SUPER CUP ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στη Game Night: "Το αναλύσαμε, το συζητήσαμε για Σλούκα και Βεζένκοβ, προχωράμε"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στη Game Night: "Το αναλύσαμε, το συζητήσαμε για Σλούκα και Βεζένκοβ, προχωράμε"
PRINTSCREEN

Τέλος στη συζήτηση για τον Βεζένκοβ και τον Σλούκα θέλει να μπει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, όπως ανέφερε στην Game Night και τον Βασίλη Σκουντή μετά την κατάκτηση του Super Cup 2023 κόντρα στον Παναθηναϊκό και την ανάδειξη του ίδιου σε MVP.

Ο MVP του τελικού του Super Cup 2023, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μίλησε στην Game Night του SPORT24 και τον Βασίλη Σκουντή για τον πρώτο τίτλο της σεζόν που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, για τη δική του εμφάνιση, για τις διαφορές της φετινής ομάδας μετά τις αποχωρήσεις των Σάσα Βεζένκοβ - Κώστα Σλούκα, αλλά και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Πανθηναϊκό στην πρεμιέρα της EuroLeague (6/10, 21:15).

"Είναι πολύ σημαντικό γαιτί νιώθω την αγάπη των συμπαικτών μου, υπάρχει απίστευτο κλίμα στην ομάδα, είμαστε οικογένεια και περνάμε πολλές ώρες μαζί κάθε μέρα. Σήμερα η εμφάνισή μου συνδυάστηκε με νίκη και ένα πολύ καλό τουρνουά.

Η ομάδα μας είναι κατά κύριο λόγο ίδια με την περσινή. Είχαμε ένα πλεονέκτημα σε αυτό. Είχαμε πει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε έτσι από την άμυνα. Παίξαμε με επαφές και ενέργεια και είχαμε καλό ρυθμό στην επίθεση.

Δεν βλέπουμε τα σερί. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, όπως θα είναι και το επόμενο. Έτσι τα αντιμετωπίζουμε και μέχρι στιγμής μας έχει βγει.

Κοίταξε να δεις, σίγουρα η αξία των δύο παιδιών, του Βεζένκοβ και του Σλούκα είναι αδιαμφισβήτητη. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη κουβέντα για αυτόυς, ίσως σιγά σιγά θα πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω. Έγινε, το είπαμε, το αναλύσαμε. Οι ομάδες είναι πάνω από όλα. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Αυτό που μετράει είναι χημεία της ομάδας.

Το παιχνίδι μου έχει ταιριάξει με τα θέλω του κόουτς, νιώθω εμπιστοσύνη. Με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ και να ωριμάσω σε πολλά κομμάτια. Φτάσαμε και 30, πρέπει να ωριμάσουμε κάποια στιγμή. Μου αρέσει να βελτιώνομαι καθημερινά και θέλω να παραμείνω υγιείς για να μπορώ να βοηθάω όσο μπορώ και όπως μπορώ. Νομίζω έβαλα 6 τρίποντα σήμερα. Όχι εντάξει, 6 έβαλα, μην το παίζω και ότι δεν το ξέρω. Το σουτ το είχε ανέκαθεν.

Θέλω να μείνω εδώ, νιώθω πολύ καλά. Θέλω να δικαιώνω όσους με πιστεύουν και να υπάρχει αυτή η χημεία και το οικογενειακό κλίμα μεταξύ μας. Αυτό βγαίνει και στο γήπεδο, γιατί υπάρχει και μία εμπιστοσύνη από πίσω.

Σίγουρα θα χαρούμε τη νίκη, ήρθαμε για να κατακτήσουμε το Super Cup, αλλά από τη Δευτέρα ξεκινάμε πάλι τις προπονήσεις μας γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς στην EuroLeague, πάλι με τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο και θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι", ανέφερε αναλυτικά ο Λαρεντζάκης.

Δείτε ολόκληρη την Game Night:

Νωρίτερα ο Λαρεντζάκης είχε αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ:

"Ο κορμός έχει παραμείνει ίδιος και αυτό βοήθησε. Υπάρχουν παιδιά και σχήματα που έχουν παίξει μαζί 2-3 χρόνια. Είναι νωρίς, δεν σημαίνει κάτι. Πανηγυρίζουμε για αυτή τη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή.

Το πλάνο ήταν να ξεκινήσουμε από την άμυνα, να πάμε στην επαφή, να βγάλουμε ενέργεια και αν βρούμε μέσα από αυτή αυτοματισμούς στην επίθεση. Δουλεύουμε το flow στην επίθεση, ο κόουτς θέλει να φεύγει η μπάλα γρήγορα από τα χέρια μας.

Σίγουρα φέτος θα έχουμε περισσότερη σκληράδα, θα προσαρμοστούμε, θα παίξουμε ομαδικό μπάσκετ, να γυρνάει η μπάλα και έτσι θα βρεθούν και οι ασίστ. Είναι μεγάλη η αξία του Σλούκα και του Βεζένκοβ, όλοι το ξέρουμε, κανείς δεν το αμφισβητεί, αλλά πάντα έτσι είναι, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.

Θα είναι τελείως διαφορετικό το επόμενο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος στο ντέρμπι της EuroLeague και εμείς πιο έτοιμοι μετά από μία εβδομάδα. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα κοιτάξουμε την ομάδα μας και θα πάμε με το πλάνο μας.

Ο Παπανικολάου είναι πολύ δοτικός. Ο Μπαρτζώκας θέλει να απέχει από τα φώτα, να είναι οι παίκτες μπροστά και η ομάδα πάνω από όλα, όμως έχει κάνει τρομερή δουλειά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Έχω δουλέψει σκληρά, οπότε αφιερώνω το βραβείο του MVP στην ομάδα, στον κόουτς Μπαρτζώκα και τον Αντρέα Γκατζούλη, σε όσους με πιστεύουν και με στηρίζουν".

TAGS SUPER CUP ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ