ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Δημήτρης Μωραΐτης στο SPORT24: "Να περάσουμε και να διεκδικήσουμε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Δημήτρης Μωραΐτης στο SPORT24: "Να περάσουμε και να διεκδικήσουμε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες"
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε στο SPORT24 και μοιράστηκε τη φιλοδοξία του να βρεθεί με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης ανέβηκε τόσο στην κορυφή της Ευρώπης, όσο και σε αυτή της Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας μια ονειρική σεζόν αφενός για τον ίδιο και αφετέρου για σύσσωμο τον οργανισμό του “τριφυλλιού”. Συνέβαλε για σχηματιστεί το έβδομο αστέρι στο παρκέ του ΟΑΚΑ και για να ανυψωθεί στον ουρανό το λάβαρο που καμαρώνουν οι φίλοι των πράσινων.

Ο 25χρονος Έλληνας γκαρντ μίλησε στο SPORT24, στάθηκε στην μοναδικότητα της παρουσίας του στην Εθνική ομάδα και στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ εξέφρασε την φιλοδοξία του για την κατάκτηση και ενός μεταλλίου με την “γαλανόλευκη” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

“Πέρα από την ονειρική σεζόν που είχαμε στον Παναθηναϊκό, το να είσαι μέρος της Εθνικής είναι κάτι πολύ τιμητικό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με τα παιδιά. Ανυπομονώ για τους αγώνες, για το Προολυμπιακό. Τώρα που ενταχθήκαμε όλοι σιγά - σιγά, βρισκόμαστε όλο και πιο πολύ στο παρκέ. Προπόνηση με την προπόνηση, βήμα - βήμα προχωράμε για να πάνε όλα καλά”.

"Κύριο όπλο η άμυνα"

Ο 25χρονος διεθνής αναφέρθηκε στο στοιχείο που θα αναδείξει την ταυτότητα της Εθνικής ομάδας, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη: “Με βάση τον προπονητή μας, εννοείται ότι θέλει κύριο όπλο να είναι η άμυνα. Πάντα ήταν αυτή η φιλοσοφία του κόουτς και πιστεύω ότι το έχουμε σαν ομάδα. Είμαστε όλοι διψασμένα παιδιά που θέλουμε να παίξουμε άμυνα. Στην επίθεση έχουμε ταλέντο. Δεν δουλεύουμε αυτό τώρα, όμως. Δουλεύουμε πρώτα από όλα την άμυνα και αυτό θα δουλέψουμε και στα φιλικά, θέλουμε να δούμε την άμυνα και το πώς λειτουργούμε σε αυτή. Παρόλο που δεν έχουμε τόσο πολύ χρόνο να δουλέψουμε μαζί, έχουμε τρομερή χημεία. Όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και αυτό θα φανεί στο παρκέ”.

"Όλοι είμαστε έτοιμοι"

Μετά από μια μακρά σεζόν με διαδοχικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Μωραΐτης στάθηκε στον τρόπο διαχείρισης των συνεχών αναμετρήσεων και στο πώς μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα των διεθνών:

“Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό. Αλλά από την άλλη όταν μπαίνεις κατευθείαν στην Εθνική ομάδα και δεν έχεις σταματήσει για 15-20 μέρες για να ξεφύγει και το μυαλό σου, πιστεύω ότι είσαι πιο συγκεντρωμένος. Αυτό μας κάνει πολύ καλό που δεν πήραμε πολλές μέρες ρεπό, έτσι δεν βγάζεις το μυαλό σου από τους αγώνες. Θα μας βοηθήσει αυτό. Όλα είμαστε έτοιμοι, όλα τα παιδιά είμαστε έτοιμα. Βέβαια έχουμε πολλά να δουλέψουμε ακόμα, παρά τον χρόνο που όλοι είπαμε ότι δεν έχουμε. Πιστεύω ότι προπόνηση με την προπόνηση θα τα καταφέρουμε”.

Ο φόργουορντ του “τριφυλλιού” ανέδειξε πόσο ξεχωριστό είναι να αγωνίζεται με το εθνόσημο, ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί και τα λόγια των Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη: “Η Εθνική ομάδα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ομάδα που βρίσκομαι (σ.σ. σε συλλογικό επίπεδο). Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι. Παίζεις για τη χώρα σου, την εκπροσωπείς.

Όπως είπε και ο κόουτς Σπανούλης, είμαστε μια οικογένεια. Είναι κάτι πολύ όμορφο. Όπως έχει πει και ο Διαμαντίδης, οι στιγμές με την Εθνική ομάδα δεν συγκρίνονται με καμία άλλη. Από τη μία είναι ο σύλλογός σου, που είχαμε μια τρομερή χρονιά με την EuroLeague και το πρωτάθλημα, από την άλλη πρέπει να τα ξεχάσουμε αυτά, γιατί ζούμε κάτι διαφορετικό εδώ”.

"Πίστευα από την αρχή ότι θα κατακτήσουμε την EuroLeague"

Η σεζόν που βίωσε από την αρχή μέχρι το τέλος με τον Παναθηναϊκό, τον βρήκε με το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης και του πρωταθλητή Ελλάδας, κάτι το οποίο όλοι πίστευαν από την αρχή στο πράσινο στρατόπεδο, όπως υποστήριξε: “Για την EuroLeague το πίστευα από την αρχή. Το πιστεύαμε όλοι στην ομάδα. Είχαμε τρομερό κίνητρο. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ διψασμένα για έναν τίτλο. Οπότε, παρά το ότι δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, το πιστεύαμε πάντα. Μετά το τέλος με τη Μακάμπι, αρχίσαμε να το πιστεύουμε όλο και πιο πολύ, ώσπου το καταφέραμε. Τα συναισθήματα για όλο αυτό που κάναμε, για όλο αυτό που ζήσαμε ήταν απίστευτα”.

"Να περάσουμε και να διεκδικήσουμε μετάλλιο στο Παρίσι"

Ο Δημήτρης Μωραΐτης τολμάει να ονειρευτεί ακόμα και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον καταφέρει να βρεθεί με τη “γαλανόλευκη” στο Παρίσι: “Είναι δύσκολα τα προκριματικά. Μακάρι να πάμε καλά, για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι κάτι τρομερό, για το οποίο ανυπομονούμε όλοι. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά μακάρι να περάσουμε και να διεκδικήσουμε και ένα μετάλλιο, γιατί όχι;”

"Δεν έχουν πολλές διαφορές οι προπονήσεις Αταμάν και Σπανούλη"

Ερωτηθείς για τις ομοιότητες μεταξύ του Βασίλη Σπανούλη και του Εργκίν Αταμάν, απάντησε ότι οι προπονήσεις των δύο τεχνικών δεν έχουν πολλές διαφορές: “Έχουν διαφορετικές φιλοσοφίες. Μέσα στη χρονιά, δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ προπόνηση, λόγω των πολλών αγώνων που έχουμε. Οπότε εδώ μας έχει πιέσει ο κόουτς Σπανούλης με την προπόνηση. Κάνουμε πολύ δυνατή προπόνηση, μικρής έντασης.

Δεν έχουν πολλές διαφορές οι προπονήσεις του Αταμάν με του Σπανούλη. Απλά εδώ κάνουμε περισσότερη προπόνηση, για να βρούμε τον ρυθμό μας”, κατέληξε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, που θα προσπαθήσει να οδηγήσει την "επίσημη αγαπημένη" στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ