O Δημήτρης Κατσίβελης στην κάμερα του SPORT24: “Έπρεπε να βγούμε πρώτοι για να καρπωθούμε την καλή πορεία που είχαμε στο τουρνουά”

Ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε στην κάμερα του SPORT24 για τη σπουδαία νίκη της Εθνικής επί της Ισπανίας που την έδωσε την πρώτη θέση και την έστειλε στους 16 του Eurobasket, ενώ μίλησε επίσης για τους ρόλους που δίνει στους παίκτες ο Βασίλης Σπανούλης και για το τι πρέπει να διορθωθεί ενόψει της μάχης με το Ισραήλ.
Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της στους 16 του Eurobasket ρίχνοντας ταυτόχρονα νοκ-άουτ την Ισπανία (90-86) και πλέον μετράει αντίστροφα για τη νοκ-άουτ μάχη με το Ισραήλ στους 16, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να μιλάει στην κάμερα του SPORT24 για τα κλειδιά της επιτυχίας και το τι θα χρειαστεί στη συνέχεια για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο η γαλανόλευκη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Σίγουρα ήταν πολύ σημαντική η νίκη επί της Ισπανίας. Μας δίνει την πρωτιά στον όμιλο που τόσο θέλαμε. Το παιχνίδι το ελέγχαμε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκινήσαμε καλά, κυρίως αμυντικά, επιτρέψαμε στην Ισπανία να επιστρέψει στο παιχνίδι και μετά πήγε στο τέλος. Βάλαμε τα κορμιά μας στην άμυνα ειδικά στις τελευταίες φάσεις και πήραμε τη νίκη.
Σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε στην πρώτη φάση ώστε να βελτιωθούμε. Έχουμε μπροστά μας δύο ημέρες για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε από την αρχή του τουρνουά είναι το επιθετικό ριμπάουντ, επιτρέπουμε πάρα πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους μας. Είναι κάτι που το έχουμε εντοπίσει και πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι.
Ειδικότερα για σήμερα με την Ισπανία, τη συγκέντρωσή μας στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είδαμε το ματς ότι χρωστούσαμε κάτι στους Ισπανούς, ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Έπρεπε να βγούμε πρώτοι ώστε ουσιαστικά να καρπωθούμε την καλή πορεία που είχαμε μέχρι τώρα στο τουρνουά.
Ο κόουτς δίνει καθαρούς ρόλους σε όλη την ομάδα και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να μπαίνουμε και να ακολουθούμε αυτούς τους ρόλους και να προσπαθούμε να δίνουμε στο παρκέ ό,τι έχουμε να δώσουμε στην ομάδα. Είναι νωρίς να πούμε για το Ισραήλ, θέλουμε τώρα να ταξιδέψουμε, να φτάσουμε στην Ρίγα και να συγκεντρωθούμε απόλυτα για το παιχνίδι εκεί”.
Η αποστολή του SPORT24 ενδυναμώνεται με την βοήθεια της ΔΕΗ και μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ γύρω από το μπασκετικό γεγονός του καλοκαιριού.