ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε κρούση στον Λάσο πριν προσλάβει τον Γιοβάνοβιτς

EUROLEAGUE 2021-2022 /  / FINAL-4 /  /
EUROLEAGUE 2021-2022 / / FINAL-4 / / EUROKINISSI SPORTS

Πρόταση συνεργασίας στον Πάμπλο Λάσο κατέθεσε ο Ερυθρός Αστέρας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του. Ο ίδιος μίλησε για κουβέντα με Τεόντοσιτς, Μαριάνοβιτς και Ραντούλιτσα.

Την Παρασκευή (8/7) η διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς. Ενός 38χρονου προπονητή με θητεία σε σύντομη επαγγελματική πορεία σε Ραντνίτσκι και Τσιμπόνα. Λογικό ήταν η επιλογή του να συνοδευτεί από αμφιβολίες για την επάρκειά του και κυρίως την ικανότητά του ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας διοργάνωσης όπως τη EuroLeague.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ότι βασικός στόχος της διοίκησης δεν ήταν άλλος από τον Πάμπλο Λάσο. Όπως μεταφέρθηκε από τα σερβικά μέσα, ο Τσόβιτς είπε πως "είχαμε την ιδέα ν' αναλάβει ο Πάμπλο Λάσο την τεχνική ηγεσία, όταν μάθαμε τις εξελίξεις στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν όμως τον προσεγγίσαμε, μάς απάντησαν ότι η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να έρθει στο Βελιγράδι".

Ο Τσόβιτς προόριζε τον Ισπανό κόουτς για διάδοχο του Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος στο μεσοδιάστημα προτίμησε να δουλέψει στον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα ήταν έκπληκτος από την απόφαση του Μαυροβούνιου κόουτς, διότι όπως είπε "δεν περιμέναμε ότι θα έφευγε".

Σε κάθε περίπτωση ο διοικητικός ηγέτης του Αστέρα τον πήχη τον έβαλε ψηλά, ενημερώνοντας για τη στελέχωση του ρόστερ ότι "μιλήσαμε με τον Τεόντοσιτς, τον Μαριάνοβιτς και τον Ραντούλιτσα", δίχως να πει αν υπήρξε πρόσφορο έδαφος, ενώ εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα πως "ο Κάλινιτς θα μείνει", αφού πρώτα επεκτείνει το συμβόλαιό του με αυξημένες απολαβές.

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ