ΙΤΑΛΙΑ

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει βρει τον εαυτό του στη Φορτιτούντο Μπολόνια

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει βρει τον εαυτό του στη Φορτιτούντο Μπολόνια
@FORTITUDO103_OFFICIAL

Οι καλύτερες στιγμές του. Η ανάλυση της εμφάνισής του. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν φανταστικός με τη φανέλα της Φορτιτούντο Μπολόνια κόντρα στην Βαρέζε και το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout την εμφάνισή του, αλλά και την παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δείχνει πλέον ότι έχει βρει τον εαυτό του με την φανέλα της Φορτιτούντο Μπολόνια. Η τελευταία απόδειξη ήρθε από την τρομερή παρουσία του στην ήττα από την Βαρέζε (103-92), όπου πραγματοποίησε πιθανότατα την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών.

Ο διεθνής φόργουορντ βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους με 5/8 δίποντα, 6/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 34 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Ιδού και οι καλύτερες φάσεις του από το παιχνίδι:

Μία γεμάτη εμφάνιση

Από τα χαρακτηριστικά του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ήταν πάντα η επαφή του με το καλάθι και η κίνηση χωρίς την μπάλα. Αμφότερα φάνηκαν ξεκάθαρα στο χθεσινό (24/4) παιχνίδι, όπου σύμφωνα με το InStat Scout σκόραρε με τους εξής τρόπους:
Catch and Shoot (Σουτ από στάση): 12 πόντοι σε 5 κατοχές
Cuts (κοψίματα προς το καλάθι): 4 πόντοι σε 2 κατοχές
Pick and Pop (Σκριν και άνοιγμα έξω) 6 πόντοι σε 2 κατοχές
Screen off (Βγαίνοντας από σκριν): 2 πόντοι σε μία κατοχή
Επιθετικό ριμπάουντ: 2 πόντοι σε μία κατοχή
Transition (κατάσταση αιφνιδιασμού): 2 πόντοι σε μία κατοχή

Βρίσκεται σε σταθερή άνοδο

Την φετινή σεζόν ο Χαραλαμπόπουλος έχει 9.2 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 36.5% στα τρίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής (18 αγώνες). Όσο περνάει ο καιρός όμως αισθάνεται και πιο άνετα. Αυτό είναι το Shot Chart του την φετινή σεζόν:

Το Shot Chart του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο ιταλικό πρωτάθλημα την σεζόν 2021/22
Το Shot Chart του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο ιταλικό πρωτάθλημα την σεζόν 2021/22 INSTAT SCOUT

Ο διεθνής φόργουορντ είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Στην τελευταία πεντάδα αγώνων του έχει 13.4 πόντους, 6.4 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ μέσο όρο με 57.1% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής. Στα τελευταία 10 παιχνίδια έχει 11.9 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 46.4% στα τρίποντα σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δείχνει άλλος άνθρωπος από τότε που μετακόμισε στην Φορτιτούντο τον Δεκέμβριο. Βρήκε πατήματα. Απέκτησε ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η τρελή ασίστ που έβγαλε πριν από μερικές εβδομάδες έδειξε ότι πλέον χαίρεται ξανά το μπάσκετ. Το δε πέρασμά του σε θέση πάουερ φόργουορντ αποδείχθηκε η σωστή κίνηση, αφού πλέον μπορεί να κινείται πιο άνετα στο παρκέ στην επίθεση. Όλα αυτά έχουν συντελέσει ώστε να βγάζει στο παρκέ τον καλύτερο εαυτό του.

Ο Χαραλαμπόπουλος δείχνει πλέον ότι είναι καλά. Είναι ξεκάθαρο ότι η αποχώρησή του από το ελληνικό πρωτάθλημα και την πίεση που υπήρχε πάνω του λειτούργησαν ευεργετικά. Το πέρασμά του σε θέση πάουερ φόργουορντ τον έχει βοηθήσει. Μένει πλέον να φανεί αν θα μπορέσει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, σταθεροποιώντας την απόδοσή του. Πλέον εξάλλου, είναι 25 χρονών. Τα τελευταία δείγματα πάντως σίγουρα είναι ενθαρρυντικά.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ BASKETBALL ANALYSIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ