ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χουγκάζ στο SPORT 24: "Σκέφτομαι το Προολυμπιακό, υπάρχει στο μυαλό μου το ΝΒΑ"

Ο Νίκος Χουγκάζ με τα χρώματα του Ιωνικού και της Εθνικής
Ο Νίκος Χουγκάζ με τα χρώματα του Ιωνικού και της Εθνικής SPORT 24

Ο αγώνας των ρεκόρ και η ικανότητα στο τρίποντο. Ο μεγάλος στόχος του Προολυμπιακού, τα κέρδη από το NCAA, το ίνδαλμά του ο Κόμπι και η ευκαιρία που άρπαξε στον Ιωνικό. Ο Νίκος Χουγκάζ μιλάει στο SPORT 24, μία μέρα μετά τα 7/7 τρίποντα που είχε απέναντι στη Λάρισα.

Μία μέρα μετά τη μεγάλη εμφάνιση του Νίκου Χουγκάζ στο κλειστό της Νίκαιας, ο 20χρονος φόργουορντ μιλάει στο SPORT 24 για όσα έκανε κόντρα στη Λάρισα και το ρεκόρ που ισοφάρισε με 7/7 τρίποντα. Μ' αυτή του την επίδοση, ο Χουγκάζ μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ Ελλήνων παικτών που έχουν πετύχει 7/7 τρίποντα σε ένα ματς και έγραψε το όνομα του δίπλα σε αυτά των Κώστα Βασιλειάδη και Γιώργου Μποζίκα.

Το ρεκόρ του όμως είναι ιδιαίτερο και για ακόμα ένα λόγο. Τα 7/7 τρίποντα δεν είναι κάτι συνηθισμένο για έναν παίκτη στο δικό του μπόι. Μπορεί η ταυτότητά του να συνηγορεί στο γεγονός πως θα "έπρεπε" να παίζει περισσότερο κοντά στο καλάθι, στην πράξη όμως νιώθει πιο άνετα στην περιφέρεια. Κάτι που απέδειξε στο ματς με τη Λάρισα, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Ιωνικού με 83-76.

Κι όλα αυτά από ένα 20χρονο παιδί στα 2μ08, που για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα της Stoiximan Basket League.

"ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ"

Ο Χουγκάζ δεν σταματάει να δουλεύει με σκοπό να βελτιώσει το παιχνίδι του σε όλους τους τομείς, με τον Ιωνικό να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του.

"Δεν δουλεύω πάνω σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, προσπαθώ να βελτιώσω όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού μου, κυρίως αμυντικά. Ο Ιωνικός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη μου, με τις ομαδικές και τις πολλές ατομικές προπονήσεις που κάνουμε, αλλά κυρίως με την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλη η ομάδα στα παιχνίδια" ήταν τα πρώτα λόγια του στο SPORT 24.

Ο Χουγκάζ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνειρο της Εθνικής Ανδρών, ένα όνειρο που φέτος έγινε πραγματικότητα με επόμενο στόχο το Προολυμπιακό.

"Ένας από τους στόχους μου για αυτή την χρονιά ήταν να κληθώ στην Εθνική Ανδρών και είμαι πολύ χαρούμενος που το κατάφερα. Φυσικά και σκέφτομαι το Προολυμπιακό και θα ήταν μεγάλη μου τιμή να κληθώ και εκεί".

"ΤΟ ΝΒΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ"

Παρά την εντυπωσιακή χρονιά που διανύει φέτος (11.1 πόντοι με 40.9% στα τρίποντα, 6.3 ριμπάουντ), ο Νίκος Χουγκάζ παρουσιάζεται προσγειωμένος με μοναδικό στόχο τη βελτίωση, αλλά και το ΝΒΑ στο πίσω μέρος του μυαλού του.

"Ο άμεσος στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι βελτιώνομαι καθημερινά και να βάλω καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μου. Το ΝΒΑ υπάρχει στο μυαλό μου αλλά δεν είναι το μόνο που σκέφτομαι".

Όταν ρωτήθηκε για την ικανότητα του στο σουτ, ο 20χρονος παίκτης του Ιωνικού, παραδέχτηκε πως είναι ένας συνδυασμός ταλέντου και δουλειάς, ενώ δεν έκρυψε ότι παίρνει συμβουλές και από τον προπονητή πατέρα του.

"Πιστεύω η ικανότητα στο σουτ είναι ταλέντο, αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται καθημερινή προπόνηση για να εξελίξεις αυτό το ταλέντο στο μέγιστο δυνατό. Ο πατέρας μου μού μιλάει πάντα αντικειμενικά και μου δίνει συμβουλές για το παιχνίδι μόνο σαν προπονητής".

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα ενός χρόνου στο NCAA και το Νορθγουέστερν Στέιτ, επέστρεψε στην Ελλάδα με τις αποσκευές του γεμάτες από εμπειρίες.

"Στην Αμερική είχα την τύχη να έχω για προπονητή έναν εξαιρετικό άνθρωπο αλλά και εξαιρετικούς συμπαίκτες οι οποίοι με βοήθησαν να προσαρμοστώ στο τρόπο παιχνιδιού του NCAA. Εκεί το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο, πιο physical, και χρειάζεται να είσαι καλός αθλητής για να ανταπεξέλθεις. Σε αυτά κυρίως τα κομμάτια βελτιώθηκα στην Αμερική τα οποία με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ".

Μία ευκαιρία στη Stoiximan Basket League με πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να ήταν αρκετή για να αφήσει την Αμερική και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

"Το προηγούμενο καλοκαίρι πήρα την απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ την προοπτική να παίζω στην Α1 και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο".

"ΙΝΔΑΛΜΑ ΜΟΥ Ο ΚΟΜΠΙ"

Τέλος, ο Χουγκάζ δεν παρέλειψε να μας πει και τους παίκτες που θαυμάζει σε EuroLeague και ΝΒΑ αλλά και τον παίκτη - ίνδαλμα για εκείνον.

"Οι παίκτες που θαυμάζω αυτή την στιγμή είναι ο Anthony Davis από το NBA και ο Will Clyburn από την EuroLegaue. Το ίνδαλμα μου όμως είναι ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο καλύτερος σουτέρ αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ χωρίς αμφιβολία είναι ο Στέφεν Κάρι. Στην EuroLegaue αυτός που ξεχωρίζει με την ικανότητα στο σουτ είναι ο Τζέισι Κάρολ".

Photo Credits: Eurokinissi / 24MEDIA Creative Team / Κωνσταντίνος Μπαντούνας

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ