ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος Πρίντεζης τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για την κοινωνική και αθλητική προσφορά του

Ο Γιώργος Πρίντεζης τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για την κοινωνική και αθλητική προσφορά του
TOURETTE PHOTOGRAPHY - ANDREAS PAPAKONSTANTINOU

Ακόμη ένα βραβείο, ακόμα μία διάκριση για τον Γιώργο Πρίντεζη, αυτή τη φορά από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Λίγους μήνες μετά από τον επίλογο στην τεράστια καριέρα του, ο Γιώργος Πρίντεζης τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ για την αθλητική και κοινωνική προσφορά του. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας βρέθηκε στην ετήσια γιορτή του αθλητισμού, με τον Γιάννη Μπουρούση να του δίνει το βραβείο για να ακολουθήσει αποθέωση από το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΠΣΑΤ:

"Ο Γιώργος Πρίντεζης τιμήθηκε για την αθλητική και κοινωνική προσφορά του. Το καλοκαίρι του 2022 μια «μαγική» αθλητική καριέρα, αφήνοντας το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τόσο με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, όσο και με τη φανέλα του Ολυμπιακού επί 20 σεζόν ων ο μακροβιότερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης κατέκτησε δύο back to back τίτλους Euroleague (2012, 2013) με τον Ολυμπιακό, με το διάσημο πεταχτάρι του που χάρισε το τρόπαιο στους ερυθρόλευκους στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη ΤΣΣΚΑ να συγκλονίζει το φίλαθλο κοινό.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε επίσης ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013), τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2015, 2016, 2022), δύο Κύπελλα Ελλάδας ( 2011, 2022). Διετέλεσε αρχηγός του Ολυμπιακού τη σεζόν 2021-22. Με την Εθνική ανδρών συμμετείχε σε 127 αγώνες, σημείωσε 1.127 πόντους, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΣΑΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ