ΕΥΡΩΠΗ

Ο Άτσο Πέτροβιτς αποκάλυψε πώς έμαθε για τον θάνατο του Ντράζεν

Ο Άτσα Πέτροβιτς στον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας
Ο Άτσα Πέτροβιτς στον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας Ⓒ 2016 CHARLIE NEIBERGALL/ ASSOCIATED PRESS

Ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια του Άτσο Πέτροβιτς, που αποκάλυψε τη στιγμή στην οποία έμαθε ότι ο αδελφός του, Ντράζεν Πέτροβιτς, σκοτώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας.

Την Τετάρτη συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς. Και όμως, μοιάζει ακόμη με ψέμα ότι ο Μότσαρτ του Μπάσκετ "έφυγε" με αυτόν τον τρόπο, ένα απόγευμα σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας, με την σύντροφό του να πέφτει σε φορτηγό που δεν είχε δει εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. 30 χρόνια μετά, ο αδελφός του, ο προπονητής Άτσο Πέτροβιτς, αποκάλυσε στο 24sata.hr πώς έμαθε για τον θάνατο του θρύλου του Σίμπενικ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άτσο Πέτροβιτς:

"Ο Ντράζεν αποφάσισε να πάει με το αυτοκίνητο της κοπέλας του στο Μόναχο, ενώ εμείς γυρίζαμε στο Ζάγκρεμπ. Το ατύχημα έγινε περίπου στις 17:20 κοντά στο Ίνγκολσταντ, ενώ εμείς 15 λεπτά μετά από την απογείωση από τη Φρανκφούρτη πέσαμε σε μία μεγάλη καταιγίδα, περίπου στην ίδια περιοχή. Μόλις προσγειωθήκαμε στο Ζάγκρεμπ πήρα τα πράγματα του Ντράζεν και έφυγα για να ξεκουραστώ καθώς είχαμε μερικές ημέρες ρεπό.

Περίπου στις 23:40 με κάλεσε ο πατέρας μου, ήταν μία εποχή χωρίς κινητά τηλέφωνα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε, το μόνο που κατάλαβα ήταν ότι ο Ντράζεν είχε ένα ατύχημα. Έλαβαν μία κλήση από την Γερμανία, δεν είχαν καταλάβει πολλά, έμοιαζε με εφιάλτη που δεν μπορούσαν να επεξεργαστούν. Με πήρε τηλέφωνο, λοιπόν, μου έδωσε τον αριθμό της αστυνομίας και μου είπε να τους καλέσω. Έτσι έμαθα τι είχε πραγματικά συμβεί.

Πήγα με δύο ανθρώπους της Τσιμπόνα στο σημείο του ατυχήματος. Ο Ντράζεν κοιμόταν στο αυτοκίνητο, είχε βρέξει πολύ και το φορτηγό είχε σταματήσει σε ένα ανηφορικό σημείο με αποτέλεσμα η κοπέλα να μην το δει. Έπρεπε να το έχει δει, αν ήταν κάτι πραγματικά ξαφνικό, θα είχαν πέσει κι άλλα αυτοκίνητα πίσω τους. Θα είχε γίνει καραμπόλα. Δεν έγινε. Η έρευνα έδειξε ότι δεν έστριψε καθόλου το τιμόνι, έπεσε απευθείας πάνω στο φορτηγό.

Ένα χρόνο μετά, η Κλάρα επικοινώνησε μαζί μου γιατί ήθελε να έρθει στο μνημόσυνό του. Συναντηθήκαμε και ήπιαμε έναν καφέ, μου ζήτησε να επισκεφθεί τον τάφο του, όμως επειδή θα βρισκόμασταν εκεί οικογενειακώς, της είπα ότι θα ήταν καλύτερο να το αποφύγει. Η μητέρα μου δεν ήταν έτοιμη να τη συναντήσει, δεν μπορούσε να αποδεχθεί μία πιθανή συζήτηση μαζί της. Μάθαμε πολύ αργότερα ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν και μία Τουρκάλα, η μπασκετμπολίστρια Χιλάλ Εμπεντάλ".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ