ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Μου λείπουν ο Βεζένκοβ και ο Σλούκας, αλλά έτσι είναι η ζωή, προχωράμε"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Μου λείπουν ο Βεζένκοβ και ο Σλούκας, αλλά έτσι είναι η ζωή, προχωράμε"
GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Οι προσθήκες των ερυθρολεύκων. Οι αποχωρήσεις των Βεζένκοβ - Σλούκα. Οι στόχοι της σεζόν 2023/24 και η πρεμιέρα της EuroLeague κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε ανοιχτά για όλα αυτά στο SPORT24 και το Show Must Go On.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σεζόν 2023/24 έχει ξεκινήσει. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του και ετοιμάζεται πλέον να ριχτεί στη μάχη, στοχεύοντας σε κάθε τίτλο, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Αυτό είπε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στο SPORT24 για λογαριασμό της εκπομπής Show Must Go On.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε ακόμα στην ανανέωση της συνεργασίας του με τους ερυθρόλευκους, στα νέα πρόσωπα της ομάδας, αλλά και στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της EuroLeague, το οποίο αντιμετωπίζει ψυχρά και κυνικά. Στον αντίποδα, κάθε άλλο παρά ψυχρός ήταν μιλώντας για τους πρώην συμπαίκτες του, τον Σάσα Βεζένκοβ και τον Κώστα Σλούκα.

Νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, που ανανέωσε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό σου. Πώς αισθάνεσαι για αυτό και τι περιμένεις από τη σεζόν που έρχεται;

"Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος με την ανανέωση. Κατά κάποιο τρόπο με δικαιώνει. Φαίνεται η προσπάθεια που έκανα τόσα χρόνια για να φτάσω και να διατηρηθώ σε αυτό το επίπεδο. Όσον αφορά τη νέα σεζόν, περιμένουμε ότι θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική η EuroLeague και αρκετά δύσκολη, γιατί σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν βελτιωθεί και έχουν πάρει πολύ καλούς παίκτες, οπότε ανυπομονούμε".

Έχει μπει κάποιος στόχος ή είναι πολύ νωρίς; Ο Ολυμπιακός έχει δύο σερί παρουσίες στο Final Four, χωρίς να καταφέρει να πάρει τον τίτλο, οπότε φαντάζομαι πως υπάρχει αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

"Οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι. Από εκεί και πέρα δεν θα αλλάξουμε πολύ τον τρόπο σκέψης μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πάντα θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όσο βαρετό και κλισέ και να ακούγεται αυτό είναι η αλήθεια που μας έχει φτάσει μέχρι το τέλος και τις δύο φορές, οπότε θα συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία, με αυτή την καθημερινότητα για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, αρκεί να έχουμε την υγεία μας".

Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματά σου για τους παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού;

"Είναι παίκτες που τους ξέρουμε, είναι χρόνια στην EuroLeague και έχουμε παίξει αντίπαλοι. Είναι πολύ καλοί παίκτες, δεν είναι τυχαία σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω θα μας βοηθήσουν. Θα δώσουν κάτι διαφορετικό στην ομάδα και θα είμαστε ένα σύνολο παικτών που σίγουρα δεν θα μπορεί να μας υποτιμήσει κάποιος ή να χαλαρώσει απέναντί μας".

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Μου λείπουν ο Βεζένκοβ και ο Σλούκας, αλλά έτσι είναι η ζωή, προχωράμε"
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στο SPORT24 και τη Βασιλική Καραμούζα GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Ο κόουτς Μπαρτζώκας έκανε λόγο για αλτρουιστικό μπάσκετ. Ο δικός σου ρόλος περιμένεις να είναι αυξημένος φέτος;

"Δεν έχουμε πει κάτι συγκεριμένο με τον κόουτς. Πάνω κάτω θα είναι ίδιος ο ρόλος μου. Κοιτάω και προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά και κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ να κάνω κάτι θετικό, έτσι ώστε να βοηθάω την ομάδα στη νίκη. Κάποιες φορές το καταφέρνω, κάποιες όχι. Θα ήθελα να το κάνω πιο πολλές φορές φέτος, αν πρέπει να βάλω ένα (σσ. προσωπικό) στόχο".

Η σεζόν στην EuroLeague ξεκινάει με ντέρμπι. Υπάρχει άγχος; Ενθουσιασμός;

"Είναι σαν να ξεκινάμε όπως πέρσι με την Μπαρτσελόνα, μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Σίγουρα είναι ιδιαίτερα αυτά τα ματς, αλλά δεν πρέπει να το κοιτάξουμε έτσι. Πρέπει να το κοιτάξουμε σαν το πρώτο ματς εκτός έδρας που έχουμε στην EuroLeague. Όσο έτοιμοι είμαστε εκείνη την περίοδο, θα πάμε, θα παίξουμε. Τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα είναι ίδια, οπότε θεωρώ ότι θα είμαστε αρκετά έτοιμοι για αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό ματς".

Υπήρχαν και κάποιες αποχωρήσεις από την ομάδα. Είναι αισθητή η απουσία του Σάσα Βεζένκοβ και του Κώστα Σλούκα στα αποδυτήρια και το παρκέ;

"Εγώ προσωπικά είχα πάρα πολύ καλή σχέση και με τον Σάσα και με τον Κώστα. Ειδικά με τον Σάσα κάναμε πολύ παρέα και εκτός γηπέδου. Σίγουρα εμένα μου λείπουν, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι η ζωή και προχωράμε".

Είπες νωρίτερα ότι όλες οι ομάδες της EuroLeague έχουν ενισχυθεί αυτό το καλοκαίρι. Θα μπορούσες να μας πεις τρεις μεταγραφές που σου έκαναν εντύπωση αυτό το καλοκαίρι;

"Σίγουρα ο Κέμπα Γουόκερ στη Μονακό. Ο Κώστας Σλούκας στον Παναθηναϊκό, αφού θέλετε να το ακούσετε και κάνετε 1.000 ερωτήσεις για αυτό και ο Φρανκ Καμίνσκι στην Παρτίζαν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ