναρωτηθήκαμε αν ήθελε ο Βεζένκοβ να επιστρέψει και να ολοκληρώσει τη δουλειά. Τότε ξέραμε ότι θα έπρεπε να του δώσουμε μία ανταγωνιστική προσφορά", ανέφερε ο ΜακΝέρ αναφορικά με το αν επηρέασε την εξέλιξη της υπόθεσης ο χαμένος τελικός του Ολυμπιακού στη EuroLeague με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Για το πώς ξεκίνησε η υπόθεση του Βεζένκοβ, είπε: "Ο Κόλιν Μοντάγκ είναι ο επικεφαλής των αναλυτών μας. Ήταν ο πρώτος που θυμάμαι να ασχολείται με τον Σάσα. Έχει ικανότητα να βρίσκει πολλούς ελκυστικούς ξένους παίκτες, τόσο στο Draft, όσο και στην αγορά των ελεύθερων ή για μία ανταλλαγή.

Αυτό έγινε πριν δύο χρόνια, όταν ο Σάσα ήταν ο παίκτης για τον οποίο μας ενημέρωσε ο Μόνταγκ. Είχαμε κάποιους διεθνείς συμβούλους που τον παρακολούθησαν, αλλά άρχισαν να τον βλέπουν και οι δικοί μας σκάουτς, μέχρι τον αντιπρόεδρο του έμψυχου δυναμικού και τον βοηθό GM.

Όλοι είπαν ότι αυτός ο παίκτης είναι καλός. Οπότε, ήταν μία διαδικασία που κράτησε για αρκετούς μήνες, αν όχι για δύο χρόνια και κατέληξε στο σημείο να κάνουμε την την ανταλλαγή. Τότε δεν ξέραμε αν θέλει να έρθει".

TAGS ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ