EUROLEAGUE

Ο χάρτης της EuroLeague 2022/23 και οι δύο ή τρεις ανοιχτές θέσεις

Ο χάρτης της EuroLeague 2022/23 και οι δύο ή τρεις ανοιχτές θέσεις
@VIRTUSBO TWITTER

Συμπληρώνεται ο χάρτης της EuroLeague 2022/23, μετά από την ολοκλήρωση του EuroCup και τον θρίαμβο της Βίρτους Μπολόνια. Δύο ή τρεις οι ανοιχτές θέσεις, με τον ακριβή αριθμό να εξαρτάται από την απόφαση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το Final Four του Βελιγραδίου (19-21/5) πλησιάζει, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές ετοιμάζονται για το ταξίδι στη Σερβία, σιγά-σιγά όμως μαθαίνουν και πώς χτίζεται η EuroLeague της επόμενης περιόδου. Το μέλλον των ρωσικών ομάδων παραμένει θολό, οι πιθανότητες να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της σεζόν 2022/23 είναι ελάχιστες, ωστόσο όσο δεν υπάρχει ενημέρωση, τόσο πρέπει να υπολογίζονται, ειδικά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι μέτοχος με εγγυημένο συμβόλαιο.

Με την Βίρτους Μπολόνια να λυγίζει την Μπούρσασπορ και να κατακτά το βράδυ της Τετάρτης (11/5) το EuroCup, οι ανοιχτές θέσεις για την EuroLeague της νέας σεζόν είναι δύο αν συμμετάσχει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τρεις αν οι Ρώσοι παραμείνουν αποκλεισμένοι. Η επιστροφή της ιστορικής ομάδας της Μπολόνια στο υψηλότερο επίπεδο ήταν ένα σπουδαίο νέο για τη διοργάνωση και τους μετόχους της, για το προϊόν που γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό για τους fans του μπάσκετ.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες με εγγυημένη θέση στη EuroLeague 2022/23:

Αναντολού Εφές
Αρμάνι Μιλάνο
Μπασκόνια
ΤΣΣΚΑ Μόσχας *
Μπαρτσελόνα
Φενέρμπαχτσε
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχου
Άλμπα Βερολίνου
Βιλερμπάν
Μονακό
Ζάλγκιρις Κάουνας
Βίρτους Μπολόνια

* Αναμένεται απόφαση για το μέλλον της στη διοργάνωση

Η Μονακό μείωσε τις διαθέσιμες θέσεις

Πέρυσι κατέκτησε το EuroCup και μπήκε μαζί με την Ούνικς Καζάν στη EuroLeague 2021/22. Η Μονακό ήταν η νέα, η "μικρή" της διοργάνωσης και ήξερε ότι, όπως και η Ούνικς, θα έμενε στη διοργάνωση μόνο με έναν τρόπο. Αν τερμάτιζε στην οκτάδα της regular season και συμμετείχε στα playoffs. Το κατάφερε και συνεχίζει για έναν χρόνο, με την ελπίδα ότι η φιλοδοξία, το όραμα και το χρήμα που επενδύει θα της δώσει ένα εγγυημένο συμβόλαιο για να μείνει για καιρό στην ελίτ.

Η είσοδος των Μονεγάσκων στην post season έκοψε το δεύτερο εισιτήριο από το EuroCup, έκοψε δηλαδή τον δρόμο στην φιναλίστ. Έτσι, υπάρχουν πλέον δύο ή τρεις θέσεις. Δύο αν παίξει η ΤΣΣΚΑ, τρεις αν οι Μοσχοβίτες μείνουν αποκλεισμένοι.

Ένα εισιτήριο θα δοθεί στην ομάδα που θα κατακτήσει την ABA Liga (δεν είναι δεδομένο ή επίσημο, αλλά εκεί θα πάει), ένα εισιτήριο θα δοθεί με wild card (υπό κανονικές συνθήκες θα το έπαιρνε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), με τις ομάδες-μετόχους της EuroLeague να ονειρεύονται ότι μετά από την επιστροφή της Βίρτους Μπολόνια θα γυρίσουν στη διοργάνωση ο Ερυθρός Αστέρας ή η Παρτίζαν (ή και οι δύο) και ενδεχομένως και η Βαλένθια που έχει όσα χρειάζεται για να συμμετέχει στην ελίτ της Ευρώπης (εγκαταστάσεις, χρήμα, φιλοδοξία).

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ