ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε ξέφυγε για 3η φορά σε 10 μήνες, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο

Ο Γιαμπουσέλε χτυπάει τον Έξουμ
Ο Γιαμπουσέλε χτυπάει τον Έξουμ ANADOLU AGENCY VIA AFP

Η δολοφονική λαβή του Γκέρσον Γιαμπουσέλε στον Ντάντε Έξουμ που προκάλεσε τον τραυματισμό του Αυστραλού τον έφερε στο επίκεντρο. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη, ούτε καν η δεύτερη φορά που ο Γάλλος άφησε τον εκνευρισμό του να τον παρασύρει. Ήταν η τρίτη φορά σε 10 μήνες. Μόνο που αυτή την φορά ξέφυγε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το SPORT24 θυμάται.

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε είναι πιθανότατα ένας από τους πιο μισητούς μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη, αν όχι ο πιο μισητός μετά την δολοφονική λαβή του στον Ντάντε Έξουμ που τραυμάτισε τον γκαρντ της Παρτίζαν, που από τύχη δεν είχε κάποιον τραυματισμό που θα του στοίχιζε την καριέρα του. Είναι τόσο μισητός, που κάποιος έβαλε ημερομηνία θανάτου του στην Wikipedia. Είναι το νέο κακό παιδί του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η κίνηση του Γιαμπουσέλε δεν ήταν απλώς αντιεπαγγελματική. Ήταν φονική. Θα μπορούσε να καταστρέψει την καριέρα - αν όχι και την ζωή - του Έξουμ. Την ίδια στιγμή, η καριέρα του ίδιου του Γιαμπουσέλε δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα και αποτελεί μεγάλο ερώτημα πώς θα καταλήξει.

Αυτό που κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα στην περίπτωση του Γιαμπουσέλε ωστόσο είναι πως αυτό το σκηνικό δεν ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δεν μπόρεσε να ελέγξει τα νεύρα του. Ήταν η τρίτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες που έδειξε ότι δεν μπορεί να μείνει ήρεμος. Απλώς στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις απέφυγε τις συνέπειες, επειδή τα παραπτώματά του δεν θεωρήθηκαν άξια τιμωρίας.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Με την Ρεάλ να γνωρίζει την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών της ACB, ο Γάλλος αποχωρώντας από το γήπεδο ξέφυγε. Πήγε μπροστά σε έναν από τους διαιτητές της αναμέτρησης, έπεσε πάνω του και ούρλιαξε στο πρόσωπό του. Δεν δέχθηκε όμως κάποια τιμωρία.

Μερικούς μήνες αργότερα, τον περασμένο Οκτώβριο για την ακρίβεια, μετά από μία ήττα από την Μπασκόνια για το ισπανικό πρωτάθλημα, έδειξε πάλι την άσχημη πλευρά του χαρακτήρα του. Περνώντας μπροστά από τους φίλους των Βάσκων που πανηγύριζαν, έπιασε τα γεννητικά του όργανα, προκαλώντας τους. Πάλι δεν υπήρξε κάποια συνέπεια.

Είναι σαφές ότι οι δύο προηγούμενες φορές που ο Γιαμπουσέλε δεν συγκράτησε τον εαυτό του δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με το χθεσινό ξέσπασμα και την φονική λαβή του στον Έξουμ. Τα σημάδια όμως ήταν εκεί. Ο Γάλλος φόργουορντ έχει δείξει αρκετές φορές ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του. Απλώς - προφανώς - ποτέ κανείς δεν θεώρησε ότι η κατάσταση θα ξεφύγει τόσο πολύ. Όλοι όσοι το πίστευαν αυτό όμως, έκαναν λάθος.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ