EUROLEAGUE

Ο Αταμάν ζητάει από EuroLeague και FIBA να βρουν λύση για τους παίκτες των εθνικών ομάδων

Ο Εργκίν Αταμάν σε αγώνα της EuroLeague
Ο Εργκίν Αταμάν είναι ανήσυχος σε αγώνα της EuroLeague EUROKINISSI

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη EuroLeague και τη FIBA έστειλε ο Εργκίν Αταμάν, που προσπαθεί να προστατεύσει τους παίκτες που θέλουν να αγωνίζονται και με τους συλλόγους, αλλά και με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. "Βάλτε κι άλλες διαβολοβδομάδες" είπε προς τη EuroLeague.

Αυθόρμητος όπως πάντα, ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στην έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στη EuroLeague και τη FIBA μετά από τη νίκη της Αναντολού Εφές επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι το βράδυ της Πέμπτης (26/11).

Ο Τούρκος προπονητής ζήτησε από τις δύο πλευρές να βρουν λύσεις, μία από τις οποίες είναι η αύξηση των διαβολοβδομάδων στη EuroLeague, ώστε οι αθλητές να μπορούν να αγωνίζονται και με τις ομάδες τους, αλλά και με τις εθνικές, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν για να δίνουν δύο αγώνες σε δύο ημέρες όπως θα γίνει με τους αθλητές του που γυρίζουν απόψε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν αύριο (27/11) την Κροατία.

Σέιν Λάρκιν, Μπουγκραχάν Τουντσέρ, Τολγκά Γκετσίμ, Σερτάτς Σανλί, Ντογκούς Μπαλμπάι είχαν πάρει άδεια από την τουρκική ομοσπονδία να αγωνιστούν απόψε στο Βελιγράδι και αύριο θα είναι διαθέσιμοι για το ματς της εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν:

"Θέλω να ευχαριστήσω την τουρκική ομοσπονδία που μας επέτρεψε για μία μέρα να έχουμε τους παίκτες και τώρα πρέπει να παίξουν και για την εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα με τη FIBA πρέπει να βρουν μία λύση.

Αυτά τα παιδιά θέλουν να παίξουν για την Εθνική, έχουν συναισθήματα για τις χώρες τους, είτε είναι η Τουρκία αυτή, είτε η Σερβία, είτε οποιαδήποτε χώρα. Πάμε να βρούμε μία λύση. Γιατί κάποιοι παίκτες δε θα παίξουν αύριο με τις εθνικές ομάδες γιατί έχουν ματς στην Ευρωλίγκα, κάποιοι άλλοι θα έπαιζαν σήμερα και μετά θα ταξίδευαν.

Δώστε μία εβδομάδα κενό (για να γίνουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων). Αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν (στην εθνική ομάδα). Κάποιες φορές παίζουμε πέντε διαβολοβδομάδες, ε ας γίνουν επτά και να αφήσουν τους παίκτες να αγωνιστούν στις εθνικές τους.

Ελπίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα βρεθεί λύση, γιατί πρέπει να προβάλουμε το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Και το μπάσκετ δεν είναι μόνο η Ευρωλίγκα. Οι εθνικές είναι πολύ σημαντικές".

TAGS EUROLEAGUE FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ