ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Φουρκάν Κορκμάζ συζητά με την Μπεσίκτας για τετράμηνο συμβόλαιο

Philadelphia 76ers' Furkan Korkmaz warms up before an NBA basketball game, Monday, Jan. 30, 2023, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Philadelphia 76ers' Furkan Korkmaz warms up before an NBA basketball game, Monday, Jan. 30, 2023, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) © 2023 MATT SLOCUM / AP IMAGES

Ο Φουρκάν Κορκμάζ έμεινε ελεύθερος από Ιντιάνα Πέισερς, κοιτάζοντας για πρώτη φορά προς την Ευρώπη. Η Μπεσίκτας έχει μπει γερά στο κόλπο για να τον υπογράψει.

Μετά από μια επταετία στο ΝΒΑ, ο Φουρκάν Κορκμάζ βρέθηκε στο ταμείο ανεργίας, πριν από μερικές ημέρες. Η ανταλλαγή που τον έστειλε στους Ιντιάνα Πέισερς αποτέλεσε ουσιαστικά το κύκνειο άσμα της (φετινής) παρουσίας στο ΝΒΑ, με τον ίδιο να κοιτά προς την Ευρώπη πλέον για το υπόλοιπο της σεζόν.

Όπως μεταδίδουν μάλιστα στην Τουρκία, ο εκπρόσωπός του είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την Μπεσίκτας για συμβόλαιο τετράμηνης διάρκειας. Και μόνο. Ο λόγος; Δεν θέλει να εγκαταλείψει την προσπάθεια να ξαναδοκιμάσει στο ΝΒΑ στη διάρκεια της free agency, θεωρώντας πως -εκ των υστέρων- θα βρει κάτι που να τον καλύπτει και να του δίνει τη δυνατότητα να ξαναφτιάξει το όνομά του, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Προσώρας όμως, το μείζον για εκείνον είναι να παραμείνει ενεργός και να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, παίζοντας στην πατρίδα του. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθότι έχει παρέλθει το deadline του EuroCup.

Όσο για το ποσό που αξιώνει; Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο ατζέντης του ζήτησε το ποσό των 600 χιλιάδων δολαρίων για τέσσερις μήνες. Ήτοι, περί τις 150.000 δολάρια σε μηνιαία βάση.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ