ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χάντερ Χέιλ στο SPORT24: "Γραφτό να φτάσω στο NBA"

Ο Χάντερ Χέιλ στο SPORT24: "Γραφτό να φτάσω στο NBA"
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Ο Προμηθέας ήταν ο θριαμβευτής του ελληνικού εμφυλίου στο Basketball Champions League με αντίπαλο την ΑΕΚ Betsson και ο πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης των Πατρινών, Χάντερ Χέιλ, μίλησε στο SPORT24 για το παιχνίδι, τους στόχους της ομάδας, την δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του και το όνειρο του NBA.

Πρεμιέρα με ελληνικό εμφύλιο στη φάση των 16 του Basketball Champions League, με τον Προμηθέα να λυγίζει την ΑΕΚ Betsson στις λεπτομέρειες σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε.

Ο Χάντερ Χέιλ για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ασταμάτητος και με ένα προσωπικό κρεσέντο από την περίμετρο αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για την επικράτηση της ομάδας του.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο SPORT24 για τη νικηφόρα πρεμιέρα των Πατρινών στη φάση των 16 του BCL, την έφεσή του στο μακρινό σουτ, την ζωή του στην Πάτρα, τους στόχους του Προμηθέα, την δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του, αλλά και το όνειρο του NBA, το οποίο είναι γραφτό για εκείνον, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

"Απλά γρατζουνάμε την επιφάνεια αυτού που μπορούμε να γίνουμε"

Στην πρώτη του τοποθέτηση αναφορικά με το παιχνίδι στο "Δ. Τόφαλος" τόνισε: "Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Νιώθω ότι απλά γρατζουνάμε την επιφάνεια αυτού που μπορούμε να γίνουμε σαν ομάδα. Παίξαμε σκληρά και μείναμε μαζί μέσα στις δύσκολες στιγμές. Ήταν σπουδαία ομαδική προσπάθεια και όλοι συνεισέφεραν για να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Ο Χέιλ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου από πλευράς Προμηθέα και μία απλή ματιά στην στατιστική του στο ματς με αντίπαλο την Ένωση, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα την επίδρασή του στο παιχνίδι των Πατρινών. Ο Αμερικανός σκόρερ σταμάτησε στους 21 πόντους, εκτελώντας εύστοχα πέντε φορές από την περίμετρο σε επτά προσπάθειες. Παράλληλα μοίρασε 6 ασίστ, ενώ έκανε και 3 κλεψίματα σε μία ολοκληρωμένη εμφάνιση.

"Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ήξερα ότι θα ήταν επιθετικοί μαζί μου στην άμυνα, οπότε εστίασα στο να αφήσω το παιχνίδι να έρθει σε μένα και να βάλω τους συμπαίκτες μου στο παιχνίδι νωρίς. Μέσα στο παιχνίδι βρήκα το σουτ μου και τα σουτ πήγαν μέσα. Έχω δουλέψει σκληρά κάθε μέρα της ζωής μου χτίζοντας αυτοπεποίθηση να πάρω και να βάλω δύσκολα σουτ, ακόμα κι όταν η άμυνα είναι πάνω μου. Το να βάζεις σουτ είναι καθαρά θέμα της δουλειάς που βάζεις και της αυτοπεποίθηση ότι πρέπει να τα πάρεις" εξήγησε ο Χέιλ, εστιάζοντας στο κομμάτι της δουλειάς ως κλειδί για την ευχέρειά του στο σουτ από απόσταση.

Ο 26χρονος περιφερειακός απολαμβάνει να αγωνίζεται στην Πάτρα, κάτι το οποίο δεν κρύβει, λέγοντας... "Έχω μερική από τη μεγαλύτερη διασκέδαση της καριέρας μου παίζοντας στην Πάτρα. Τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ περνάμε χρόνο μαζί και είναι σαν μία πραγματική οικογένεια. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην επαγγελματική μου καριέρα μου που είχα τόσο πολλούς Αμερικανούς συμπαίκτες, οπότε είναι πιο εύκολο για μένα να μιλήσω με τους άλλους χωρίς πρόβλημα στην γλώσσα".

"Να φτάσουμε στο Top-8 του BCL"

Ο Προμηθέας είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια βάζει τον πήχη ψηλά, με σταθερή ανοδική πορεία στην Ελλάδα και ευρωπαϊκή συμμετοχή. Ρωτώντας τον Χάντερ Χέιλ σχετικά με τους στόχους της ομάδας, απάντησε: "Οι στόχοι μου για εμάς αυτή τη σεζόν είναι πρώτα απ’ όλα να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα στην προπόνηση και μετά να μεγαλώσουμε και να φτάσουμε στις δυνατότητές μας ως ομάδα. Να κάνουμε μεγάλη πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και επίσης να φτάσουμε στο Top-8 του Basketball Champions League".

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην φάση των 16 του BCL και σε σχετική ερώτηση για το κλειδί της πρόκρισης στον επόμενο γύρο, ο εκρηκτικός γκαρντ τόνισε: "Νομίζω ότι το κλειδί για εμάς είναι να μείνουμε υγιείς όπως στην αρχή και να είμαστε όλοι μαζί. Στη συνέχεια πιστεύω ότι πρέπει να παίξουμε σκληρά, να δημιουργήσουμε φάσεις, να μείνουμε αλτρουιστές και να μείνουμε μαζί σαν ομάδα σε δύσκολες στιγμές. Νομίζω ότι μπορούμε να πάμε όσο μακριά επιτρέψουμε στους εαυτούς μας αν κάνουμε όλα τα πράγματα που ανέφερα πριν, αλλά έχει να κάνει με την προθυμία μας να παίξουμε ο ένας για τον άλλον".

Ο Χέιλ διανύει μία εξαιρετική σεζόν στην Πάτρα, κάτι το οποίο μαρτυρούν και οι αριθμοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην Stoiximan Basket League σκοράρει 19.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο BCL, 14.9, δείγμα της εκτελεστικής δεινότητάς του. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι οι μήνες ρόδινοι για τον Χάντερ Χέιλ, ο οποίος είχε υποστεί κάταγμα στον αντίχειρα λίγες μέρες μετά από ακόμα μία εντυπωσιακή παράσταση και πάλι με αντίπαλο την ΑΕΚ Betsson στην Stoiximan Basket League τον περασμένο Δεκέμβριο.

"Ο τραυματισμός από τα σκληρότερα πράγματα που έπρεπε να περάσω"

"Το να είμαι τραυματίας ήταν ένα από τα σκληρότερα πράγματα που έπρεπε να περάσω επειδή ένιωσα ότι απογοήτευα τους πάντες και ήξερα πόσο πολύ ήθελα να είμαι εκεί έξω. Έμεινα θετικός, εμπιστεύτηκα τους γιατρούς και συνέχισα να δουλεύω την κατάστασή μου και το δεξί μου χέρι ακόμα περισσότερο ώστε να ήμουν έτοιμος για όταν θα επέστρεφα" ήταν το σχόλιο του Αμερικανού σκόρερ για την δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του.

Το όνειρο κάθε Αμερικανού που ασχολείται με το μπάσκετ είναι κάποια μέρα να καταφέρει να αγωνιστεί στον μαγικό κόσμο του NBA. Ο Χάντερ Χέιλ δεν αποτελεί εξαίρεση, ο οποίος έχει σαν στόχο τη συμμετοχή του στη λίγκα, κάνοντας λόγο μάλιστα, για έναν στόχο που είναι γραφτό να πραγματοποιθεί... "Λέω σε όλους ότι ο στόχος μου είναι να καταφέρω να φτάσω στο NBA και αλήθεια πιστεύω ότι είναι γραφτό για μένα. Όσο συνεχίζω να μένω συγκεντρωμένος σε αυτή την πορεία, να εμπιστεύομαι τον Θεό και να είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά μου εδώ, νομίζω ότι όλα θα δουλέψουν για μένα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ BASKETBALL CH. LEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ