ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Θέλω να γίνω προπονητής, τους φώναζα σαν τον Ιτούδη"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκλειστικά στο SPORT24: "Θέλω να γίνω προπονητής, τους φώναζα σαν τον Ιτούδη"

Λίγη ώρα μετά από την πρώτη του προσπάθεια ως coach, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε στο SPORT24, για πρώτη φορά, ότι θέλει να ακολουθήσει καριέρα προπονητή. Ο Ιτούδης κι ο Πασκουάλ, τα "γκάζια" στους παίκτες του κι ο διαγωνισμός τριπόντων.

Το Celebrity Game είχε μόλις τελειώσει. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο βρισκόταν σε ένα από τα αποδυτήρια του θρυλικού Jon Huntsman Center και έκλεινε με τον δικό της τρόπο τη βραδιά που εξελίχθηκε σε ένα ανέλπιστο show στο campus του Πανεπιστημίου Γιούτα. Την πρώτη βραδιά του NBA All-Star Weekend 2023, την πρώτη από τις τρεις σερί που ο Γιάννης είχε υποχρεώσεις στο ένατο Weekend της δεκαετούς του καριέρας στη Λίγκα.

Αποστολή στο Σολτ Λέικ Σίτι: Χάρης Σταύρου

Προηγουμένως, για να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, οι Αντετοκούνμπο έβγαλαν φωτογραφίες για μισή ώρα με όσους τους πλησίασαν. Οι celebrities, τραγουδιστές, αθλητές, influencers, προσωπικότητες της αμερικανικής καθημερινότητας με λίγα λόγια, άρπαξαν την ευκαιρία για να κρατήσουν μία στιγμή από τη βραδιά για πάντα αποτυπωμένη στο κινητό και στο μυαλό τους. Και ο Γιάννης με τον Θανάση δεν είπαν ούτε μισό όχι.

Το SPORT24 ακολούθησε και παρακολούθησε και αυτό το challenge των Antetokounbros. Το προτελευταίο απ' όσα είχε για να κυνηγήσει ο Γιάννης. Ποιο είναι το επόμενο και τελευταίο, με το οποίο θα ολοκληρώσει την εμπειρία των All-Star Weekends; Θα διαβάσετε παρακάτω και θα δείτε στο video που "ντύνει" αυτό το κείμενο και θα καταλάβετε ότι αυτό το παιδί δεν πρόκειται ποτέ να ψάχνει για κίνητρα και δεν πρόκειται ποτέ να αποφύγει οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί στο δρόμο του.

- Πώς είχατε χωρίσει τους ρόλους τα τρία αδέλφια;

Καταρχήν ήταν τρομερή εμπειρία. Ο Άλεξ έκανε τις αλλαγές, έχω χάσει και τη φωνή μου, ο Θανάσης είχε τα συστήματα επειδή είχε παίξει under Τσάβι Πασκουάλ και ήξερε τα συστήματα απέναντι σε ζώνη, man-to-man κι εγώ ήμουν η ψυχή της ομάδας. Έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει.

- Να σε ρωτήσω τώρα, τι έχει μείνει...

Αν με άκουγαν, περίμενε, περίμενε, έχω να πω. Αν με ακούγανε, θα είχαμε κερδίσει με 20. Στο τέλος μόνο λάθος κάνανε. Τους φώναζα σαν τον Ιτούδη, τους λέω "do you have character;".Τους φώναζα, "DO YOU HAVE CHA-RA-CTER;".

-Είχες όμως και έναν τύπο που ήταν cheat. Τραγουδιστής ήταν, δεν ξέρω, κάρφωνε!

Δεν είναι τραγουδιστής, football παίζει, στο NFL. Καταρχήν είναι απο τους καλύτερους, είναι από τους πιο αθλητικούς NFL παίκτες αυτή τη στιγμή. Του είπα "πρέπει να είσαι Γιάννης σήμερα". Μου λέει "τι εννοείς;" και του λέω "πρέπει να τα κάνεις όλα, να πάρεις τα ριμπάουντ, να την καρφώσεις, να δώσεις πάσες, έσκασε πέντε τάπες, κλεψίματα έκανε, σουτ έβαλε, τις βολές του έβαλε. Και τι δεν έκανε, κέρδισε το MVP και μπράβο του.

- Πόσο καλύτερη ήταν η φάση απ' όσο περίμενες;

Καταρχήν πάντα το ήθελα, από μικρό παιδί το νιώθω ότι θέλω να γίνω προπονητής όταν τελειώσω την καριέρα μου.

- Το λες, θέλεις να γίνεις ας πούμε ο επόμενος Σπανούλης που θα σταματήσει και θα γίνει coach.

Δεν ξέρω αν θα γίνω Σπανούλης, ο Βασίλης πήγε κατευθείαν στο Περιστέρι. Πρέπει να ξεκινήσω από χαμηλά, απ' όπου μπορώ, να μάθω κι εγώ. Κι όσο παίζω μαθαίνω. Και εντάξει, αν παίξεις 20 χρόνια μπάσκετ μαθαίνεις. Μου είπαν "θέλεις να έρθεις στο Celebrity Game και να κάνεις meetings;". Τους είπα "όχι, θέλω να κάνω τον προπονητή". Μ' άρεσε, ανυπομονούσα να το κάνω περισσότερο από το Skills Challenge που θα κάνω αύριο. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία.

- Είναι πιο δύσκολο να είσαι προπονητής από αυτό που πιστεύεις;

Ναι είναι πιο δύσκολο. Για εμένα είναι πιο δύσκολο, για κάποιον που δεν έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο μπορεί να μην είναι δύσκολο, αλλά μπορώ να σκεφτώ τον Σπανούλη. Μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής και ένας από τους καλύτερους, αλλά θα πρέπει πιστεύω να κάνει πιο πολλή προσπάθεια γιατί ο τύπος βλέπει το παιχνίδι. Βλέπει τις φάσεις πριν γίνουν. Όπως κι εγώ, βλέπω πράγματα πριν γίνουν, ήξερα ότι στο τέλος κάτι θα γίνει και θα χάσουμε το ματς γιατί δεν ήταν συγκεντρωμένοι και έκαναν λάθη. Δεν μπορούσα, ήθελα να μπω στο γήπεδο, να τους πω "παιδιά κάντε στην άκρη, δώστε μου τη μπάλα να το κάνω μόνος μου", αλλά δεν γινόταν.

- Αυτό είναι που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου όταν γίνεις προπονητής.

Ε... Σίγουρα. Πρέπει να το βγάλεις για να μη σε τρελαίνει. Γιατί σε τρελαίνει αυτό το πράγμα. Είναι λες και είσαι με τη γυναίκα σου και πας να μαγειρέψεις και σου λέει "τι κάνεις; Κάνε άκρη να μαγειρέψω εγώ". Δεν θα την τρελάνει αν μαγειρεύεις μπροστά της και απλώς σου δίνει οδηγίες; Είναι αυτό ακριβώς το πράγμα. Ήταν τρομερή εμπειρία. Για να γίνεις προπονητής πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια. Καταλαβαίνω όλους τους προπονητές. Τους καταλαβαίνω. Να βάζεις ένα σύστημα, να σου λένε "ναι, ναι" και ξαφνικά να πηγαίνεις στο γήπεδο και να τρέχουν από την άλλη...

- Σου έχει μείνει ένα πράγμα πλέον, ο διαγωνισμός τριπόντων. Δεν πρέπει να το κάνεις και αυτό;

Μακάρι, μακάρι. Για να πας πρέπει να σουτάρεις με 40%, αν το κάνω, μακάρι να με βάλουν. Θα το πάρω το challenge, δεν φοβάμαι κανένα challenge στη ζωή μου. Τώρα αν το κερδίσω δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα θα το δεχθώ. Μακάρι. Θέλω να δω την εμπειρία, θέλω να την νιώσω, τι νιώθουν οι σουτέρ; Είναι δύσκολο; Θέλω να το νιώσω. Το θέλω, δεν αποφεύγω τις προκλήσεις.

Το SPORT24 στο Σολτ Λέικ Σίτι

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται από την Πέμπτη (16/2) στο Σολτ Λέικ Σίτι για να μεταφέρει τον παλμό από το 72ο All-Star Weekend του NBA. Το SPORT24 ακολουθεί και φέτος τον captain Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπαίνει στο ένατο εορταστικό τριήμερο της καριέρας του και στο έβδομο All-Star Game.

Χορηγός της αποστολής ο Ιταλικός και Παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Στη Mapei θα βρείτε περισσότερα από 5.000 προϊόντα για κάθε ανάγκη: κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκους, στεγανωτικά, θερμομόνωση, χρώματα και πολλά άλλα. Γνωρίστε και εσείς τα προϊόντα Mapei στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ NBA ALL STAR WEEKEND 2023 NBA ALL STAR GAME 2023 NBA ALL STAR GAME NBA ALL STAR ALL STAR GAME 2023 ALL STAR GAME NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ