NBA

Ο Γκόραν Ντράγκιτς αποσύρθηκε επίσημα από τα παρκέ, θα πει το "αντίο" σε φιλικό τον Αύγουστο στην Λιουμπλιάνα

Ο Γκόραν Ντράγκιτς στο Ευρωμπάσκετ 2017
Ο Γκόραν Ντράγκιτς στο Ευρωμπάσκετ 2017 FIBA

Μία σπουδαία καριέρα ολοκληρώθηκε και επίσημα, με τον Γκόραν Ντράγκιτς να γνωστοποιεί ότι αποσύρεται από τα παρκέ και σκοπεύει να το... γιορτάσει με ένα φιλικό στην Λιουμπλιάνα.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και επίσημα για τον Γκόραν Ντράγκιτς. Σε ηλικία 37 ετών, ο σπουδαίος Σλοβένος γκαρντ γνωστοποίησε ότι αποσύρεται από τα παρκέ, με το επίσημο "αντίο" του να αναμένεται να δοθεί στην Λιουμπλιάνα τον Αύγουστο του 2024, με εκδηλώσεις δύο ημερών που θα ολοκληρωθούν με φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του.

Ο Ντράγκιτς γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 1986 και ξεκίνησε την καριέρα του στην άσημη Σλόβαν. το 2004. Έκτοτε κοιτούσε μόνο ψηλότερα, με την σεζόν του στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας (νυν Τσεντεβίτα Ολίμπια) την περίοδο 2007/08 να του χαρίζει την επιλογή του στο Νο45 του NBA Draft 2008. Ακολούθησε μία πλούσια καριέρα στο NBA με τις φανέλες των Σανς, Ρόκετς, Χιτ, Ράπτορς, Νετς, Μπουλς και Μπακς, όπου αγωνίστηκε συνολικά σε 946 αγώνες, έχοντας 13.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ μέσο όρο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και μία παρουσία σε All Star Game (2018).

Το μεγαλύτερο παράσημο του Ντράγκιτς βέβαια ήρθε με την φανέλα της εθνικής Σλοβενίας, την οποία οδήγησε μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς στο χρυσό μετάλλιο στο EUroBasket 2017.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ