Ο Γιάννης Βρούτσης στο SPORT24 για το Final 4: “Η κυβέρνηση συνομιλεί μόνο με τον θεσμικό συνομιλητή που λέγεται EuroLeague, με κανέναν άλλον φορέα”

Ο αναπληρωτής Υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μίλησε στην εκπομπή BIG 4 και αναφέρθηκε στις πιθανότητες της Αθήνας να αναλάβει το Final Four της EuroLeague για το 2026, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση μιλά – διαπραγματεύεται μόνο με την διοργάνωση.
Ο αναπληρωτής Υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή BIG 4 του SPORT24 και απάντησε μεταξύ άλλων και για την ενδεχόμενη ανάληψη του Final Four της EuroLeague από την Αθήνα και Telekom Center Athens.
Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στις πιθανότητες να αναλάβει η Αθήνα το Final Four της EuroLeague για το 2026, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση μιλά μόνο με την διοργάνωση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: “Δεν έχουμε καμία συνομιλία ως ελληνική κυβέρνηση με καμία εταιρεία και αυτός σας το λέει αυτός που έκανε τις διαπραγματεύσεις με την EuroLeague”.
Για τις πιθανότητες της Ελλάδας να αναλάβει το Final Four: “Το επιθυμώ διακαώς. Έχω κάνει όλες τις διαπραγματεύσεις με την EuroLeague, ως Υπουργείο Αθλητισμού με την εξουσιοδότηση του συνόλου της κυβέρνησης και αισιοδοξούμε γιατί η Ελλάδα έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει το Final Four. Χρησιμοποιώ την λέξη Ελλάδα γιατί είναι εθνικό ζήτημα.
Δεν έχει σημασία αν θα παιχτούν στο ΟΑΚΑ. Σημασία έχει ότι είναι για την Ελλάδα να έρθει εδώ το Final Four το 2026. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι διακαώς, ανεξάρτητα την ομάδα. Όλοι θέλουν το εθνικό καλό και το εθνικό καλό ταυτίζεται με το να πάρουμε τη διοργάνωση.
Είμαι αισιόδοξος γιατί είμαστε πολύ καλύτεροι ως υποψηφιότητα από το Βελιγράδι χωρίς να το υποτιμώ. Έχουμε κάνει τα πάντα με τον πιο καθαρό και πιο διαφανή τρόπο και την οικονομική μας προσφορά και δείξαμε γιατί η Αθήνα, η Ελλάδα και το ΟΑΚΑ μπορούν να φιλοξενήσουν το Final Four με μία έκθεση που συντάχθηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού και ξεπερνά τις 100 σελίδες”.
Για τις 12 ερωτήσεις που απέστειλε η ερυθρόλευκη ΚΑΕ στον CEO της λίγκας, Παούλιους Μοτιεγιούνας και την συμμετοχή της KINGBET MEDIA, ως διαμεσολαβήτριας εταιρίας τόνισε: “Δεν θα κρυφτώ με το να σας πω ότι δεν διάβασα τι λέει ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετείται δημόσια και να λέει την άποψή του. Ο ρόλος μου ως υπουργού αθλητισμού είναι να διαπραγματεύομαι για το καλό του ελληνικού αθλητισμού και αυτό το κάνω μέχρι σήμερα με απόλυτα διαφανή τρόπο.
Δεν έχουμε καμία συνομιλία ως ελληνική κυβέρνηση με καμία εταιρεία (KINGBET MEDIA) και αυτό σας το λέει αυτός που έκανε τις διαπραγματεύσεις με την EuroLeague. Εμείς μιλάμε κατευθείαν με το θεσμικό όργανο που λέγεται EuroLeague και ελπίζουμε αύριο στις 11:00 που είναι η συνεδρίαση να έχουμε και το θετικό αποτέλεσμα. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό.
Δεν απαντάω στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του και στα ερωτήματα που θέτει, απαντάω γενικότερα. Η ελληνική κυβέρνηση συνομιλεί μόνο με τον θεσμικό συνομιλητή που λέγεται EuroLeague. Με κανέναν άλλον φορέα”.
Δείτε το BIG 4: