EUROLEAGUE

Ο Γκλίκμαν ανέλυσε το σχέδιο της EuroLeague: Η επέκταση, το Ντουμπάι, οι ρωσικές ομάδες και οι σχέσεις με τη FIBA

Η μπάλα της EuroLeague
Η μπάλα της EuroLeague INTIME

Για μια διευρυμένη διοργάνωση που ενδεχομένως να περιλαμβάνει σύλλογο από το Ντουμπάι μίλησε ο Μάρσλ Γκλίκμαν σε ισραηλινό μέσο, υποστηρίζοντας παράλληλα πως υπάρχει προθυμία να λυθεί το αδιέξοδο με τη FIBA και τα παράθυρα.

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για την ανέλιξή του σε ρόλο διευθύνοντος συμβούλου στην EuroLeague, παραχώρησε ο Μάρσαλ Γκλίκμαν στο ισραηλινό Walla. Αφού πρώτα εξήγησε πως στόχος της λίγκας είναι η διοργάνωση να φτάσει στους δέκτες των Αμερικανών, διότι ακόμη δεν χαίρει της εκτίμησης που θα έπρεπε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ανέλυσε τα σχέδια επέκτασης που υπάρχουν στο τραπέζι και τις σχέσεις με τη FIBA.

Χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον Γκλίκμαν: "Πρέπει να μεγαλώσουμε το πρωτάθλημα. Δεν έχω έναν μαγικό αριθμό, αλλά το 18 δεν είναι αρκετό. Έχουμε περισσότερες ομάδες από τις διαθέσιμες θέσεις. Μου αρέσει το σύστημα των δύο γύρων, εντός και εκτός έδρας, μου αρέσει και το Final Four. Ίσως θα έπρεπε να μπούμε σε σειρές play-in στη διαδρομή για τα playoffs.

Σίγουρα πιστεύω ότι μελλοντικά το Λονδίνο και το Παρίσι θα βρίσκονται στην EuroLeague. Κάναμε μια έρευνα πριν από πέντε χρόνια με την εταιρεία Deloitte και είδαμε ότι είναι δυνατό να επεκταθεί η αγορά σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία.

Την επόμενη σεζόν δεν θα υπάρχει ομάδα από το Ντουμπάι. Έχουμε πολλές συζητήσεις μαζί τους εδώ και δύο χρόνια και το θέμα μας ενδιαφέρει. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε, θα γίνει μόνο μετά από σκέψη και προγραμματισμό. Είναι μια διαφορετική και ειδική κατάσταση. Υπάρχει μια αυξανόμενη αγορά εκεί, υπάρχουν χρήματα και ένα τεράστιο γήπεδο, αλλά δεν υπάρχει ιστορία και παράδοση, ούτε πρωτάθλημα και ομάδα ακόμα.

Θα θέλαμε να δούμε το μπάσκετ να αρχίσει να αναπτύσσεται λίγο εκεί. Το Eurocup έχει πολύ μικρούς συλλόγους με χαμηλό μπάτζετ και θα είναι δύσκολο να τους ζητήσεις να ταξιδέψουν στο Ντουμπάι. Θα ήταν πολύ ωραίο να φέρεις το Ντουμπάι στην οικογένεια της EuroLeague. Θα είναι μια πολιτική δήλωση. Μου αρέσει να βλέπω οι Έλληνες και οι Τούρκοι μαζί στο γήπεδο και βλέποντας τους Ισραηλινούς να παίζουν με τους Άραβες από το Ντουμπάι, αυτό θα είναι υπέροχο.

Όχι, οι ρωσικές ομάδες δεν θα επιστρέψουν, πριν τελειώσει ο πόλεμος. Θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις της ΔΟΕ και των άλλων μεγάλων φορέων

Ο Μποντιρόγκα και εγώ προσπαθούμε να φέρουμε μια νέα και φρέσκια προσέγγιση. Συναντηθήκαμε με τους ανθρώπους της FIBA και το όλο θέμα είναι περίπλοκο. Ίσως να μην μπορούμε να βρούμε τη λύση για την επόμενη σεζόν, αλλά οι συνομιλίες γίνονται σε εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Προφανώς, δεν έχουμε κανένα επιχειρηματικό συμφέρον να φύγουν οι παίκτες από τις ομάδες υπέρ των εθνικών ομάδων, αλλά θέλουν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους και αυτό είναι σημαντικό τόσο για τους ίδιους όσο και για εμένα. Ακόμη και στις ΗΠΑ το καταλαβαίνουν αυτό σήμερα, σε αντίθεση με στο παρελθόν.

Η αφετηρία μας είναι ότι θέλουμε να παίξουν σε εθνικές ομάδες. Τώρα το ερώτημα είναι πώς θα κανονίσουμε τα χρονοδιαγράμματα, αυτή είναι η κύρια πρόκληση και δεν είναι απλό. Υπάρχουν αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα και στις εγχώριες διοργανώσεις. Θα πρέπει επίσης να λυθεί το θέμα του Eurocup και του Champions League. Ποια είναι η απάντηση στο όλο θέμα; Δεν ξέρω. Ξέρω μόνο ότι υπάρχει προθυμία".

TAGS EUROLEAGUE FIBA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΟΝΑΚΟ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ