Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ στο SPORT24: “Αυτός είναι ο κύριος λόγος που υπέγραψα στην ΑΕΚ”

Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ μίλησε στο SPORT24 για τη μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ, τον ημιτελικό με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα για το Final Four του Basketball Champions League στην Μπανταλόνα.
Η μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ έφτασε. Η Ένωση αντιμετωπίζει την Ουνικάχα Μάλαγα στην Μπανταλόνα για το Final Four του Basketball Champions League (7/5, 22:00), με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους, μετά το περσινό συναπάντημα.
Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ δεν ήταν στην περσινή ομάδα, όμως οι συμπαίκτες του και δη ο ΡάιΚουαν Γκρέι, του έχουν μιλήσει για το διακύβευμα και τη μεγάλη επιθυμία να κατακτήσουν το τρόπαιο με τα κιτρινόμαυρα.
Ο Αμερικανός σκόρερ της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε στο SPORT24 για το μεγάλο ραντεβού που βρίσκεται ενόψει για τη Βασίλισσα.
Ο Μπάρτλεϊ έχει οδηγήσει την ΑΕΚ επιθετικά – και όχι μόνο – όλη τη χρονιά, μετρώντας 18.5 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ κατά μέσο όρο.
Η παρουσία της Ένωσης ήταν σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, προσπέρασε κάθε εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά της, ακόμη κι αν χρειάστηκε να αποκλείσει την οικοδέσποινα Μπανταλόνα στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Λίγο μετά το τέλος της προπόνησης της ΑΕΚ, την παραμονή του σπουδαίου παιχνιδιού, ο Φρανκ Μπάρτλεϊ μοιράστηκε μερικά λόγια και μερικές σκέψεις, όσο η κλεψύδρα άδειαζε για το παιχνίδι με τη Μάλαγα.
Ποια είναι τα συναισθήματά σου; Ονειρευόσουν τέτοιες στιγμές υπογράφοντας στην ΑΕΚ;
“Ναι, αυτός είναι ο κύριος λόγος που υπέγραψα εδώ, να είμαι μέρος σε κάτι σαν κι αυτό. Η ομάδα ήταν και πέρυσι στο Final Four, σκεφτόμουν πώς θα ήταν αν ήμουν εδώ πέρυσι. Είμαι εδώ τώρα, είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι συγκεντρωμένος, πρέπει να κερδίσουμε δύο παιχνίδια”.
Τι σου είπαν οι συμπαίκτες σου όπως ο Γκρέι, ο Φλιώνης, που ήταν στο περσινό Final Four για την επιθυμία της κατάκτησης του τροπαίου;
“Εγώ και ο ΡάιΚουαν μιλήσαμε πολύ πέρυσι. Ήταν πολύ απογοητευμένος για το πώς κατέληξαν τα πράγματα πέρυσι. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και θα έρθουμε να πάρουμε τη νίκη”.
Ίσως να είναι λίγο νωρίς, λαμβάνοντας υπόψιν ότι βρισκόμαστε στα ημιτελικά, αλλά έχεις ονειρευτεί τη στιγμή που σηκώνεις το τρόπαιο μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ;
“Είναι νωρίς, αλλά γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Θα δούμε πού θα πάει, αλλά φυσικά”.
Ποιο είναι το κλειδί για να πάρετε τη νίκη απέναντι σε ακόμα μία ισπανική ομάδα με υψηλό ρυθμό και καλό transition;
“Πρέπει να τους χαμηλώσουμε το transition, πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να πάρουμε τα ριμπάουντ, να έχουμε αυτοπεποίθηση να παίζουμε ενωμένοι. Το κάνουμε αυτό όλη τη σεζόν, οπότε αύριο δεν έχει διαφορά”.
Είναι ώρα για εκδίκηση απέναντι στη Μάλαγα;
“Προφανώς θέλουμε να τους κερδίσουμε”.