ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Έντι Ταβάρες στο SPORT24: "Ο Ολυμπιακός κατά 99% θα είναι στο Final Four, δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός μίλησε με τους μάνατζέρ μου"

Ο Έντι Ταβάρες στο SPORT24: "Ο Ολυμπιακός κατά 99% θα είναι στο Final Four, δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός μίλησε με τους μάνατζέρ μου"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Λίγο πριν τις μάχες της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR για τη 12η και τη 13η αγωνιστική της EuroLeague, ο Έντι Ταβάρες μίλησε στο SPORT24. Ο θηριώδης σέντερ εξέφρασε τις πολύ θετικές εντυπώσεις του για τα δύο ελληνικά κλαμπ, ξεκαθάρισε ποια είναι η στόχευσή του την τρέχουσα σεζόν, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ενόψει της συνέχειας, μιας και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται φέτος.

Η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος της EuroLeague, Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Ολυμπιακό (5/12, 21:15, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24) και τον Παναθηναϊκό AKTOR (7/12, 21:15, Novasports Prime, Match Center στο SPORT24) για την 12η και 13η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πριν από αυτή την απαιτητική διαβολοβδομάδα και μετά από την πρώτη ευρωπαϊκή ήττα της σεζόν, ένας από τους βασικούς πυλώνες της Βασίλισσας και ένας από τους πλέον κυριαρχικούς παίκτες της Ευρώπης, ο Έντι Ταβάρες, άνοιξε τα χαρτιά του στο SPORT24.

Ο ψηλός από το Πράσινο Ακρωτήρι αποκάλυψε τους παράγοντες που συνετέλεσαν στο αήττητο σερί της Ρεάλ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις δύο ελληνικές ομάδες αναφορικά με την παρουσία τους στο Final Four 2024 στο Βερολίνο, ενώ τόνισε πως δεν γνωρίζει αν οι πράσινοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Η σεζόν ξεκίνησε εξαιρετικά, με τη Ρεάλ να μένει αήττητη για 10 αγωνιστικές, σε μία διοργάνωση όπως η EuroLeague, όπου όλα τα εμπλεκόμενα μέλη τονίζουν συνεχώς πόσο ανταγωνιστική είναι. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από αυτό τόσο επιτυχημένο σερί;

"Νομίζω πως το μυστικό είναι η συνέχεια. Κρατήσαμε σχεδόν όλους τους παίκτες από το περσινό ρόστερ και προσθέσαμε τον καλύτερο πόιντ γκαρντ της Ευρώπης (σσ. τον Φακούντο Καμπάσο). Αυτό αναβάθμισε το παιχνίδι μας. Παίζουμε εξαιρετικά, πασάρουμε πολύ καλά ο ένας στον άλλο και πάντα ψάχνουμε πάντα τον παίκτη που βρίσκεται στην καλύτερη μέρα, προκειμένου να μας βοηθήσει να πάρουμε την νίκη".

Την περασμένη εβδομάδα ηττηθήκατε στο φινάλε της παράτασης από τη Φενέρμπαχτσε. Σε τέτοιες περιστάσεις πάντα αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο: Να χάνεις με διαφορά 20 πόντων ή να χάνεις στο τελευταίο σουτ;

"Δεν έχει σημασία. Η ήττα είναι πάντα ήττα. Όταν βρίσκεσαι όμως πίσω με μεγάλη διαφορά, πολλές φορές ξέρεις από πριν ότι θα χάσεις, ενώ στην άλλη περίπτωση δεν ξέρεις το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτή είναι πάντα μία δύσκολη ήττα, ιδίως για ένα κλαμπ όπως η Ρεάλ.

Χάσαμε για πρώτη φορά φέτος στην EuroLeague. Περιμέναμε ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή. Δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αήττητοι, γιατί παίζουμε σε μία κορυφαία διοργάνωση. Ξέραμε ότι η ήττα θα ερχόταν είτε την προηγούμενη εβδομάδα (σσ. απέναντι στη Φενέρ), είτε αυτή την εβδομάδα (σσ. που παίζουμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εκτός έδρας)".

Πέρσι κερδίσατε εσείς ένα παιχνίδι στην εκπνοή. Το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, τον τελικό του Final Four. Επιστρέφουν αυτές οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό;

"Φυσικά, αυτά τα συναισθήματα ήταν υπέροχα. Είχαμε μία κακή εμπειρία στο Final Four του 2022, όταν χάσαμε από την Εφές, οπότε καταλαβαίνω πως αισθάνθηκαν στον Ολυμπιακό, όταν ήταν η καλύτερη ομάδα όλη τη σεζόν και έχασαν για έναν πόντο. Ξέρω ότι πονάει. Τους καταλαβαίνω. Όμως έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι η ζωή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε το παιχνίδι που ακολουθεί στο ΣΕΦ".

Ο Έντι Ταβάρες στο SPORT24: "Ο Ολυμπιακός κατά 99% θα είναι στο Final Four, δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός μίλησε με τους μάνατζέρ μου"
Ο Έντι Ταβάρες με το βραβείο του MVP του Final Four 2023 στο Κάουνας INTIME SPORTS


Γενικά πώς σου φαίνεται φέτος ο Ολυμπιακός; Πιστεύεις ότι μπορεί να βρεθεί ξανά στο Final Four;

"Μου θυμίζει εμάς πέρσι. Κανείς δεν πίστευε ότι θα πάμε στο Final Four, ή ότι θα φτάσουμε μέχρι τον τελικό και θα κερδίσουμε. Ποτέ δεν ξέρεις. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα εκεί. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη. Έχει πολλούς παίκτες που ξέρουν πώς είναι να κερδίζεις πρωταθλήματα. Νομίζω ότι κατά 99% θα είναι στο Final Four".

Στο δεύτερο παιχνίδι της διαβολοβδομάδας θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό AKTOR, μια ομάδα που ουσιαστικά χτίστηκε από το μηδέν αυτό το καλοκαίρι. Ποια είναι η μέχρι τώρα αίσθησή του για τους πράσινους;

"Η μέχρι τώρα αίσθηση είναι εξαιρετική. Έκαναν μεγάλες κινήσεις και έφεραν πολλούς παίκτες. Ξέρουν ότι έπαιζαν άσχημα τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια και ξέρουν ότι έπρεπε να κάνουν βήματα (σσ. προς τα εμπρός).

Έκαναν ήδη τα πρώτα βήματα, προσλαμβάνοντας έναν κορυφαίο προπονητή (σσ. τον Εργκίν Αταμάν) και υπογράφοντας με παίκτες που έκαναν εξαιρετική σεζόν πέρσι ή που ήρθαν από το NBA. Έχουν τα αποτελέσματα που αξίζουν μέχρι στιγμής Βρίσκονται στο σωστό δρόμο και νομίζω ότι θα βρίσκονται στο Final Four ή ίσως και να το κερδίσουν. Ποτέ δεν ξέρεις".

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε πριν από μερικούς μήνες σε ένα Instagram Live ότι θα ήθελε εσένα και τον Μάριο Χεζόνια στην ομάδα. Υπήρχε κάποια προσέγγιση από τους πράσινους το καλοκαίρι;

"Δεν ξέρω τίποτα για αυτό. Οι μάνατζέρ μου μου λένε πάντα να μένω ήρεμος και να δουλεύω σκληρά. Έτσι θα έρθουν όλα. Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός μίλησε μαζί τους ή όχι. Η μόνη μου έννοια είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό και να τελειώσω τη σεζόν επιτυχημένα. Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν θα συζητήσουμε για ό,τι έρχεται".

Αν υπάρξει κάποια πρόταση για την επόμενη σεζόν θα σκεφτείς αυτή την επιλογή;

"Θα επαναλάβω το ίδιο πράγμα. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην τρέχουσα σεζόν. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κάνει το back-to-back στην EuroLeague. Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Να είμαι ο ίδιος Ταβάρες με πέρσι ή ακόμα και λίγο καλύτερος. Αυτός είναι ο μόνος μου στόχος. Όταν τελειώσει η σεζόν, θα δούμε".

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ισπανία, οι συζητήσεις που είχες με τη Ρεάλ το καλοκαίρι για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου σου δεν καρποφόρησαν. Σε μερικούς μήνες θα είσαι free agent. Ποια είναι η προτεραιότητά σου; Να παραμείνεις στην Ευρώπη ή μήπως να δοκιμάσεις το NBA;

"Προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου. Αν η οικογένειά μου είναι χαρούμενη με κάτι, θα το συζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαι επικεντρωμένος εδώ, στη Μαδρίτη, στη δουλειά μου. Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει το κλαμπ τους στόχους που έχει θέσει και να πετύχω κι εγώ τους δικούς μου.

Στο τέλος της σεζόν, θα συζητήσουμε τα πάντα. Τώρα θέλω να βοηθήσω τη Ρεάλ να κερδίσει κάθε παιχνίδι και κάθε τρόπαιο που υπάρχει μπροστά μας".

Σε οικογενειακό επίπεδο, η σύζυγός σου είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί σας. Κατά πόσο σε έχει επηρεάσει ως αθλητή και ως άνθρωπο η πατρότητα;

"Αυτή τη στιγμή θέλω να παίζω μόνο για τον γιο μου, γιατί λατρεύει να με βλέπει στην τηλεόραση. Πάντα με βλέπει και φωνάζει το όνομά μου όταν παίζουμε εκτός έδρας. Όταν βλέπω αυτά τα VIDEO που στέλνει η σύζυγός μου μετά τα παιχνίδια, το πόσο χαίρεται ο μικρός και το πόσο με αγαπάει η γυναίκα μου, αυτό είναι το μεγαλύτερο μου κίνητρο.

Είναι υπέροχο. Το δεύτερο παιδί μας είναι στο δρόμο και θα είναι τέλεια. Είναι πραγματική ευλογία για μένα. Ο μόνος μου στόχος είναι κάνω χαρούμενη τη γυναίκα μου και να κάνω χαρούμενα τα παιδιά μου".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ