EUROLEAGUE

Ο Εργκίν Αταμάν προανήγγειλε το τέλος της συνεργασίας του με την Εφές

Ο Εργκίν Αταμάν προανήγγειλε το τέλος της συνεργασίας του με την Εφές
GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

"Φαίνεται ότι το ταξίδι φτάνει προς το τέλος του", είπε ο Εργκίν Αταμάν μετά το τελευταίο φετινό ματς της Εφές στην EuroLeague, δείχνοντας ότι οι δύο πλευρές πολύ πιθανόν να οδεύουν προς το διαζύγιο.

Αφότου πήρε πάνω του την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Εφές από τα playoffs της EuroLeague ο Εργκίν Αταμάν προανήγγειλε το τέλος της συνεργασίας του με τον τουρκικό σύλλογο.

"Αφότου γράψαμε ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για τέσσερα χρόνια, φέτος αποτύχαμε, και ως προπονητής της ομάδας είμαι υπεύθυνος για αυτή την αποτυχία. Περνάμε μία ευαίσθητη περίοδο, για αυτό κάνω και ευαίσθητες δηλώσεις. Στο τέλος της χρονιάς θα αποφασίσουμε μαζί με τον πρόεδρο της Εφές αν θα παραμείνω. Δεν έχουμε πάρει κάποια ξεκάθαρη απόφαση. Είμαστε εξαντλημένοι αυτή τη χρονιά. Στο τέλος της σεζόν μια αλλαγή μπορεί να είναι απαραίτητη για όλους. Αυτό θα το αποφασίσουμε από κοινού. Δεν έχω υπάρξει μόνο προπονητής στην Εφές, είμαι 20 χρόνια στην ομάδα. Είμαστε σαν οικογένεια και η Εφές θα συνεχίσει να είναι οικογένειά μου ακόμα κι αν φύγω. Έφυγα και στο παρελθόν και επέστρεψα.

Μετά την κατάκτηση της EuroLeague δύο φορές, έχω δεχτεί κάποιες προσφορές από ομάδες της διοργάνωσης. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μια άλλη τουρκική ομάδα, η Φενέρμπαχτσε συνεχίζει το δρόμο της και ελπίζω να κάνει ό,τι κάναμε εμείς τα δύο προηγούμενα χρόνια και να πάρει τον τίτλο.

Όταν ανέλαβα τη σεζόν 2017-18 η ομάδα ήταν τελευταία στην EuroLeague και μάζευε 2.500-3.000 κόσμο. Αυτά τα πέντε χρόνια παίζαμε σχεδόν όλα τα ματς σε ένα κατάμεστο Sinan Erdem. Γίναμε η πιο προβεβλημένη ομάδα στην Ευρώπη, κι αυτοί που εκτιμούν όλοι. Γίναμε η περηφάνια της Κωνσταντινούπολης. Όπως είπα θα δούμε τι θα γίνει. Φέτος ήμασταν αποτυχημένοι, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που εκτιμάει τι έχουμε κάνει στην ιστορία του αθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με χειροκρότησε στην αρχή και στο τέλος του ματς. Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο του αθλητισμού να έχει τέτοια τύχη. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι το ταξίδι φτάνει προς το τέλος του", είπε αναλυτικά ο Τούρκος τεχνικός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με τη Μονακό.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ