NBA

Ο Ενές Καντέρ τα έβαλε και με το ΝΒΑ: "Λένε ότι με στηρίζουν, αλλά..."

Ο Ενές Καντέρ σε φάση από αγώνα Σέλτικς - Ράπτορς τον Σεπτέμβριο του 2020
Ο Ενές Καντέρ σε φάση από αγώνα Σέλτικς - Ράπτορς τον Σεπτέμβριο του 2020 2021 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Έλλειψη πραγματικής και ουσιαστικής υποστήριξης από το ΝΒΑ κατήγγειλε ο Ενές Καντέρ, που τα έβαλε δημόσια με τον Κομισάριο της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Ο αγώνας του Ενές Καντέρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζεται, αυτή τη φορά όμως στο στόχαστρό του μπήκε το ΝΒΑ. Η Λίγκα. Καλά διαβάσατε, ο Τούρκος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος έχει παίξει σε μόλις δύο αγώνες στη διάρκεια της σεζόν και δεν έχει πατήσει παρκέ από τις 30 Οκτωβρίου κι έπειτα, έδωσε συνέντευξη στο CNN και δεν δίστασε να τα βάλει ακόμη και με τον Κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ.

"Το ΝΒΑ με ανάγκασε να τα κάνω όλα. Κάθε φορά που κάποιος μιλάει, η Λίγκα λέει ότι τον ενθαρρύνει. Δίνουμε ελευθερία έκφρασης στους αθλητές για να μιλήσουν σχετικά με τις αδικίες σε όλο τον κόσμο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μου το έδωσαν κι εμένα αυτό το δικαίωμα. Έχω έρθει σε επαφή με παράγοντες του ΝΒΑ και με τον Άνταμ Σίλβερ, που με υποστηρίζει, ωστόσο αν πραγματικά το κάνει, θα έπρεπε να έχει πάρει δημόσια θέση. Θα έπρεπε να έχει βγάλει μια ανακοίνωση. Ο κόσμος πιστεύει ότι κάνω πολιτική. Όχι, όμως, δεν κάνω πολιτική. Με αφορούν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν μπαίνει στη συζήτηση η Κίνα, την φοβούνται επειδή τους ενδιαφέρουν τα χρήματα, τους ενδιαφέρει η δουλειά, τους ενδιαφέρουν σε υπερβολικό βαθμό οι χορηγίες. Για εμένα, προτεραιότητα έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ζωές" ήταν μερικά από τα λόγια του Ενές Καντέρ.

Ο παίκτης των Σέλτικς τα έχει βάλει το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση της Κίνας για το ζήτημα των Ουιγούρων και της αντιμετώπισης που τυγχάνουν, έχει ζητήσει από παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς να τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι για να δουν από κοντά πως φτιάχνονται τα παπούτσια που φορούν, ενώ διατηρεί στα... κόκκινα την βεντέτα του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

TAGS NBA ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΚΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ