ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στο SPORT24: "Η δίψα και το πάθος θα είναι εκεί, η χώρα χρειάζεται μία διάκριση"

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στο SPORT24: "Η δίψα και το πάθος θα είναι εκεί, η χώρα χρειάζεται μία διάκριση"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Η Εθνική Ανδρών προετοιμάζεται για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου και ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στο SPORT24 στο πλαίσιο της Media Day για το Mundobasket 2023.

Ο δρόμος της Εθνικής Ανδρών μέχρι Mundobasket 2023 είναι μακρύς και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότητμα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για το ταξίδι προς τις Φιλιππίνες. Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν θα μπορούσε να λείπει από τις κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη και μίλησε στο SPORT24 στο πλαίσιο της Media Day για τη μεγάλη πρόκληση του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, η οποία θα ξεκινήσει από το Group C με αντιπάλους τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία.

"Διαφορετική ομάδα, αλλά η δίψα και το πάθος θα είναι εκεί"

Ο Έλληνας σέντερ, γνωρίζει από μεγάλες διοργανώσεις και θα δώσει το παρών σε ακόμα μία, με τη δίψα και το πάθος να μη λείπουν ούτε τη φετινή χρονιά, τονίζοντας πως τόσο η ομάδα όσο και η χώρα χρειάζονται μία διάκριση. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Διαφορετική ομάδα, αλλά η δίψα και το πάθος θα είναι εκεί. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, όπως έχουμε πει και στα προηγούμενα καλοκαίρια, απλώς το μόνο που μένει είναι να το καταφέρουμε".

Ένα μετάλλιο λείπει από την Εθνική Ανδρών αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα από το χάλκινο στο EuroBasket του 2009... "Ανεξάρτητα από τα χρόνια, που σίγουρα παίζουν κάποιο ρόλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, χρειάζεται τόσο η ομάδα όσο και η χώρα μία διάκριση.

Για το όνειρο της εκπροσώπησης της χώρας μέσα από τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Γιώργος Παπαγιάννης ανέφερε:"Η Εθνική Ομάδα, μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι πραγματικότητα, ενώνει όλους τους Έλληνες. Αν σκεφτείς ότι 12 παίκτες εκπροσωπούν μία ολόκληρη χώρα, αυτό σημαίνει περηφάνια.

Πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειρο από το να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε μία μεγάλη διοργάνωση. Σε όποια ομάδα και να παίζεις σε όλο τον κόσμο, ενώνεις μία ολόκληρη χώρα, κρατάς τη σημαία εσύ".

"Ο Γκάλης και οι υπόλοιποι εκείνης της Εθνικής μας έκαναν να ερωτευτούμε το άθλημα"

Στις 4 Αυγούστου, είναι η βραδιά του σπουδαίου Νίκου Γκάλη. Η φανέλα του θα ανέβει στον ουρανό του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής με την Σλοβενία και ο Έλληνας σέντερ δεν είχε λόγια για να περιγράψει αυτόν τον μεγάλο αθλητή: "Τι να πρωτοπείς πραγματικά... Θρύλος. Μεγαλούργησε, όχι μόνο αυτός αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές εκείνης της Εθνικής. Μας έκαναν να ερωτευτούμε αυτό το άθλημα. Οφείλουμε πραγματικά πάρα πολλά στον Νίκο Γκάλη".

Ο κόσμος το περσινό καλοκαίρι στήριξε την Εθνική Ανδρών, γεμίζοντας το ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις. Φέτος η ελληνική ομάδα έχει προγραμματίσει μερικά πολύ δυνατά φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, με κάποια εξ αυτών να διεξάγονται στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ο Παπαγιάννης μίλησε για την στήριξη του κόσμου λέγοντας: "Δυστυχώς πέρυσι δεν είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στα φιλικά. Από εκεί και πέρα καθόμουν στο πλάι του πάγκου.

Να βλέπεις 15 Αυγούστου, που ο κάθε Έλληνας έχει περάσει μία γεμάτη χρονιά, από δουλειές και υποχρεώσεις, να γεμίζει το γήπεδο ενώ θα μπορούσε να πάρει κάποιες μέρες άδεια... Πραγματικά ένα τεράστιο ευχαριστώ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ